Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

20% μείωση στα τέλη ύδρευσης του Δήμου Τοπείρου

Ο Δήμος Τοπείρου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Θωμά Μίχογλου αναλογιζόμενος τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες τις οποίες διανύουμε και προς ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των Δημοτών προέβη σε μείωση των τελών ύδρευσης, σύμφωνα με την ετήσια κατανάλωση ποσίμου ύδατος σε 20%.

Στην Ξάνθη το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 10 έως τις 15 Δεκεμβρίου

Στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης θα βρίσκεται για άλλη μια χρονιά από τις 10 έως τις 15 Δεκεμβρίου η  Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα λειτουργεί κατά τις ώρες 10:00 14:00 και 17:30 -21:00.

Skoda Ξάνθη: Εισιτήρια για τον αγώνα με τον Πλατανιά


Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, ενόψει του αγώνα Πρωταθλήματος, SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, το Σάββατο 05/12/2015 και ώρα 17.15, ενημερώνει το φίλαθλο κοινό, ότι η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται ως εξής :

Συνάντηση για την «Πειραματική Κοινωνική Πολιτική για τους Νέους»


Στo πλαίσιο του Έργου ‘Experimentation on Social Policy for Youth / Πειραματική Κοινωνική Πολιτική για τους Νέους’ ακρωνύμιο ESPY’ (ESPY), στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, διοργανώθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 η 1η Τεχνική Συνάντηση του Έργου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων που ασχολούνται με την Απασχόληση, την Εκπαίδευση και την Κοινωνική Πολιτική.

Γραπτή απάντηση στο Υπουργείο για το θέμα της ΔΕΥΑΞ, ετοιμάζει ο Μαρίνος Σδρέβανος

Γραπτή απάντηση στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα δώσει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο στην εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
Απάντηση η οποία θα αφορά, σε όλα εκείνα τα ζητήματα που έθιξαν προς τους Υπουργούς οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα έργα υποδομής και τις ανεπάρκειες του δικτύου ύδρευσης στην Ξάνθη.

Την Παρασκευή η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τοπείρου

Συνεδριάζει την Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ.η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τοπείρου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα:

Τα νέα της Αστυνομίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Πλούσιο σε συλλήψεις είναι για άλλη μια φορά το Αστυνομικό Δελτίο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πιο αναλυτικά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην περιοχή, είναι τα εξής:

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη. Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή.

Με αίμα βάφτηκε για άλλη μια φορά η άσφαλτος στην Ξάνθη, αφού στις 30-11-2015 το βράδυ, στο 11ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 41χρονη ημεδαπή, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 48χρονη, υπήκοο Βουλγαρίας, η οποία κινούνταν πεζή. 
Η 48χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

3η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας - Απεργίας - Αγώνα και Διεκδίκησης


Η αυριανή 24ωρη απεργία, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, μια ημέρα Ημέρα αναφοράς στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στην αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους ανθρώπους που σηκώνουν το σταυρό της αναπηρίας και προς τις οικογένειες τους.

Συμβαίνει τώρα: Σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση του 1ου απολυμένου εργαζόμενου στη ΡΟΔΟΠΗ


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή, στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την πρώτη απόλυση εργαζομένου στη ΡΟΔΟΠΗ.
Η δικαστική αίθουσα, είναι κατάμεστη, ενώ σύσσωμοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πλευρό, όχι μόνο του πρώτου, αλλά και όλων απολυμένων, πραγματοποιώντας τετράωρη στάση εργασίας προκειμένου να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια.

Διακόπτεται η επιδότηση ενοικίου σε 275 παλιννοστούντες της Θράκης. 89 οι κατοικίες στην Ξάνθη.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Γιώργος Παυλίδης εκφράζει την έντονη ανησυχία του, μετά από πληροφόρηση ότι κινήθηκε η διαδικασία διακοπής επιδότησης ενοικίου 275 ομογενών παλιννοστησάντων στην ΠΑΜ-Θ (171 στον Έβρο, 89 στην Ξάνθη και 15 στη Ροδόπη), από 1/1/2016.

Άρθρο: « Το μεγάλο δώρο στην Τουρκία με το όνομα Αλέξης Τσίπρας»


Γράφει ο: Ναπολέων Λιναρδάτος

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να είναι ένας πολύ θεοσεβούμενος μουσουλμάνος, αλλά αυτό τον Δεκέμβρη θα αρχίσει να πιστεύει στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. 
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι το μεγαλύτερο δώρο στην Τουρκία από ελληνικής πλευράς εδώ και δεκαετίες.

Δωρεάν εξετάσεις την Πέμπτη, απο στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο στον Εχίνο



Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 από 10:00 έως 13:00Ω, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ορθοπεδικό, Οφθαλμίατρο και Ωτορινολαρυγγολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Το Δ΄Σώμα Στρατού τιμά την Προστάτιδα του Πυροβολικού

Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00, στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ» στην Ξάνθη, θα εορτασθεί η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού.