Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αύριο η Συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης για τον προϋπολογισμό του 2016

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14:00 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τη συζήτηση και λήψη απόφασης όπως ορίζουν οι διατάξεις παρ. 3 του άρθρου 234 και παρ. 1 του άρθρου 236 του Ν.3463/06 (Κ.Δ.Κ.) με θέμα την Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.

Γ.Τσιτιρίδης- Θ.Μίχλογλου: «Αποδυναμώνεται το Κ.Υ Αβδήρων.» Αθ.Πάσχου: «Δεν χωριζόμαστε σε...Άβδηρα και Ξάνθη»



Κοινή επιστολή στον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, απέστειλαν οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου, η οποία αφορά στην μετακίνηση γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αβδήρων για εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή των Δημάρχων Γιώργου Τσιτιρίδη και Θωμά Μίχογλου μεταξύ άλλων αναφέρει:
«….Με λύπη και έντονο προβληματισμό ενημερωθήκαμε για την απόφαση σας να μετακινηθούν Ιατροί από το Κ.Υ. Αβδήρων για εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με συνέπεια την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας, τη μη ομαλή λειτουργία του και την ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών.
Δυστυχώς η απόφαση σας αυτή, που αντίκειται στις τελευταίες διατάξεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον Ν.4238/2014, από όπου προκύπτει ξεκάθαρα η προτεραιότητα που δίνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σφραγίζει την φημολογία των τελευταίων μηνών για την διάθεση σας να υποβαθμίσετε την λειτουργία του Κ.Υ. Αβδήρων.
Κε Διοικητά,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε καθημερινά δέκτες των παραπόνων και της δικαιολογημένης αγανάκτησης κατοίκων της περιοχής μας που αγωνιούν για την λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου, καθώς τυχόν κλείσιμο του θα τους στερήσει το βασικό αγαθό της υγείας, αφού θα τους αναγκάσει να διανύουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα για να μεταβούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση, την οποία οι περισσότεροι δεν μπορούν να καλύψουν.
Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε και ο ίδιος είναι χρέος όλων μας και αποτελεί ανάγκη ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας, όχι μόνο να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Κ.Υ. Αβδήρων, που θα επέφερε τραγικές συνέπειες και θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα και αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, αλλά να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την λειτουργία και αναβάθμιση του, σας καλούμε να κατανοήσετε την σοβαρότητα της κατάστασης και να αποσύρετε την απόφαση σας.
Αναγνωρίζοντας την σημασία της ομαλής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, την οποία, ως τοπικοί άρχοντες αλλά και ως τοπική κοινωνία θα διεκδικήσουμε με κάθε δυνατό μέσο, θεωρούμε βέβαιη την θετική σας ανταπόκριση.» 

«ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΤΟ Κ.Υ ΑΒΔΗΡΩΝ»
«Από τους πέντε γιατρούς οι τρείς κάνουν εφημερίες στο Νοσοκομείο Ξάνθης και έτσι εντείνεται το πρόβλημα με την λειτουργία του Κέντου Υγείας Αβδήρων, το οποίο στην ουσία αποδυναμώνεται» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, επισημαίνοντας ότι «πιστεύω ότι με την επιστολή αυτή θα εισακουστούμε, γιατί για το ζήτημα αυτό έχει ενδιαφερθεί και ο Περιφερειάρχης και ο Μητροπολίτης Ξάνθης.
Ωστόσο ο ίδιος ο Διοικητής του νοσοκομείου αναφέρει ότι το Κ.Υ Αβδήρων εξυπηρετείται και αυτό από το Νοσοκομείο Ξάνθης και σκοπός είναι η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Εγώ απαντώ ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να προσληφθούν γιατροί, όχι μόνο στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, αλλά σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδος.»

«Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ...»
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος όπως αναφέρει «το ήμισυ του πληθυσμού της περιοχής εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας Αβδήρων και ιδίως το καλοκαίρι όπου όλοι είναι στις παραλίες, οπότε για κάποιο θέμα υγείας που θα προκύψει η άμεση λύση είναι αυτό.»
«Από το Κ.Υ Αβδήρων εξυπηρετείται εκτός από τον Δήμο Αβδήρων και ο δικός μας Δήμος, αφού πολλοί κάτοικοι των οικισμών, δεν έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν στην Ξάνθη» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «ενημερωθήκαμε ότι πολλοί από τους γιατρούς πηγαίνουν για εφημερία στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται ένα κέντρο που έχει πολλά καινούργια μηχανήματα, που πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καν.»

«ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ»
«Αποτέλεσμα των εφημεριών των γιατρών στο νοσοκομείο της Ξάνθης, πέρα από το Κέντρο Υγείας, είναι και η αποδυνάμωση των εξεταστηρίων των οικισμών» τονίζει ο Δήμαρχος Τοπείρου, διευκρινίζοντας ότι «για παράδειγμα ο γιατρός στο Εύλαλο ερχόταν δυο με τρεις φορές να εξετάσει τους κατοίκους και τώρα επειδή κάνει εφημερίες στην Ξάνθη, έρχεται μόνο μια φορά. Στο άβατο επίσης ο γιατρός ερχόταν κάθε μήνα και τώρα πλέον δεν έρχεται σχεδόν καθόλου.»
«Είναι κάτι που γίνεται συνεχώς. Δεν έγινε ούτε για ένα μήνα, ούτε για δυο. Τώρα όμως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και έτσι προσπαθούμε μαζί με τον Δήμαρχο Αβδήρων, να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας προκειμένου να εισακουστούμε και να επιλυθεί το πρόβλημα» σημειώνει ο κ. Μίχογλου.

«ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ…»
Απαντώντας σε όλα τα παραπάνω ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αθανάσιος Πάσχου επεσήμανε ότι «οι δύο Δήμαρχοι αφουγκράστηκαν τα αιτήματα των πολιτών, αλλά πριν από οποιαδήποτε επιστολή θα μπορούσαν να μιλήσουν με τον Διοικητή.
Άδολα βέβαια, ενημερώθηκαν από κάποιες πηγές, αλλά η ενημέρωσή τους δεν ήταν ολοκληρωμένη.»
«Εγώ επάνω σε αυτό φρόντισα να τους αποστείλω, θεσμικά μια επιστολή, όχι τόσο απαντητική, όσο διευκρινιστική την οποία κοινοποίησα σε όλους όσους έπρεπε.
Απάντησα εγγράφως στις επισημάνσεις τους, όχι όμως με σκοπό να αντιδικήσω αλλά με γνώμονα την ενιαία δομή ασφαλούς υγείας» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «το Κέντρο Υγείας Αβδήρων και το Νοσοκομείο της Ξάνθης, αποτελούν ενιαία δομή στο χώρο της υγείας και βρίσκονται στον ίδιο νομό, πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και να αλληλουποστηρίζονται.
Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων ή των ακτινογραφιών, αξιολογούνται και λαμβάνονται από το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Στα Άβδηρα γίνεται μόνο η αιμοληψία για παράδειγμα.»
«Το Νοσοκομείο της Ξάνθης βοηθά και στηρίζει το Κ.Υ Αβδήρων και ζητούμε από τους εκεί γιατρούς να κάνουν από δύο εφημερίες το μήνα.. Εξάλλου όλα τα περιστατικά ξεκινούν από εκεί αλλά πάλι καταλήγουν εδώ» τονίζει ο κ. Πάσχου, σημειώνοντας ότι «δεν χωριζόμαστε ούτε σε…Άβδηρα, ούτε σε Ξάνθη. Όσο για τους πολίτες των οικισμών, αυτοί προφανώς διαμαρτυρήθηκαν για τους γιατρούς που έρχονται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, λόγω των συνταγών που τους γράφουν. Αλλά τι είναι σημαντικότερο; Να γίνει σήμερα μια απλή συνταγογράφηση, ή να σωθεί μια ζωή;»

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία τσιγάρα στην Δράμα

Συνελήφθη χθες 23-11-2015 το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα του ΟΓΑ σε πολύτεκνες μητέρες

Η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.
Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και θα διαρκέσει μέχρι και την 4.12.2015.

