Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Προσφορά γάλακτος και βρεφικών ειδών διατροφής από τη «Nestle» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στα πλαίσια αρμοδιοτήτων προνοιακού χαρακτήρα που ασκεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ανταποκρίθηκε στην προσφορά της εταιρείας βρεφικών τροφίμων NESTLE για τις ανάγκες των 4.000 βρεφών- νηπίων κοινωνικά ευπαθών οικογενειών της Περιφέρειας. Η εταιρεία Nestle προχώρησε στη διάθεση 500 κιβωτίων με γάλα και βρεφικά είδη διατροφής προς την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, τα οποία παραδόθηκαν στις 07 και στις 21 Οκτωβρίου 2015 και διατέθηκαν στις ΠΕ Έβρου, Δράμας, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αλεξανδρούπολη

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι δήθεν το παιδί τους ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, οι Φαρμακοποιοί της χώρας

Την προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τόσο σήμερα Πέμπτη, όσο και αύριο Παρασκευή, να παραμείνουν ανοικτά τα φαρμακεία της χώρας.

Απο 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο για το νυκτερινό ρεύμα

Η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο ότι θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως και την 30η Απριλίου 2016.

Εργαστήριο ψηφιακής φωτογραφίας, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Και εφέτος στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσει εκπαιδευτικό εργαστήριο, Ψηφιακής Φωτογραφίας. 
Το ταξίδι ξεκινά από το τι είναι το φως και τι σημαίνει η όραση στους ανθρώπους, προχωρά στον ορισμό βασικών εννοιών της ψηφιακής τεχνολογίας και της ψηφιακής αποτύπωσης, περιγράφει την ιστορία της φωτογραφίας και τις φωτογραφικές μηχανές του παρελθόντος, επικεντρώνει την ανάλυση στις σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τα χαρακτηριστικά και τους διάφορους τύπους τους, συμπληρώνει με τον βοηθητικό φωτογραφικό εξοπλισμό (φίλτρα, τρίποδες, φώτα, φόντα, τραπέζια φωτογράφησης).

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου, στο Αυξέντιο Ξάνθης



Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στον οικισμό Αυξέντιο. 
Τις εκδηλώσεις τίμησαν, μετά από πρόσκληση του Δήμου μας, τετραμελής αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Λύσης Κύπρου με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Συμεών Παστό.

Το μήνυμα της Κυριακής:«Το εμπρόθεσμο ναι»

Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή που διηγείται την παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου μας φέρνει μπροστά στο δύσκολο και ακανθώδες πρόβλημα του πλούτου και της φτώχειας. Είναι όμως το κεντρικό θέμα της η καταδίκη του πλούτου και ο ύμνος της φτώχειας όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως;

Εξιχνίαση τριών κλοπών στην Ξάνθη

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μία (1) κλοπή από επιχείρηση και δύο (2) κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 25-9-2015 έως 26-10-2015, στο νομό Ξάνθης.