Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης του Κοινωνικού Τουρισμού 2015

Με απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015-2016 από την 15η Νοεμβρίου 2015 στην 14η Δεκεμβρίου 2015. 
Αντιστοίχως η ημερομηνία λήξης του προγράμματος παρατείνεται μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2016.

Την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων» τιμά το Δ΄Σώμα Στρατού

Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική του Σώματος Στρατού με την ευγενική συμμετοχή των Αμαλίας Δούκα, Γεώργιου Καραγιαννίδη, Σταύρου Ελένα και του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης.
Στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου θα υπάρχουν έργα ζωγραφικής του κου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη.
Στην παραπάνω εκδήλωση, θα προσκληθούν οι Τοπικές Αρχές και όλος ο λαός της πόλης.

Θετικές οι εντυπώσεις απο την «Philoxenia 2015»


Ιδιαίτερα θετικές, χαρακτηρίζει τις εντυπώσεις από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2015, η οποία και ολοκληρώθηκε, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης ο οποίος μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, αναφέρει ότι «οι παραδοσιακές γεύσεις, η τοπική γαστρονομία αλλά και οι παραδοσιακοί χοροί που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όλα έτοιμα για τις εκλογές της ΝΔ στο Νομό Ξάνθης. Τα εκλογικά κέντρα ανά Δήμο


Όλα έτοιμα και τακτοποιημένα φαίνεται να είναι στο Νομό Ξάνθης, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα και ελλείψεις η εκλογική διαδικασία της 22ας Νοεμβρίου για την ανάδειξη του Προέδρου το κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, από φοιτητές και φοιτήτριες


«Το Πολυτεχνείο Ζει» αυτή είναι η φράση που αντηχεί σήμερα και στην πόλη της Ξάνθης, από τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής η οποίοι όπως κάθε χρόνο άλλωστε  προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου, με αφορμή την σημερινή επέτειο του… «Πολυτεχνείου.»
Φοιτητές και φοιτήτριες, παραμένουν στον χώρο της Πολυτεχνικής, ενώ θα συμμετέχουν και στις πορείες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το απόγευμα, ξεκινώντας στις 5 και 6, από την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, αφού οι διεκδικήσεις κυρίως της νεολαίας τότε για καλύτερη παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία, είναι αξίες πάντα διαχρονικές και επίκαιρες.

Κλείνει Τετάρτη και Παρασκευή η 28ης Οκτωβρίου, για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό

Προκειμένου να στολιστεί για τα Χριστούγεννα, το κέντρο της Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες οτι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία).
Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στο ανωτέρω τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου.


Πορεία Διαμαρτυρίας στην Ξάνθη για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους


Με πορείες διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν την Κυριακή ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, η Κυπριακή Ένωση Φοιτητών & Φίλων Ξάνθης και ο Σύλλογος Κυπρίων Φοιτητών της Κομοτηνής (Φ.Ε.Κ.ΚΟΜ), καταδίκασαν την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που βαφτίστηκε ως «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έγινε στις 15ης Νοεμβρίου 1983, από τον εγκάθετο της Τουρκίας στο νησί, τον Ραούφ Ντεκτάς.

Ο Δήμος Τοπείρου, δίπλα στα ανασφάλιστα παιδιά


Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης με το πρόγραμμα «Εμβολιά- ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ολοκληρώθηκε ο 10ος εμβολιασμός στον οικισμό Κύρνου.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι γιατροί εξέτασαν και εμβολίασαν τα μικρά παιδιά του Δήμου.

Με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη το Τουρνουά Rapid «Platsidis Georgios»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το τουρνουά Rapid «Platsidis Georgios» στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Σ.Ο.Ξ. , που έγινε προς τιμή του παλαιού προέδρου και ιδρυτικού μέλους του ομίλου  Πλατσίδη Γεωργίου.

Στις 29 Νοεμβρίου, ο 2ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος στην Ξάνθη


Η οργανωτική επιτροπή του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου, στα πλαίσια της ενημέρωσης και προβολής του επικείμενου αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ξάνθη στις 29/11/2015 προσκάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και παρουσίασε στους παραβρισκόμενους εκπροσώπους τους, τη διοργάνωση του αγώνα και τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” γύρω από αυτήν.

Άρθρο:«Τα ανοιχτά σύνορα είναι το τέλος της Ελλάδας»

Γράφει ο:Ναπολέων Λιναρδάτος:

Θα πρέπει να ζεις εντελώς στον δικό σου κόσμο για να μετακομίζεις την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη και μετά να αναρωτιέσαι γιατί η καθημερινότητα σου γίνεται όλο και πιο μεσανατολική. Κάπου εκεί βρίσκονται η πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Είναι τόσο βαθιά χωμένοι και οι μεν και οι δε στις αριστερές ιδεοληψίες της πολιτικής ορθότητας και της πολυπολιτισμικότητας που τους είναι αδύνατο να καταλάβουν την καταστροφή που θα φέρει η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που έχουν επιβάλλει.