Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ο απολογισμός των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων στην Περιφέρεια


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, οι αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησαν, τον προηγούμενο μήνα (Νοέμβριος του 2015), ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Χρήσιμες συμβουλές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης για τους...Χριστουγεννιάτικους κινδύνους


Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο όμορφες και αγαπημένες γιορτές του χρόνου που παραπέμπουν σε παιδικές αναμνήσεις και η αναμονή τους προκαλεί αισθήματα χαράς και ανυπομονησίας κυρίως στα μικρά παιδιά. 

Η κατ' έθιμο διακόσμηση των σπιτιών πριν και κατά την εορταστική περίοδο, συμβάλει στη δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας, με το χριστουγεννιάτικο δέντρο να κυριαρχεί. Είναι αλήθεια πως οι πολλές ηλεκτρικές συνδέσεις που υπάρχουν στα σπίτια κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αποτελούν κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας και τα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, κίνδυνο κατάποσης από μικρά παιδιά, αν δεν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις. Στατιστικά, ο αριθμός των συμβάντων πυρκαγιάς την περίοδο αυτή είναι αυξημένος.
Για την αποτροπή και αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών, παρέχονται οι παρακάτω πληροφορίες:

Το Μήνυμα της Κυριακής: «Πρότυπο Ποιμένος»

Όσοι ύμνοι και αν αφιερωθούν στον εορταζόμενο μέγα Ιεράρχη, τον Άγιο Νικόλαο τον θαυματουργό, δεν φτάνουν για να υμνήσουν αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα. Το σύνολο της χριστιανικής αρετής ενσαρκώνεται στο πρόσωπό του.
Οι αρετές του Αγίου Νικολάου και η ολοκληρωμένη πνευματική του προσωπικότητα μας παρουσιάζονται στην υμνολογία της ημέρας. Πρόκειται για μία υμνολογική ανθοδέσμη, όπου κάθε άνθος μας δίδει και το άρωμα μιας αρετής του Αγίου. «Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος, εγκρατείας διδάσκαλον ανέδειξέ σε τη ποίμνη σου η των πραγμάτων αλήθεια. δια τούτο εκτήσω τη ταπεινώσει τα υψηλά, τη πτωχεία τα πλούσια».

Με…μικρή συμμετοχή η απεργία στην Ξάνθη


Με…μικρή συμμετοχή σε σχέση με όλα εκείνα τα μέτρα που ετοιμάζεται να «περάσει» η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απεργούν σήμερα οι διάφοροι κλάδοι Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στην Ξάνθη.
Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στον εργατικό κέντρο Ξάνθης, με αρκετά μικρό αριθμό πολιτών, μπορούμε να πούμε, ενώ στις 11 πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των εκπροσώπων.

7η απόλυση στη ΡΟΔΟΠΗ. Αναβολή πήρε η χθεσινή δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα

Αναβολή πήρε το χθεσινό δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα, αναφορικά με τον πρώτο απολυμένο εργαζόμενο στην ΡΟΔΟΠΗ, με την εργοδοσία ωστόσο να παραμένει αμείλικτη και να συνεχίζει ακάθεκτη τις απολύσεις, μετρώντας πλέον το έβδομο άτομο που του δείχνει την πόρτα της εξόδου.