Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

21 Νοεμβρίου: Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Έρχεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Συμβουλές προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο καιρός σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το οποίο αναφέρει ότι από την Κυριακή προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους τοπικά θυελλώδεις νότιους ανέμους.
Πιο αναλυτικά:

Συνάντηση του Συλλόγου Κατασκηνωτών του Κάμπινγκ Φαναρίου, με την διοίκηση της ΕΤΑΔ. Στόχος η αναβάθμισή του


Το Προεδρείο του Συλλόγου Κατασκηνωτών Κάμπινγκ Φαναρίου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Γιώργο Χουλιάρα και τον Αντιπρόεδρό του Μάκη Κρυστάλλη πραγματοποίησε, στην Αθήνα, στις 16-11-15, συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Γιώργο Τερζάκη, με θέμα την καλύτερη οργάνωση, λειτουργία και βιωσιμότητα του παραπάνω κάμπινγκ.

Εμπρησμός στη ΔΟΥ Ξάνθης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι, την 21-11-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, με αποτέλεσμα από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτή. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
«Τα μεσάνυχτα πέρασαν απο την ΔΟΥ Ξάνθης δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής άνδρες οι οποίοι τοποθέτησαν στην μια πόρτα της εφορίας ένα μπιτόνι με βενζίνη και γκαζάκια, το οποίο ευτυχώς δεν εξερράγη και στην άλλη πόρτα τοποθέτησαν ένα στουπί με γκαζάκια. Εκείνο δυστυχώς εξερράγη προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές» εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης Ευάγγελος Γκίκας, σημειώνοντας ότι «τόσο η επέμβαση της Αστυνομίας όσο και αυτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ήταν άμεση με αποτέλεσμα να κατασβεστεί άμεσα η φωτιά.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.»
Να σημειώσουμε οτι πιθανότατα πρόκειται για δράση αντιεξουσιαστών, ωστόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, αφού δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες, απο τον εμπρησμό σε ταξί της Ξάνθης, ο οποίος θα μπορούσε ίσως να έχει και κάποια σχέση παραπάνω γεγονός στην ΔΟΥ Ξάνθης. 
Ωστόσο τα όποια συμπεράσματα, θα ανακύψουν από την προανακριτική εξέταση την οποία όπως τονίσαμε και παραπάνω διενεργεί το Τμήμα  Ασφάλειας Ξάνθης.

Εξιχνιάστηκε η κλοπή απο σύλλογο στην πόλη της Δράμας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή από σύλλογο στην πόλη της Δράμας, που διαπράχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 18-9-2015 έως 23-9-2015.

Απαγορεύθηκε η μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Πανθρακικό

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Σταύρο Κοντονή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 22-11-2015, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.