Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Κακοκαιρία μέχρι και αύριο σε όλη τη χώρα. Απο το Σάββατο η Καλυτέρευση.



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βελτίωση από το μεσημέρι και μετά στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015.


Επισπεύδεται η διαδικασία ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης


Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει τους επενδυτές Σχεδίων Βελτίωσης ότι :
1. Οι δικαιούχοι του Μέτρο 121 «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο τέλος του χρόνου λήγει η τρέχουσα προγραμματική περίοδος. Το ΠΑΑ 2007-2013 τελειώνει στις 31-12-2015 και επομένως οι πληρωμές από τα προγράμματα αυτά θα γίνουν από αυτό μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Ανοιχτή συγκέντρωση των μελών του, συγκαλεί την Δευτέρα το Επιμελητήριο Ξάνθης


Ανοιχτή συγκέντρωση όλων των επιχειρήσεων - μελών του και των Σωματείων της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης, συγκαλεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του επιμελητηριακού κτιρίου, συγκαλεί το Επιμελητήριο Ξάνθης, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του Νομού, προκειμένου να συντονιστούν και να συναποφασίσουν για το πώς θα αντιδράσουν στην οικονομική «λαίλαπα» η οποία πλήττει τον τόπο μας, στα δυσμενέστατα μέτρα τα οποία έχουν ψηφιστεί καθώς και σε αυτά τα οποία έρχονται στις επόμενες ημέρες αλλά και να συναποφασίσουν τις κλιμακωτές ενέργειες με τις οποίες θα αντιδράσουν.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Πόρτο Λάγους

Οι αρχαιολογικοί χώροι ανακαλύπτονται για πρώτη φορά όταν ανασκάπτονται και έρχονται στο φως ύστερα από πολλούς αιώνες ή και χιλιετίες που ήταν θαμμένοι. Μπορούν όμως και να ξανα…ανακαλυφθούν. 

Θανατηφόρο τροχαίο στη Δράμα

Σήμερα (22-10-2015) το πρωί, στο 8ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος ημεδαπός και επέβαινε 68χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα του Ο.Τ.Ε.

Άρθρο: «Ονειρικός εφιάλτης ή εφιαλτική πραγματικότητα;»

Γράφει ο: Κωνσταντίνος Γεροντής
Πρόεδρος Εταιρείας ΕλληνοΕυρωπαικών Μελετών

Είναι πλέον ιδιαίτερα προφανές για κάθε Έλληνα πολίτη, ότι υπάρχει ισχυρός προβληματισμός κατά πόσο η Ελληνική πολιτεία, ως χώρα ή έθνος, θα μπορέσει να επιβιώσει στην πορεία των χρόνων που έρχονται!!
Η πολιτική ηγεσία του κράτους κυβερνώσα και μη ευρίσκεται πλέον σε μια πλήρη ανακολουθία , κυβερνητικής και ελεγκτικής πολιτικής ασκούμενη κατά τις επιταγές του Συντάγματος.

Άρθρο: «28 Οκτωβρίου 1940: Το ένδοξο «ΟΧΙ» στον Φασισμό»

Γράφει ο: Αντιστράτηγος ε.α.Νικόλαος Φωτιάδης,
Επίτιμος Υποδιοικητής Δ΄Σ.Σ.

 Συμπληρώνονται φέτος εβδομήντα πέντε (75) χρόνια από την έναρξη του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και τις λαμπρές σελίδες του ¨ Έπους του 40¨.
Δεν θα μνημονεύσω φέτος τους ήρωες Δαβάκη, Κατσιμήτρο, Παπάγο και τους άλλους γνωστούς μαχητάς του Ελληνικού Στρατού που ολιγάριθμοι απέναντι στις πάνοπλες Μεραρχίες του Μουσολίνι υπερασπίσθηκαν την τιμή της Πατρίδος μας. Άλλοι από αυτούς θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας, άλλοι έχασαν μέλη του σώματός τους ή τραυματίσθηκαν και άλλοι επεβίωσαν στο πεδίο της μάχης και συνέχισαν τον αγώνα στη Μέση Ανατολή.
Θα αναφερθώ σ΄ ένα άγνωστο παλληκάρι από τη Φλώρινα, τον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό (ΠΖ) Δημήτριο Λιώτση, τιμώντας έτσι όλους τους αγνώστους μαχητάς του Έπους του 40.

