Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Διευκρινίσεις της Περιφέρειας, για τις συγκεντρώσεις ραδονίου σε σχολεία της Π.Ε. Ξάνθης

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με την ύπαρξη ραδονίου στην Π.Ε. Ξάνθης θεωρούμε σκόπιμο να αποσαφηνίσουμε τα εξής:
Στις 27-9-2007 η πρώην Νομαρχία Ξάνθης υπέγραψε σύμβαση με τίτλο «Πρόγραμμα καταγραφής ραδονίου σε σχολεία του νομού Ξάνθης» με το ΑΠΘ σύμφωνα με την οποία το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ τοποθέτησε 154 ανιχνευτές καταγραφής ραδονίου σε 77 Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Ξάνθης ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής γ- ακτινοβολίας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κάθε σχολείου.

3η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων, για το ΠΕΠ-ΑΜΘ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε σήμερα με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, σε περαιτέρω ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού της Προγράμματος, περιόδου 2014 – 2020 με την έκδοση της 3ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 35.727.843 €.

Τα νέα της....Αστυνομίας

Ουκ ολίγες είναι σε καθημερινή βάση οι συλλήψεις της Αστυνομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για κλοπές, απόπειρες διάρρηξης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και βέβαια για πολλά ακόμη αδικήματα.

Εξιχνιάστηκε απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Καβάλα

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, απόπειρα απάτης σε βάρος 86χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, το πρωί της 15-5-2015, στην πόλη της Καβάλας.

Συνεδρίαση….«εξπρές», για το Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού


Σε χρόνο…ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι δυο Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι.

«Άρωμα»...Χριστουγέννων, στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης


ToΧριστουγεννιάτικο Δέντρο του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος), στόλισε σήμερα ο Δήμαρχος Ξάνθης  Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, μαζί με τα παιδιά και με τους εργαζόμενους, μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα ζεστό και γεμάτο από συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης.

25 Νοεμβρίου: «Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών»


Σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο ανάδειξης του ζητήματος της έμφυλης βίας, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό και ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύλληψη 37χρονου για κλοπή στην Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε την 23/24-11-2015, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και συνελήφθη χθες (24-11-2015) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Απολύσεις και καθυστέρηση δεδουλευμένων. Τραγική η κατάσταση σε επιχειρήσεις της Ξάνθης


Όλο και πιο δυσοίωνα είναι τα πράγματα, αναφορικά με τον μέλλον πολλών εργαζομένων στην πόλη της Ξάνθης.
Φωτεινό παράδειγμα για αυτό είναι τόσο η Γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ, η οποία μετρά ήδη δύο απολυμένους και τρεις σε…αναμονή για απόλυση υπαλλήλους, αλλά και η εταιρεία GMC η οποία αν και κερδοφόρα καθυστερεί τους μισθούς των εργαζομένων, εργαζόμενοι οι οποίοι πρόσφατα είχαν προχωρήσει και σε επίσχεση εργασίας, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι εκτός από την καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους δεν τους έχουν κολληθεί τα ένσημα του 2014.

Σε πρόγραμμα επιμόρφωσης Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, που διοργανώνει η ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της ΕΕΤΑΑ.
Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν αιρετοί από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας. 

Τα παιδιά της Ξάνθης συμμετέχουν στο παγκόσμιο κάλεσμα για την Κλιματική Δικαιοσύνη

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, το τοπικό Τμήμα Ξάνθης του ΣΕΙΚΕΠΑΕ ΑΜ-Θ και ΛΕΣΒΟΥ (Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης & Λέσβου), καλεί την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, στις 11:30 π.μ., στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας, τα παιδιά της πόλης μας και τους γονείς τους στη δράση-συγκέντρωση που διοργανώνει, συμμετέχοντας στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας Global Climatemarch - Paris 2015 και της έκκλησης του Avvaz -του μεγαλύτερου διαδικτυακού κινήματος που δημιουργήθηκε παγκοσμίως- για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τις αιτίες πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής.

Στις 28 Νοεμβρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Ξάνθης σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, που θα γίνει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 21:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων ''ΔΙΟΓΕΝΗΣ'' που βρίσκεται στο 5ο χλμ Ξάνθης - Κομοτηνής.