Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Ξάνθη

http://www.cityofxanthi.gr/images/katevasma/pdfs/kikloforiaki_meleti/kikloforiaki.PNG



Ο Δήμος Ξάνθης πριν την οριστική έγκριση της μελέτης με τίτλο: "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ", τη θέτει στη διάθεση όλων για ενημέρωση, αλλά και σε δημόσια διαβούλευση ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να εκφράσει την άποψή του και τις τυχόν παρατηρήσεις του προκειμένου να εξεταστούν από τους μελετητές.

Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης:«Ξεπέρασε τα όρια ο Υπουργός Παιδείας κ.Φίλης»

Ανακοίνωση αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Νίκου Φίλη, ο οποίος δήλωσε οτι «η Γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση» εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης στην οποία αναφέρει:

Αύριο στην Ξάνθη η κεντρική ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα έχει το διήμερο Πέμπτης 5 Νοεμβρίου 2015 και Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2015 ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και θα κλείσει την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Μάλιστα η κεντρική του ομιλία θα γίνει αύριο στις 20.30 στο ξενοδοχείο Ellisso, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η συνάντησή του με τα μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης.

Τοποθετήθηκε το info kiosk μπροστά στο Δημαρχείο της Ξάνθης

Το Δημαρχείο της Ξάνθης είναι το ένα σημείο, το οποίο επιλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την τοποθέτηση ενός μηχανήματος (info kiosk) που παρέχει στους επισκέπτες όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζονται όχι μόνο για την πόλη της Ξάνθης αλλά και για όλη την Περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προσλήψεις Ωρομισθίων στις ΕΠΑ.Σ και Σ.Ε.Κ ΟΑΕΔ. Θέσεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, προκειμένου να καλύψει συμπληρωματικά τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Καλαμακίου, Καλαμάτας και Βέροιας, των Ι.Ε.Κ. Πτολεμαΐδας, Βέροιας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Καβάλας και Καρδίτσας, για τις Σ.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. Κιλκίς, Λαμίας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Ρόδου, Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Χανίων, Βόλου, Χαλκίδας, Κοζάνης, Πάτρας, Πύργου, Πτολεμαΐδας και 2ης Θεσσαλονίκης και για την Π.Σ.Ε.Κ. Ηρακλείου Κρήτης, σε ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Ν. 2336/95 και άρθρο 16 του Ν. 2643/98), για το Σχολικό Έτος 2015-2016, καλεί όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την 6622/383/2010 (ΦΕΚ 707/Β΄/25-5-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, όπως τροποποιήθηκε με την 6097/391/30-05-2013 (ΦΕΚ 1346/Β΄/03-06-2013) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, όσον αφορά τις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας, την 26182/510 (ΦΕΚ 2178/Β΄/08-08-2014) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την 1320/Δ5.1 (ΦΕΚ 134/Β΄/27.01.2014 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών-Παιδείας και Θρησκευμάτων-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, όσον αφορά τις Σ.Ε.Κ./ΠΣ.Ε.Κ. και τα Ι.Ε.Κ., να υποβάλουν ή να αποστείλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από 04/11/2015 έως 09/11/2015 από 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, για το Σχολικό Έτος 2015-2016. 

Έως την ερχόμενη Πέμπτη θα δοθούν στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα


Έως και την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου, αναμένεται να κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Ξάνθης τα προνοιακά επιδόματα, όπως αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας Μιχάλης Λομβαρδέας, ο οποίος επισημαίνει ότι «πρόκειται για τα επιδόματα του προηγούμενου διμήνου για τα οποία δικαιούχοι είναι 2900 συμπολίτες μας. Τα χρήματα αναμένεται να κατατεθούν και να είναι διαθέσιμα μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου και ίσως και λίγο νωρίτερα.»


Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης μιλούν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Για τα νέα τους καθήκοντα αλλά και για τα προβλήματα της Ξάνθης στα οποία θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα, μιλούν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, οι νέοι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης, Ηλιάδης Θωμάς, Μπόζ Ραμαδάν, Λομβαρδέας Μιχαήλ και Κίρατζη Ερκάν, οι οποίοι, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, αναλαμβάνουν τα καθήκοντα των Τσέπελη Μανώλη, Χασάν Ογλου Φερντούν, Παρτσαλίδου Δέσποινας και Αγκόρτσα Απόστολου αντίστοιχα.

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο της Ξάνθης


Το Δημαρχείο της Ξάνθης κατέλαβαν συμβολικά σήμερα οι Δημοτικοί Υπάλληλοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής συμβολικής κατάληψης των Δημαρχείων της χώρας.

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ, στις 12 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης, καλεί όλους τους Ξανθιώτες στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στης 12 Νοεμβρίου, στις 10.30 στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου αναφέρει:

ΕΟΣ Ξάνθης: Ανάβαση στην κορυφή Άγιος Παύλος την Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης, με ανακοίνωσή του ενημερώνει οτι «την Κυριακή 22 Νοεμβρίου θα αντικατασταθεί η προγραμματισμένη πορεία (Μέλτη-Μισκίν Τεπέ-Μαύρο Ίσιωμα-Τρύφαινα από Χρύσα) με την ανάβαση στην κορυφή Άγιος Παύλος (1770μ.), στην περιοχή του Φαλακρού, από το χωριό Γρανίτης Δράμας, που είχε αναβληθεί στις 11/10 λόγω κακοκαιρίας.