Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:«Να ξαναχτίσουμε τον αγροτικό χώρο προς όφελος των παραγωγών.»

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30/10/2015 και το Σάββατο 31/10/2015 αντιστοίχως, συναντήσεις ενημέρωσης - ανοιχτής συζήτησης και ευαισθητοποίησης των αγροτών, στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα αντιστοίχως, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και με θέμα: «Να ξαναχτίσουμε τον αγροτικό χώρο προς όφελος των παραγωγών.»

Με 4 αγώνες ξεκινάει η Β’ φάση του κυπέλλου


Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ξεκινάει η Β’ φάση του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης με τα πρώτα 4 ζευγάρια να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και με έπαθλο την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Σύλληψη 53χρονου για κατοχή ναρκωτικών στην Κομοτηνή

Συνελήφθη σήμερα (2-11-2015) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

Το πρόγραμμα μαθημάτων Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας και Πολιτισμού της Θράκης, στο ΙΘΤΠ

Με διδάσκοντα καθηγητή τον Θανάση Μουσόπουλο, Φιλόλογο και Συγγραφέα συνεχίζονται και τον μήνα Νοέμβριο τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας και Πολιτισμού της Θράκης.
Έτσι τις Τετάρτες 4 και 18 Νοεμβρίου, το κεντρικό θέμα των μαθημάτων  θα είναι «ο Φιλοσοφικός Λόγος από τους Προσωκρατικούς ως τη νεότερη ελληνική φιλοσοφική διανόηση.»
Πιο αναλυτικά τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν:

Σύλληψη τριών διακινητών μεταναστών στην Ροδόπη


Συνελήφθησαν χθες 1-11-2015 το μεσημέρι, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης και στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 32χρονος υπήκοος Συρίας, ένας 60χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 48χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Εξιχνίαση ληστείας στην Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ληστεία σε βάρος 46χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε χθες (1-11-2015) το βράδυ, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. 

«Έρως ανίκατε μάσαν»: Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης




Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, στις 19:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης» και οι εκδόσεις «Πατάκης», φιλοξενούν στην Ξάνθη τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ και παρουσιάζουν το νέο του βιβλίο με τίτλο, «Έρως ανίκατε μάσαν»

Σύλληψη τριών, για πλαστά 100ευρα στη Δράμα

Συνελήφθησαν χθες (1-11-2015) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Λουτσέσκου: «Ισχυρή θέληση και δύναμη για την ανατροπή»

Συνέντευξη Τ'ύπου προκειμένου να αναλύσει τα στοιχεία που οδήγησαν την Ξάνθη, να επικρατήσει με 3-1 επί του Παναιτωλικού, έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος ανέφερε ότι, «ήταν πολύ σημαντικό το σημερινό παιχνίδι για εμάς. Για την βαθμολογία, το τρίποντο και για την ψυχολογία των παικτών.

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα αποτελέσματα της Α΄Κατηγορίας


ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ- ΑΣΤΗΡ ΜΑΓΙΚΟΥ 1-2

ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ -ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ 0-0

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ -ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ 0-1

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ -ΑΡΗΣ ΠΕΡΕΙΝΟΥ 5-2

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ -ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ 3-3

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ -ΟΡΕΦΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ 0-1

ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ 7-0

Σύλληψη 50χρονου στην Ξάνθη, για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη στις 30-10-2015 το πρωί, στο Σέλερο Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Σύλληψη 36χρονης για κατοχή ναρκωτικών στην Ξάνθη

Συνελήφθη στις 30-10-2015  το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 36χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.