Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Σε πληρωμές αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής ύψους 31.859.177,96 προχωρά ο ΕΛ.Γ.Α.

\
Ολοκληρώθηκαν σήμερα από τον ΕΛ.Γ.Α, όπως είχε δεσμευθεί, οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 24.466 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 32 εκατ. ευρώ.

Σύλληψη 27χρονου στην Ξάνθη για παράνομο πλανόδιο εμπόριο

Συνελήφθη στις 6-12-2015 το μεσημέρι, στα Κιμμέρια Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 27χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 3 αλυσοπρίονα, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. 
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. 

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης απο την Α.ΔΙ.Π


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4.12.2015 η διαδικασία της αξιολόγησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από πενταμελή επιτροπή διακεκριμένων επιστημόνων από πανεπιστήμια του εξωτερικού που επιλέχθηκαν από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.). 

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή ρυζιού στο Δήμο Τοπείρου


Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 από τον Δήμο Τοπείρου η διάθεση ρυζιού για τους δημότες που είναι δικαιούχοι.
Οι υπάλληλοι του Δήμου βοήθησαν τους δικαιούχους με την διαδικασία και με τα χαρτιά τους, ενώ τους μοίρασαν τα δέματα. 

Πριν απο τα Χριστούγεννα η καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου


Τις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016.
Παράλληλα, οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Με 153 «ναι», ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2016


Χωρίς καμία έκπληξη, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2016, στην Βουλή αργά το βράδυ του Σαββάτου, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διατηρεί τις δυνάμεις της με τα 153 «ναι» από τους βουλευτές της.

Σήμερα το απόγευμα, οι πληρωμές των αγροτών απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αρμόδιο οργανισμό ΟΠΕΚΕΠΕ, σήμερα 7 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών της χώρας το 90% της βασικής ενίσχυσης.
Με βάση τις εκτιμήσεις του Οργανισμού και της Τράπεζας Πειραιώς, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τις απογευματινές ώρες και μετά.

«Ο τύμβος των αμαξών και των αλόγων» το Σάββατο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης σας προσκαλεί το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων να παρακολουθήσετε τη διάλεξη του Διαμαντή Τριαντάφυλλου «Ο τύμβος των αμαξών και των αλόγων.»

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 6-12-2015 στο 16ο χλμ της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Φερών, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 81χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο ημεδαποί, ένας 41χρονος και μια 64χρονη, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της 64χρονης και τον ελαφρύ τραυματισμό των άλλων δύο ημεδαπών. 
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου λίγες ώρες αργότερα η 64χρονη υπέκυψε στα τραύματά της.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Τα νέα της....Αστυνομίας στην Περιφέρεια

Πλούσιο σε συλλήψεις είναι για άλλη μια φορά το αστυνομικό δελτίο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Εργοδοσία ΡΟΔΟΠΗΣ: Μόλις είδαν το Διοικητικό Συμβούλιο, ακύρωσαν την συνάντηση

Σε ένα ακόμη βήμα αναφορικά με την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων προχώρησε το περασμένο Σάββατο η εργοδοσία της Γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ, όταν μετά από τηλεφωνική πρόσκληση συγκέντρωσε στις 14.00 το μεσημέρι όλους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο για ενημέρωση για τις εξελίξεις. 
Όλως τυχαίως τους μόνους που δεν κάλεσε ήταν τα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.