Στις 13 Δεκεμβρίου οι εκλογές της ΝΔ. Απέδωσε «καρπούς» η επιστολή των…εκατό


Καρπούς φαίνεται να απέδωσε η επιστολή που απέστειλαν στους τέσσερις υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, εκατό στελέχη του κόμματος, μέσα από την οποία εξέφρασαν την αγωνία τους για τις εσωκομματικές διαδικασίες και ζήτησαν από τους υποψήφιους για την προεδρία να προχωρήσουν «στην εκ βάθρων ανανέωση του κόμματος με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και νέα οργανωτική δομή, ενώ παράλληλα τους κάλεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσουν στην κάθαρση και την εξυγίανση όχι μόνο της παράταξης αλλά ευρύτερα της πολιτικής ζωής της χώρας, χωρίς συμβιβασμούς, συγκαλύψεις και άλλες σκοπιμότητες» προσκαλώντας τους παράλληλα να γίνουν άμεσα οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Καμία εξέλιξη στη ΡΟΔΟΠΗ. Α.Ε Την Παρασκευή η τριμερής στο Υπ. Εργασίας

Παραμένουν όπως φαίνεται στον «αέρα» και κοιτούν με αγωνία το αύριο οι εργαζόμενοι στην γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε, αφού οι μέρες περνούν, αλλά καμία εξέλιξη δεν υπάρχει, αναφορικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις τόσω των δυο ήδη απολυμένων, όσο και των τριών προς….απόλυση υπαλλήλων, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων.
«Η μόνη εξέλιξη αφορά στο ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η τριμερής επιτροπή στο Υπουργείο Εργασίας» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΡΟΔΟΠΗ, Νίκος Κιατίπης, σημειώνοντας ότι «κατά τα άλλα βρισκόμαστε όλοι σε αναμονή περιμένοντας εναγωνίως την Παρασκευή.»


Με απόλυτη επιτυχία η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

 

Την καλύτερη επανεκκίνηση έκανε η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργανώθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, μετά από έναν χρόνο απουσίας.
Σε ένα τριήμερο 11.700 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της έκθεσης, μέγεθος που, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, «υπογραμμίζει τη σημασία της για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την «δίψα» επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων για έναν αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης, προβολής της τοπικής παραγωγής, αλλά και δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με τις όμορες χώρες.»

Skoda Ξάνθη -Πανιώνιος 2-0


Την 3η φετινή της νίκη σημείωσε το απόγευμα της Κυριακής η SKODA ΞΑΝΘΗ που στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Super League επικράτησε εντός έδρας με 2-0 επί του Πανιωνίου. 
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε τους 15 βαθμούς με την δεύτερη εντός έδρας επιτυχία της και κοιτάζει τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία. 

Βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης στη ΦΕΞ

«Σε Αποχωρίζομαι αλλά παραμένω κοντά σου….»

Ο αποχωρισμός είναι μια διαδικασία επώδυνη αλλά και απελευθερωτική. Βρίσκεται στη ζωή μας με διάφορες μορφές όπως απώλεια αγαπημένων προσώπων, χωρισμός ενός ζευγαριού ή φιλίας, αποχωρισμός από τη γονεϊκη στέγη ή αποχωρισμός από το σχολείο, την εργασία, απο μία χώρα ή παλιό τρόπο ζωής … Κάθε αποχωρισμός εμπεριέχει απώλεια και μπορεί να ξυπνήσει δύσκολα συναισθήματα (θυμό, θλίψη, απογοήτευση, άγχος, φόβο).