Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, στηρίζει τα Άτομα με Αναπηρία


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία και τάσσεται ως συνοδοιπόρος με την Ε.Σ.Α.μεΑ στον αγώνα για την αξιοπρέπεια, την κοινωνική προστασία, την ισότητα, την πρόνοια, τη δικαιοσύνη, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψή τους, ενάντια στην οικονομική κρίση που έχει πλήξει ανεπίτρεπτα τα Άτομα με Αναπηρία.

Συνεχίζονται οι...δημοπρασίες στο Δήμο Τοπείρου


Παρουσία του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου, ο οποίος μίλησε στους δημότες, διενεργήθηκε η δημοπρασία των δημοτικών χωραφιών στην Ηλιόπετρα. 

Ούτε οι...Κυριακές, ούτε οι...εκπτώσεις «αγγίζουν» τους Ξανθιώτες καταναλωτές


Μπορεί η περασμένη Κυριακή 1η Νοεμβρίου να σήμανε την αρχή του δεκαημέρου των εκπτώσεων, ωστόσο τουλάχιστον για την πόλη της Ξάνθης, η κίνηση ήταν πεσμένη, ενώ τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν κλειστά αν και είχαν την δυνατότητα να ανοίξουν.

Στα 0,60 € το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Β΄ζώνη του επιδόματος η Ξάνθη

Πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 60 λεπτά το λίτρο θα μπορούν να προμηθευτούν φέτος, όσοι τελικά λάβουν το επίδομα θέρμανσης. 
Μάλιστα η επιδότηση πετρελαίου κλειδώνει στα 25 λεπτά το λίτρο αλλά με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα περιορίσουν τους δικαιούχους.

Με επιτυχία η εκδήλωση για την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης

Η εκδήλωση ολοκλήρωσης της Προπαρασκευαστικής Δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) που υλοποιείται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Ξάνθη στις 21 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Elisso.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στην Κομοτηνή

Συνελήφθη χθες (2-11-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

«Απελευθερώθηκαν»... εξώσεις, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις

Δύσκολος...μήνας προβλέπεται ο Νοέμβριος, αφού απο εχθές ξεκίνησε η αγωνία για χιλιάδες νοικοκυριά μιας τέθηκε σε ισχύ η απελευθέρωση όλων των πράξεων  αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να μην παρατείνει τη σχετική αναστολή, η οποία είχε αποφασισθεί στις 21 Ιουλίου 2015, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, το γνωστό δηλαδή....capital control.

Από σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Από σήμερα 3 Νοεμβρίου έως και τις  13 του ίδιου μήνα , οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές,μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εγκύκλιος, για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Ανοιχτή επιστολή Νικόλαου Φωτιάδη, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  Στρατηγό Νικόλαο Τόσκα, απέστειλε ο Επίτιμος Υποδιοικητής του Δ'Σώματος Στρατού, Νικόλαος Φωτιάδης. 
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Φωτιάδη αναφέρει:

Με επιτυχία η Διήμερη Συνάντηση για το «Gimmie Shelter»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διήμερη Συνάντηση του Διασυνοριακού Δικτύου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου «GIMMIE SHELTER» / Joint Strategy for the social protections of vulnerable social groups / Κοινή στρατηγική κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων» του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013.