Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ο Σάββας Μελισσόπουλος "αδειάζει" τη νεα ηγεσία της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια

Με την αντιστοίχηση των πεπραγμένων της δικής του διοίκησης και της σημερινής, όπου τότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα κάλυψης των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού και ιδιαίτερα στα μειονοτικά, απάντησε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο facebook, ο Σάββας Μελισσόπουλος.


 Ο κ. Μελισσόπουλος που σήμερα κατέχει θέση Συμβούλου στην Πρωτοβάθμια, έχοντας διατελέσει στο "τιμόνι" της Περιφερειακής Διεύθυνσης και γνωρίζοντας τον τρόπο που πρέπει να μεριμνά ένας Διευθυντής στη θέση αυτή, έσπευσε να καυτηριάσει έως και να στηρίξει την κατάληψη που έγινε στο Μειονοτικό Σχολείο σήμερα.

Γράφει λοιπόν:

"Πέρυσι:
22 Σεπτεμβρίου 2014: Προσλήφθηκαν 61 συνάδελφοι αναπληρωτές απόφοιτοι της ΕΠΑΘ που εργάστηκαν στις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο μειονοτικό πρόγραμμα των Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης!!Φέτος:
21 Οκτωβρίου 2015: Ένα μήνα μετά την περσινή ημερομηνία πρόσληψης, ακόμη δεν έχουν προσληφθεί οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αναπληρωτές - ΠΕ 73 (απόφοιτοι ΕΠΑΘ) - που πρόκειται να εργαστούν στα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης,με αποτέλεσμα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να διαμαρτύρονται έντονα..
Τα αποτελέσματα των έργων μας κάποιες φορές ίσως αργούν να φανούν, αλλά πάντα δίνουν, στον κατάλληλο χρόνο, τις πιο πειστικές απαντήσεις!!"

Γ. Κατρούγκαλος: «Με βάση το μισθό ο υπολογισμός των συντάξεων»


«Σπέκουλα» χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν της συνέντευξης του «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου αναφέρθηκε στην κατάργηση της επικουρικής σύνταξης, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, στον ant1 και το «καλημέρα Ελλάδα».

Σε... κατάσταση ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για Αστυνομική Σχολή και ΕΒΖ!

 Την παντελή αδυναμία να αντιμετωπίσει σοβαρά τοπικά ζητήματα και την ανάγκη να απολογηθεί γι' αυτό, δείχνουν τα "στρατολογημένα" δημοσιεύματα τοπικού κομματικού site, του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.


Πιο συγκριμένα, το "Xanthipress", που ανήκει "ψυχή τε και σώματι" στον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας ρόλο υπερασπιστή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και θέλοντας να "προλάβει" τις μεγάλες αντιδράσεις των φορέων για την κατάφορη αδικία να μην λειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης σε αντίθεση με τις υπόλοιπες στη Θράκη, όπως δεν θα λειτουργήσει και η ΕΒΖ "ελέω απουσίας μηχανημάτων", όχι μόνο ρίχνει το βάρος στο παρελθόν αλλά και προειδοποιεί όπους αντιδράσουν ότι... "θα γελοιοποιηθούν"!
Βεβαίως μεγαλύτερη γελοιοποίηση απο ένα κόμμα που έχει εξαπατήσει το σύνολο του Ελληνικού Λαού, που έφερε το οδεινηρότερο μνημόνιο, που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, που το μόνο που κάνει είναι να ΜΕΙΟΔΟΤΕΙ ΕΘΝΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ βάζοντας μειονοτικούς σε επιτροπές εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής και θέλοντας να καταργήσει τα εθνικά σύμβολα και επετείους, σίγουρα δεν υπάρχει!
Διαβάστε όμως, πως εκβιάζουν την κοινωνική έκφραση οι λεγόμενοι... αριστεριστές της... οκκάς!  
Γράφουν λοιπόν στο στρατολογημένο site:
 
"Το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα ξαναλειτούργησε με αρκετή συγκίνηση για τους ανθρώπου της πόλης. Οι Αστυνομικές Σχολές σε Διδυμότειχο και Κομοτηνή επαναλειτουργούν από την Κυριακή με αντίστοιχη συγκίνηση για όσους αγωνίστηκαν ώστε να ανοίξουν. «Σειρά παίρνει» η Ξάνθη λένε οι τοπικοί βουλευτές αφού για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους η Αστυνομική Σχολή θα ανοίξει στην επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο ενώ η ΕΒΖ δεν έχει μηχανήματα και μελετάται η περίπτωση να λειτουργήσει ως συσκευαστήριο.
Αν κάποιος βέβαια θα ήθελε να γελοιοποιηθεί θα κατηγορούσε τους τοπικούς βουλευτές ότι ολιγόρησαν σε σχέση με τους άλλους νομούς αν και είναι γνωστό πως όσοι έκλεισαν τα πάντα στην Ξάνθη, φρόντισαν να «κάψουν και τα σπαρτά» ώστε να είναι δύσκολη η επαναλειτουργία τους. Άλλωστε, είναι γνωστό ποιοι έκαναν πολιτικό λαϊκισμό υποσχόμενοι ότι θα ξανανοίξουν στρατόπεδα ή Αστυνομικές Σχολές, που έκλεισαν οι δικές τους κυβερνήσεις. (Ευτυχώς που δεν υποσχέθηκαν να ανοίξουν όσα έκλεισαν με δικές τους υπογραφές…)
΄Ετσι οι τοπικοί βουλευτές ξεκινούν με αρκετά ελαφρυντικά γιατί φρόντισαν οι προηγούμενοι να τους δοθούν. Βέβαια, έχουν και ένα πλεονέκτημα, ότι ενεργούν από κοινού και οι τρεις και αυτό πράγματι είναι πρωτόγνωρο και σίγουρα, θα ενισχύσει τους όποιους στόχους θέτουν. Όμως προκαλεί εντύπωση, αφού αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κάποια εντολή από «αόρατα κέντρα» και δεν ήταν απαραίτητο, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επέδειξε τόσο μίσος για να κλείσει δομές, να απολύσει προσωπικό να τα βάλει με μια κοινωνική τάξη και να δώσει «πάσα» στο ΣΥΡΙΖΑ να πιστώνεται πολιτικά την επαναφορά στην κανονικότητα για μια σειρά από καταστάσεις…"