Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Με σύνθημα «Tόσο κοντά στο μπλέ του Αιγαίου» η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Ρουμανία



Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΤΤR2/ROMEXPO που διεξήχθη από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015 στο Βουκουρέστι συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Η στόχευση που έθεσε από την αρχή της θητείας του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης για τον τουρισμό της ΠΑΜ-Θ και ειδικά για τη Ρουμανική αγορά, είχε μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα τη χρονιά που μας πέρασε. 
Η προσπάθεια και οι επαφές συνεχίζονται για να προκειμένου να επεκταθεί η ποσοτική, ποιοτική και χρονική έλευση επισκεπτών από τη Ρουμανία.

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ. Παραιτήθηκαν Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Μητσοτάκης. Αρνείται να παραιτηθεί ο Τζιτζικώστας


Κανένας δεν θα....μείνει όπως φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία, αφού το χθεσινό φιάσκο με την εκλογική διαδικασία πυροδότησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με πρώτη την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος. 
Προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, ο ίδιος  ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να ξεκινήσει άμεσα όλες τις οριζόμενες από το καταστατικό του κόμματος διαδικασίες για την ανάδειξη νέου μεταβατικού πρόεδρου της παράταξης.

Διακόπτεται αύριο η κυκλοφορία, στο ύψος των Πηγαδίων λόγω εργασιών

Ανακοινώνεται ότι προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης των στηθαίων ασφαλείας στο έργο «Βελτίωση προσβασιμότητας και ασφάλειας προς τον οικισμό Πηγαδίων (Άξονας Εθνική Οδός - Οικισμός Πηγαδίων)» και ειδικότερα στα τμήματα συναρμογής της νέας οδού με την υφιστάμενη, στην αρχή και στο πέρας του έργου, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην δημοτική οδό Κιμμέρια - Πηγάδια - Κόμβος Ε.Ο.2. 

Το Σάββατο η επίσημη παρουσίαση του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 το απόγευμα 7.00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ιδρυθέντος Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης, ο οποίος προσκαλεί όλους τους Ξανθιώτες να παραβρεθούν και να γνωρίσουν τις αρχές και τον σκοπό του συνεταιρισμού, τους επιμέρους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας του.


Σύλληψη διακινητή μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη, χθες 22-11-2015 το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ιστορία Ελληνικής Φιλοσοφίας (Σύνοψη) : Το νέο βιβλίο του Θανάση Μουσόπουλου

Ιστορία Ελληνικής Φιλοσοφίας (Σύνοψη), είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Θανάση Μουσόπουλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «τελεία και παύλα.»
«Στην νέα εκδοτική δημιουργία του Θανάση Μουσόπουλου, ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει μία σύνοψη της Ιστορίας Της Ελληνικής Φιλοσοφίας από το 800 π.χ. έως τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό.

Συγνώμη απο την ΝΕΦΕ Ξάνθης, για την...ταλαιπωρία των εκλογών. Κανένας δεν ψήφισε στην Ξάνθη


«Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για την αδυναμία διεξαγωγής των εκλογών και την ταλαιπωρία που υπέστησαν τα μέλη και οι φίλοι της Ν.Δ.
Η ΝΕΦΕ Ξάνθης ως όφειλε ήταν πανέτοιμη όπως είχε προαναγγείλει για την διεκπεραίωση και την διεξαγωγή της όλης διαδικασίας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Προέδρους των εφορευτικών επιτροπών και στα στελέχη και συνεργάτες που ήταν παρόντες για την διαδικασία.» 
Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση η ΝΕΦΕ Ξάνθης ζητά συγνώμη για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία των ψηφοφόρων και για την αναβολή των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Σύλληψη δυο διακινητών μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (22-11-2015) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο 27χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ξεκίνησε η σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Διαιτησίας με τους υποψηφίους διαιτητές που δήλωσαν συμμετοχή ώστε να λάβουν μέρος στη Σχολή Διαιτησίας.

Δυο θανατηφόρα τροχαία, την ίδια μέρα σε Καβάλα και Ξάνθη. Ένας 72χρονος και ένας 65χρονος τα θύματα


Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος για άλλη μια φορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού το Σάββατο το απόγευμα, σημειώθηκαν δύο τροχαία δυστυχήματα, με θύματα έναν 72χρονο στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας και έναν 65χρονο στην Επαρχιακή οδό Ποταμιάς- Κουτσού.