Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Το κατάστημα άνοιξε, η άδεια ίδρυσης….αναμένεται!


Με δεκατέσσερα θέματα ημερήσιας διάταξης διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας, ύστερα από την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.
Ωστόσο το…θέμα της ημέρας, αφορούσε στην Λήψη απόφασης για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης στην εταιρία «ΠΕΝΤΕ Α.Ε.» καταστήματος «Επιχείρηση λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών (Υπεραγορά Τροφίμων)» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.3377/05.
Θέμα για το οποίο συγκρούστηκαν οι απόψεις όλων των παρατάξεων και το οποίο είναι άξιο σχολιασμού, αφού πρόκειται για νέο μεγάλο κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων το οποίο βρίσκεται σε κεντρική οδό της πόλης και το οποίο, όχι μόνο έχει ανοίξει τις πύλες του, αλλά έχει ήδη προσλάβει και τους εργαζόμενους, ενώ αναμενόταν η….έγκριση ίδρυσής του από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πονοκέφαλος» για την Οικονομική Επιτροπή, ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό των υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης


Με μοναδικό θέμα την εξέταση ένστασης κατά των όρων της διακήρυξης του έργου «Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας εργαζομένων Δήμου Ξάνθης » συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας η Οικονομική Επιτροπή.
Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αφορά στην ουσία στον εξοπλισμό με τον οποίο μπορούν οι εργαζόμενοι να προστατευθούν και πιο συγκεκριμένα σε τροποποιήσεις και αλλαγές που πρέπει να γίνουν αναφορικά με τον εξοπλισμό αυτό βάσει του ΦΕΚ.

Ομόφωνα «πέρασαν» τα θέματα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


Η Χορήγηση άδειας υπηρεσιών προσφοράς διαδικτύου, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.3037/02, η τροποποίηση της αριθ.108/9-11-2015 απόφασης της ΕΠΖ, ως προς το τμήμα παραχώρησης της Πλατείας Δημοκρατίας στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» , η παραχώρηση τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, η Παραχώρηση τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας στο 5ο Δημοτικό Ξάνθης η έγκριση εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κοπή επικίνδυνων δένδρων στην περιοχή Σαμακώβ, η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Χατζησταύρου 1 Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Μεραρχίας και Σκιάθου καθώς και η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας επί της οδού Π.Τσαλδάρη, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την επιτροπή και τα οποία «πέρασαν» ομόφωνα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το θέμα των δέντρων στην περιοχή του Σαμακώβ, η κοπή τους κρίνεται απαραίτητη καθώς έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση, ενώ μετά από αυτή, θα αντικατασταθούν άμεσα, με νέα δέντρα χαμηλής ανάπτυξης.

Με μεγάλη επιτυχία, ο 2ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος στην Ξάνθη

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με απόλυτη επιτυχία  διεξήχθη εχθές ο 2ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος στην πόλη της Ξάνθης, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει σε αυτόν, όχι μόνο ως αθλητές αλλά και ως εθελοντές.

Πριν από λίγο: Νέο «ναυάγιο» στις... διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις στη ΡΟΔΟΠΗ

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση των εργαζομένων της ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε με την Διοίκηση της επιχείρησης, μιας και η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας που ήταν προγραμματισμένη την περασμένη Παρασκευή «ναυάγησε», αφού δεν παραβρέθηκε κανείς απο τους διοικούντες.
Ωστόσο, άκαρπη ήταν και η σημερινή συνάντηση στα γραφεία, όπως εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Κιατίπης.

Λεβαδειακός – Skoda Ξάνθη 1-0


Την 3η φετινή της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα - και πρώτη στα εκτός έδρας παιχνίδια - γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Κυριακής. Στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 επιστρέφοντας στις νίκες μετά από πέντε παιχνίδια. 

Μειώνεται το ημερήσιο τέλος Λαϊκής Αγοράς στο Δήμο Τοπείρου

Ο Δήμος Τοπείρου συμπαραστεκούμενος στους Επαγγελματίες – Παραγωγούς μικροπωλητές της περιοχής και αναλογιζόμενος τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες τις οποίες διανύουμε, αποφάσισε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Θωμά Μίχογλου την μείωση του ημερήσιου τέλους Λαϊκής Αγοράς στο Δήμο Τοπείρου από τα 0,70 λεπτά σε 0,50 λεπτά ανά τρεχούμενο μέτρο, δίνοντας μια ακόμη ευκαιρία στους Επαγγελματίες – Παραγωγούς ώστε να αντεπεξέλθουν διασώζοντας το επάγγελμα τους.

Δεκέμβριος στη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης


Πλούσιο σε εκδηλώσεις και μάλιστα και με....άρωμα Χριστουγέννων, είναι το πρόγραμμα της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης και για τον μήνα Δεκέμβριο.
Πιο αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα, είναι οι εξής:

Ηχηρό οικολογικό μήνυμα: «Απο τα παιδιά της Ξάνθης, στο....Παρίσι»


Μέσα από τα αγνά μάτια των παιδιών προσχολικής ηλικίας, οι πολίτες της Ξάνθης γνώρισαν την Κυριακή την πρόκληση της Κλιματικής Αλλαγής και το αίτημα για Κλιματική Δικαιοσύνη. Παιδιά και γονείς ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του τοπικού Τμήματος Ξάνθης του Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης & Λέσβου (ΣΕΙΚΕΠΑΕ ΑΜ-Θ & ΛΕΣΒΟΥ).

Τα αστυνομικά...νέα του Σαββατοκύριακου


Συλλήψεων…συνέχεια είχαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, σε Ξάνθη αλλά και Αλεξανδρούπολη, με την Αστυνομία να μην σταματά δευτερόλεπτο την δουλειά της, η οποία δεν είναι άλλη από την πάταξη κάθε είδους αδικήματος και εγκλήματος.
Αναλυτικότερα τα αστυνομικά…νέα του Σαββατοκύριακου έχουν ως εξής: