Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης


Με δεκατέσσερα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

Δήμος Ξάνθης: Εντός του Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για εκπτώσεις και απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη

Ο Δήμος Ξάνθης Γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με τις αριθ. 353 & 355/2015 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, όσοι είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, μπορούν εντός του μηνός Δεκεμβρίου να υποβάλουν αίτηση  με αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου να τύχουν έκπτωση 20% στα Δημοτικά Τέλη και το ΤΑΠ για το έτος 2016.
Επίσης με τις ίδιες αποφάσεις αποφασίσθηκε η  πλήρης απαλλαγή καταβολής των  δημοτικών τελών και τέλους ακίνητης περιουσίας σε άτομα που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Έως αύριο η δωρεάν διανομή πορτοκαλιών και ακτινιδίων απο τον Δήμο Ξάνθης

Παρατείνεται η προθεσμία δωρεάν διανομής ακτινιδίων και πορτοκαλιών, απο τον Δήμο Ξάνθης, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής ευθύνης του ως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.

5.000 προσλήψεις μονίμων στους Δήμους έρχονται με το νέο έτος

Οδηγός απορριμματοφόρου, Εργάτης Καθαριότητας, Βρεφονηπιοκόμος, Βοηθός βρεφονηπιοκόμου, Νηπιαγωγός, Μάγειρας, Χειριστής μηχανημάτων, Τεχνίτης, Εργάτης γενικών καθηκόντων, Καθηγητής Μουσικής, Χορού, Καλλιτεχνικών είναι μόνο μερικές απο τις ειδικότητες που θα προσληφθούν απο το νέο έτος σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Skoda Ξάνθη: Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η έκδοση κάρτας φιλάθλου


Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι η διαδικασία έκδοσης της κάρτας φιλάθλου θα γίνεται μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου στα γραφεία της ΠΑΕ. 
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσέλθουν αυτοπροσώπως για να υπογράψουν την σχετική αίτηση, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Πορτοκάλια και ακτινίδια μοίρασε ο Δήμος Τοπείρου


Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 η διάθεση Πορτοκαλιών και ακτινιδίων για τους κατόχους κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Οι δικαιούχοι προσήρθαν στον χώρο του Δημαρχείου στον Εύλαλο προκειμένου να παραλάβουν τα φρούτα.

Έως τις 21 Δεκεμβρίου το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα. Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα

Το αργότερο έως τις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή σύμβαση αορίστου/ορισμένου χρόνου.
Όπως υπενθυμίζει η ΓΣΕΕ, το δώρο εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα, ενώ για τον υπολογισμό του λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Αγρυπνία για τον Άγιο Πατάπιο στις 7 Δεκεμβρίου

Φέρεται εις γνώση των Ευσεβών Χριστιανών οτι την 8η Δεκεμβρίου τιμάται η εορτή του θαυματουργού Αγίου Παταπίου, θεράποντος των καρκινοπαθών.
Το εσπέρας της 7ης Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ θα τελεστεί πανηγυρική Αγρυπνία εις τον ιστορικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Καβακίου) Ξάνθης.
Παρακαλούνται οι Χριστιανοί όπως προσέλθουν και παρακολουθήσουν την εν λόγω Αγρυπνία συμπροσευχόμενοι στον κατανυκτικό τούτο Ναό.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Εγκλωβισμένος στα πλούτη»

Βαρειά σκια απλώθηκε στο πρόσωπο του νεαρού άρχοντα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής όταν άκουσε τον Κύριο να τον προτρέπει να πουλήσει «πάντα όσα είχε» και να τον ακολουθήσει.
 Ο νους του έκανε μια γενική επισκόπηση των υπαρχόντων του. Του πρόσφεραν ότι ήθελε, καλοπέραση, κύρος στο λαό, δύναμη, αξιώματα. Πως να τα θυσίαζε όλα αυτά.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού με ένταλμα στη Δράμα

Συνελήφθη χθες 25-11-2015 το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Αλβανίας, για σεξουαλική επαφή με ανήλικο πρόσωπο. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Την Δευτέρα η Συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Την τακτική του συνεδρίαση με πέντε θέματα ημερήσιας διάταξης, θα πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης την  Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Δύο ακόμη απολύσεις στην ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους

Δύο νέες απολύσεις μετρούν οι εργαζόμενοι στη Γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ, παρά το γεγονός οτι αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.