Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις την Πέμπτη στη Σταυρούπολη, απο Στρατιωτικό Ιατρικό Κλιμάκιο

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ορθοπεδικό, Χειρουργό και Ωτορινολαρυγγολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, από 10:00 έως 12:00Ω θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και από 12:30 έως 13:30Ω στο Κοινωνικό Ιατρείο Λυκοδρομίου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Απο...φοιτητές του ΔΠΘ, εθελοντές στην...Σάμο

Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ απέστειλε έξι φοιτητές και φοιτήτριες για την εβδομάδα 18-23 Οκτωβρίου για προσφορά εθελοντικής εργασίας, προκειμένου να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Οι φοιτητές πλαισιώνονται από τον Πρόεδρο και ένα μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος. Εκτός από την άμεση εμπλοκή τους στη διαχείριση των τρεχουσών αναγκών των αιτούντων ασύλου, οι εθελοντές/τριες συμμετέχουν και στην οργάνωση εργαστηρίου (workshop) για την προσφυγική κρίση, με τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες.
Η μετάβαση των εθελοντών από την Αλεξανδρούπολη στη Σάμο είναι χορηγία της Aegean Airlines, τη διαμονή τους φροντίζει ο Δήμος Σάμου, ενώ τα λοιπά έξοδα καλύπτονται από την Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΔΠΘ.

Κομοτηνή: Προσπάθησε να περάσει σε κρατούμενο ναρκωτικά και συνελήφθη

Συνελήφθη, χθες (19-10-2015) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 37χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στη Λέσχη Αξιωματικών η σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Ξάνθης


Κανονικά θα υλοποιηθεί και φέτος το Πρόγραμμα Σίτισης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών του ΥΠΕΘΑ , το οποίο καταβάλει ημερήσια τροφεία καθ'όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, και σιτίζονται σε Λέσχες Αξιωματικών του ΥΠΕΘΑ και στο οποίο συμμετέχει και η Ξάνθη.

Αύριο η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης


Συνεδριάζει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 19.00 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.

Γ. Κατρούγκαλος: «Επικουρικές συντάξεις...τέλος!»

Το τέλος των επικουρικών συντάξεων προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, στο star και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Κατάργηση η οποία στερεί από 1.200.000 ασφαλισμένους - δικαιούχους το ποσό των 200 € περίπου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Γιορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χθες (19-10-2015) το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων. 

Ημερίδα με θέμα την των αποτελεσμάτων του έργου iGuide, απο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης



Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχοντας ως επωφελούμενος φορέας στο έργο «iGuide – Τουριστικός Οδηγός Κινητής Τηλεφωνίας -Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα/ Socially Enriched Mobile Tourist Guide for Unexploited Cultural and Natural Monuments» της Δράσης “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011” - Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς-, σας προσκαλεί στην ημερίδα “Παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου iGuide” που διοργανώνει σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά -Παράρτημα Ξάνθης (πρώην Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας), την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:30, στο ξενοδοχείο ELISSO στην Ξάνθη.

Την Τετάρτη η προ-δημοσίευση του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης


Την Τετάρτη 21/10/2015 θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΑΝΑΔ, η προ-δημοσίευση της πρόσκλησης για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης. 
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013», όσον αφορά στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων και από Εθνικούς Πόρους όσον αφορά τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Ε.Ο.Σ Ξάνθης: Κάλεσμα για συμμετοχή στην ανάβαση στο όρος Κάκαβος


Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης πρόκειται να πραγματοποιήσει ανάβαση στο όρος Κάκαβος στις Σκουριές Χαλκιδικής το Σαββατοκύριακο 7-8/11/15 και έτσι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 4/11/2015 στο τηλ. 6987216993 (Καραογλάνη Μαρία), προκειμένου να οργανωθεί η ανάβαση.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο πιο πάνω τηλέφωνο.

Δήλωση-Απάντηση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, στην Μαρία Καραλευθέρη.

Απάντηση στην Μαρία Καραλευθέρη, αναφορικά με το όψιμο, όπως το χαρακτηρίζει ενδιαφέρον που δείχνει, δίνει ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, κοινοποιώντας την, σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δημάρχου Τοπείρου αναφέρει:

Περιφέρεια ΑΜΘ: «Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητά μας για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών»


Απάντηση σε όσα αναφέρουν τα διάφορα δημοσιεύματα, περί οζώδους δερματίτιδας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ανακοίνωσή της, αποσαφηνίζει τα εξής:
«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για άλλη μια φορά, μετά την Ευλογιά και τον Καταρροϊκό Πυρετό, πλήττεται από ένα νέο επιζωοτικό νόσημα , την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο έδαφος της Χώρας μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ και μια τριετία τα νοσήματα αυτά προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της Περιφέρειας, με καταστροφικές επιπτώσεις στο εισόδημα των κτηνοτρόφων και στην οικονομία της περιοχής.

Μαθητές εν...δράσει, για τον καθαρισμό της παραλίας Ερασμίου

Την Παρασκευή στις 16 Οκτωβρίου του 2015 έγινε καθαρισμός της παραλίας του Ερασμίου από τον Δήμο Τοπείρου. Με την παρουσία του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου, του Αντιδημάρχου κ. Χρυσόστομου Κοτόπουλου, του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερασμίου κ. θανάση Τερζή, της Προέδρου της Β’ θμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Τασούλας Καρκαλιάνη και του Αντιπροέδρου των ΚΑΠΗ του Δήμου κ. Νίκο Κιατίπη, συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου Ερασμίου μαζί με τους Καθηγητές τους. 

Στην 23η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση, συμμετέχει το Επιμελητήριο Ξάνθης

Το Επιμελητήριο Ξάνθης δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις – μέλη του να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αναπτύξουν δημιουργικές επιχειρηματικές επαφές μέσω της συμμετοχής τους στην 23η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2015».