Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Με απόλυτη επιτυχία η ενημερωτκή εκστρατεία για τον αθλητισμό, στο Γυμνάσιο Ερασμίου



Σε συνεργασία του Δήμου Τοπείρου, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και της Scoda Ξάνθη πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η ενημερωτική εκστρατεία στο Γυμνάσιο Ερασμίου. 
H δράση του Π.Σ.Α.Π. πραγματοποιήθηκε με την άδεια και την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας, την υποστήριξη του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου, της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τοπείρου και τη συνεργασία του Διευθυντή κ. Χρήστου Βαρδικελόγλου.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, απο 56 έως 62 ετών

Αλλάζουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης όλων των μισθωτών που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, στο Δημόσιο και στα πρώην ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών. 
Με τα νέα όρια ηλικίας που είναι σε ισχύ από τις 19 Αυγούστου, η κοντινότερη ηλικία εξόδου στη σύνταξη διαμορφώνεται για το 2015 στο 56ο έτος και 6 μήνες, για όσους συμπληρώνουν το 55ο έτος μετά το νέο νόμο.
Αντίθετα, όσοι έχουν ήδη συμπληρώσει την ηλικία εξόδου (των 60, 58, 55, 52 ή και 50 ετών) πριν από την ισχύ του νόμου, διατηρούν το δικαίωμα να αποχωρήσουν, χωρίς να έχουν αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Επιστολή Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων ΕΜΘ, στον Αν. Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη


Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας, με θέμα την νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή εισφορών.
Πιο αναλυτικά η Επιστολή του Συλλόγου αναφέρει:

Σήμερα στις 19.00 η ανοιχτή συγκέντρωση των μελών του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Το Επιμελητήριο Ξάνθης σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του Νομού Ξάνθης σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του επιμελητηριακού κτιρίου συγκαλεί ανοιχτή συγκέντρωση όλων των επιχειρήσεων - μελών του, των Σωματείων της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης, του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης και του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Ν. Ξάνθης, επαγγελματικών συλλόγων, της ΈΑΣ Ξάνθης και συλλόγων αγροτών ώστε να συντονιστούν και να συναποφασίσουν για το πώς θα αντιδράσουν στην οικονομική «λαίλαπα» η οποία πλήττει τον τόπο μας, στα δυσμενέστατα μέτρα τα οποία έχουν ψηφιστεί καθώς και σε αυτά τα οποία έρχονται στις επόμενες ημέρες αλλά και να συναποφασίσουν τις κλιμακωτές ενέργειες με τις οποίες θα αντιδράσουν.

Εξιχνίαση μιας κλοπής και μιας απόπειρας στην Καβάλα. Χρήσιμες συμβουλές για υπερήλικες απο την Αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μία κλοπή και μία απόπειρα σε βάρος δύο (2) ηλικιωμένων γυναικών με τη μέθοδο της απασχόλησης, που διαπράχθηκαν, το πρωί της 21-10-2015, σε χωριά της Καβάλας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Τα μέτρα της Αστυνομίας, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη


«Περί λήψης περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων στην πόλη της Ξάνθης, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» 
Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης Έχοντας υπόψη:
 i) Τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 16, 34, 52 παρ. 2, 103, 104, 105, & 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» 
ii) Το άρθρο 420 του Π.Κ. 
iii) Το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940.»
iv) Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, και αποσκοπώντας στην ομαλή, ακώλυτη και ασφαλή πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940.»

Τέσσερις από τους έξι Αντιδημάρχους του…«παραίτησε» ο Δήμαρχος Ξάνθης

Τέσσερις από τους…έξι αντιδημάρχους του….«παραίτησε» ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και πιο συγκεκριμένα τους Απόστολο Αγκόρτσα, Μανώλη Τσέπελη, Δέσποινα Παρτσαλίδου και Φερντούν Χασάν Ογλου, προκειμένου να τους αντικαταστήσει και έτσι να αναλάβουν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του καθήκοντα αντιδημάρχου Δόμησης, «Υπεραντιδημάρχου»…τεχνικών υπηρεσιών, Πρόνοιας -Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Αθλητισμού αλλά και Καθαριότητας, αντίστοιχα.

Σύλληψη διακινητή μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη χθες (25-10-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βελγίου, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Μαρόκου. 

«Η προεφηβεία και οι διαπροσωπικές σχέσεις, όπως φαίνονται στη σχολική ζωή»

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ και της ΕΛΜΕ Ξάνθης οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους και όχι μόνο.

Άρθρο: «Ο πόλεμος στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια»

Γράφει ο: Ναπολέων Λιναρδάτος

Παρακολουθώντας τον τύπο γίνεται αμέσως κατανοητό ότι η προώθηση της λεγόμενης μονογονεϊκής οικογένειας είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές πολιτικές του ελληνικού κράτους. Η προώθηση της “μονογονεϊκής” οικογένειας, από όλους σχεδόν τους κρατικούς φορείς, έχει ξεπεράσει πλέον το στάδιο της πολιτικής προτεραιότητας και έχει γίνει μια ασίγαστη εμμονή του προοδευτικού κατεστημένου, το οποίο κυριαρχεί στους μηχανισμούς του μεταπολιτευτικού κράτους.

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 37χρονου για επτά κλοπές σε δυο ημέρες

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 7 κλοπές από οικίες, κατάστημα και όχημα, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν, την 23/24-10-2015, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και παράλληλα συνελήφθη στις 24/10/2015 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. 

Σύλληψη τριών ημεδαπών στην Αλεξανδρούπολη για κλοπή μοτοποδηλάτου

Συνελήφθησαν χθες  25/10/2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 23, 22 και 17 ετών, διότι αφαίρεσαν, από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απο σήμερα στην Εγνατία Οδό λόγω εργασιών

Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέων επαγωγικών βρόγχων για την ανίχνευση και καταμέτρηση της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ ανισόπεδου κόμβου Γαληψού και ανισόπεδου κόμβου Μουσθένης, θα περιορίζεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων. 
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 26-10-2015 μέχρι το πέρας των εργασιών (εκτός από Σαββατοκύριακα και αργίες), ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση, από το ελεύθερο τμήμα της οδού.