Αυξημένα τα μέτρα αστυνόμευσης, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου


Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της xώρας.

Τον Δήμαρχο Ξάνθης επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ρουμανίας



Το Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 ο Πρέσβης της Ρουμανίας κ. Lucian Fatu.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Δήμου της Ξάνθης με Δήμους της Ρουμανίας που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την Ξάνθη.

Πέντε μήνες λειτουργίας, μετρούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες


Ενθαρρυντικά κρίνονται τα αποτελέσματα της λειτουργίας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, τους πρώτους πέντε μήνες της πιλοτικής εφαρμογής τους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων.

Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, για το 2016


Συντάχθηκε κατόπιν συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, στη συγκέντρωση των «αναδόχων» των Ιερών Ναών που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2015 το Πρόγραμμα:« Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης του 2016».

Το Μήνυμα της Κυριακής: «Η στάση μας απέναντι στον Χριστό»

Οι κάτοικοι των Γεργεσηνών βρίσκονται μπροστά σ’ ένα γεγονός θαυμαστό, την θεραπεία των δαιμονιζομένων. Τυφλωμένοι όμως από το υλικό τους συμφέρον δεν μπορούν να διακρίνουν το νόημα των γεγονότων. Δεν νιώθουν ότι τιμωρήθηκαν για το παράνομο εμπόριο χοίρων, που έκαναν παρά την απαγόρευση του Μωσαϊκού νόμου. 

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» στην...ΦΕΞ

Η θεατρική ομάδα της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης  «Παράβασις» και η ΕΛΜΕ Ξάνθης παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μμ. στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ.

Σύλληψη 36χρονης στην Ξάνθη

Συνελήφθη, σήμερα (22-10-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 36χρονη ημεδαπή, η οποία διώκεται με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, Ένταλμα Σύλληψης, Ένταλμα Βιαίας Προσαγωγής και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. 

Την Τρίτη η Λαική Αγορά της Γενισέας, λόγω της 28ης Οκτωβρίου

Γνωστοποιείται στους Καταναλωτές, τους Παραγωγούς και τους Μικροπωλητές ότι λόγω της αργίας της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου η λειτουργία της Λαϊκής αγοράς Γενισέας μεταφέρεται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 από την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.

Σημαντικά τα αποτελέσματα του Αστυνομικού της Γειτονιάς

 Με σημαντικά αποτελέσματα συνεχίζεται η εφαρμογή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», ο οποίος μετά τον πιλοτικό επανασχεδιασμό του τον Μάρτιο του 2015 και την επέκτασή του, τέλη Ιουνίου, πλέον εφαρμόζεται σε 37 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα, και ειδικότερα σε 96 γειτονιές πόλεων με 187 Αστυνομικούς.

Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο, στις 4 Νοεμβρίου

Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 4 Νοεμβρίου 2015, στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια και έτσι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και οι Φορείς - Μέλη καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν από κάθε γωνιά της χώρας στο Πανελλήνιο για να διαδηλώσουν σύσσωμοι ενάντια στην κρίση και στις επιπτώσεις της.

Σύλληψη Ιρακινού διωκόμενου στον Προβατώνα Έβρου

Συνελήφθη χθες 21-10-2015 το πρωί, στον Προβατώνα Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Γαλλίας, για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, αδικήματα που τελέστηκαν τον Δεκέμβριο του 2008.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Στο πρόγραμμα Πολιτική Προστασία για Όλους συμμετέχει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Στο πρόγραμμα CP4ALL (Civil Protection for All) – Πολιτική Προστασία για Όλους το οποίο αναπτύχθηκε για να ανταποκριθεί στην ανάγκη που εκφράζεται από διάφορους οργανισμούς πολιτικής προστασίας και την τοπική αυτοδιοίκηση: έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών με πιστοποιημένες δεξιότητες στην αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών σε έκτακτες καταστάσεις, συμμετέχει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.