Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Αίσιο τέλος με τον νεαρό που απειλούσε οτι θα πέσει στο κενό

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τον 35χρονο που απειλούσε το μεσημέρι οτι θα πηδήξει στο κενό, απο το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Κομοτηνής, αφού μετά απο τρεις ώρες τελικά κατέβηκε, χωρίς ευτυχώς να κάνει πράξη την απειλή του. 
 Οι πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον διαπραγματευτή της αστυνομίας και τον ψυχολόγο τελικά απέδωσαν καρπούς και έτσι απο το σημείο αποχώρησαν τόσο οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις όσο και οι εκατοντάδες πολίτες που παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό την υπόθεση, όπως εξηγεί ο xronos.gr.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Πρωτοπορία της Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3) στην Ευρώπη


Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρουσίασε από κοινού με το Joint Research Center (JRC), της Ε.Ε. στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, την ολοκλήρωση της δράσης για την Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης που ανέλαβε πιλοτικά για όλη την Ευρώπη.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Αναλυτικά οι πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών

Τους πίνακες με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για αυξήσεις που σημειώνονται στα  νεότερης κυκλοφορίας αυτοκίνητα και για μειώσεις σε αυτά της παλαιότερης κυκλοφορίας.
«Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας γίνονται με ξεκάθαρη κατεύθυνση τη δίκαιη αναδιανομή των υποχρεώσεων των πολιτών, ώστε να ελαφρυνθούν οι κάτοχοι οχημάτων, κατασκευής άνω των δέκα ετών, που έχουν χάσει αρκετή από την εμπορική τους αξία» αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνοντας ότι «οι αυξήσεις είναι της τάξεως των 15-60 ευρώ ανά κλίμακα.
Συνολικά, το πλήθος των οχημάτων που θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των οχημάτων που θα έχουν μικρή αύξηση».

Με 153 «Ναι» και 137 «Όχι» «πέρασαν» τα προαπαιτούμενα μέτρα


Με 153 «Ναι» και 137«Όχι» Έτσι, επί συνόλου 290 ψηφισάντων βουλευτών υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα στη Βουλή. 
Πιο συγκεκριμένα υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με εξαίρεση τον Στάθη Παναγούλη, ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία. 

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου η εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί όλους τους Ξανθιώτες στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του, στην οδό Αγίου Γεωργίου 1 την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11π.μ. με θέμα: «Δωρεά μυελού των οστών - πνοή ζωής» με ομιλητή τον αιματολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Γεώργιο Ξανθοπουλίδη.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν καφές ή τσάι με εδέσματα.
Η Είσοδος είναι 5 ευρώ και αφορά στην ενίσχυση του Μουσείου Παραδοσιακής Ελληνικής Ενδυμασίας.


Συμβαίνει τώρα: Νεαρός απειλεί να πηδήξει στο κενό, απο το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Κομοτηνής


Βουτιά στο...κενό, απειλεί να κάνει ένας νεαρός άνδρας αυτή τη στιγμή απο το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Κομοτηνής.
Άνδρες και της πυροσβεστικής και της αστυνομίας στο σημείο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και ειδικός ψυχολόγος διαπραγματευτής της αστυνομίας.

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας

Πλούσιο σε...συλλήψεις είναι το αστυνομικό δελτίο της Περιφέρειας και αυτή τη φορά. Συλλήψεις οι περισσότερες απο τις οποίες αφορούν την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Παρουσίαση του συστήματος τηλε...φροντίδας στο Δήμο Τοπείρου


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του έργου «ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», στο πνευματικό κέντρο Ερασμίου του Δήμου Τοπείρου.

Άρση περιορισμών κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό «Ν.Κεσσάνη-Μάνδρα-Άβδηρα-Μυρωδάτο-Δέκαρχο»

Γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο έργο «Κατασκευή τεχνικού μεταξύ Κεσσάνης - Μάνδρας» και μετά την ολοκλήρωση και της διαγράμμισης που γίνεται σήμερα 20-11-2015 από το συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα αρθούν όλα τα περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην κυκλοφορία επί της Επαρχιακής Οδού υπ΄αρ. 9 στο τμήμα από Κεσσάνη μέχρι διασταύρωση Λουτρών Ποταμιά. Έτσι από σήμερα το μεσημέρι η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό της οδού θα διεξάγεται κανονικά.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, την ερχόμενη εβδομάδα


Ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο μέρος της περιοχής φτάνει κάθε μέρα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Ξάνθης, η οποία για άλλη μια φορά δίνει στην δημοσιότητα τα δρομολόγια που πρόκειται να πραγματοποιήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ξάνθης

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης 19/11 η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και αφού εξέτασε τις παρατηρήσεις των διαιτητών των αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις και επέβαλε τις εξής ποινές: