Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Καταβλήθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ


Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το 90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, όπως αυτά εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το υπόλοιπο 10% καθώς και το επιπλέον 30% του λεγόμενου «πρασινίσματος» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Συνολικά οι δικαιούχοι θα λάβουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το 85% του ποσού που πήρανε το 2014.

Κατασχέσεις λογαριασμών απο τις τράπεζες, σε οφειλέτες προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Σε ισχύ τέθηκε από τη Δευτέρα η αποστολή των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες, που έχουν οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Η διαδικασία  πραγματοποιείται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σε συνεργασία με τις τράπεζες, καθώς «ξεπαγώνει» η διαδικασία κατασχέσεων, που είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο και μετά λόγω capital controls.

«Χειροπέδες» σε δύο, για διακίνηση μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν χθες 7-12-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 52 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες. 

Στρατιωτικό Ιατρικό Κλιμάκιο, για δωρεάν εξετάσεις στο Κ. Υ Σταυρούπολης


Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ορθοπεδικό και Ωτορινολαρυγγολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, από 10:00 έως 12:00Ω θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και από 12:30 έως 13:30Ω στο Κοινωνικό Ιατρείο Λυκοδρομίου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

«Φωτιά» στο...γήπεδο, βάζουν οι Πυροσβέστες της Περιφέρειας για φιλανθρωπικό σκοπό

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις στην πόλη της Ξάνθης, στις 16-17-18 Δεκεμβρίου 2015, με παράλληλη διεξαγωγή του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Πάρκινγκ για μηχανάκια η…. πεζοδρομημένη, κατά τα άλλα, Κεντρική Πλατεία



Και μιας και μιλούσαμε πριν λίγο για τα….παράλογα των αρμόδιων υπηρεσιών, εξίσου παράλογοι είναι ορισμένες φορές και οι οδηγοί.
Περνώντας από το κεντρικότερο σημείο της πόλης και κατά τα λοιπά….πεζόδρομο, που είναι φυσικά η Κεντρική Πλατεία Ξάνθης σήμερα το πρωί, νόμιζες ότι βρίσκεσαι σε ένα απέραντο παρκινγκ για μηχανάκια, αλλά…ακόμη και για αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι ελάχιστα μέτρα πιο πάνω υπάρχει χώρος στάθμευσης, έναντι αντιτίμου….βεβαίως βεβαίως.

Κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων, μόνο για….λίγους (;)


Μερικές φορές ο…παραλογισμός δεν έχει όριο. Αυτό συνέβη σήμερα το πρωί στην περίπτωση ενός οδηγού αυτοκινήτου, ο οποίος πάρκαρε στην οδό Σκρα όπως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί πίσω του.
Χωρίς να υπάρχει το οποιοδήποτε σήμα απαγόρευσης της στάθμευσης ωστόσο και επειδή απλά «εμπόδιζε» φορτηγό αυτοκίνητο που έπρεπε να περάσει από εκεί, κλήθηκε η τροχαία, η οποία όμως, όχι μόνο του επέβαλε πρόστιμο, όχι μόνο του αφαίρεσε την πίσω πινακίδα (σ.σ γιατί δεν κατάφερε να αφαιρέσει και την μπροστά) αλλά δεν «έγραψε» κανένα μα κανένα άλλο όχημα πίσω από αυτό.

Διάκοσμος, Γειτονιά Αη Βασίλη και μουσικές εκδηλώσεις, συνθέτουν τα...Χριστούγεννα στην Ξάνθη

Την νύχτα….μέρα κάνει ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στο κέντρο της Ξάνθης, αφού σε κάθε γωνιά συναντά κάποιος εκατοντάδες λαμπιόνια που φωτίζουν τα δέντρα.
Ιδιαίτερα επιβλητικό στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, είναι προς το παρόν το μεγάλο αστέρι στην κορυφή του ρολογιού, το οποίο καταλήγει κάτω και σκεπάζει την φάτνη του Χριστού.


Παράλληλα ο κεντρικός δρόμος της πόλης, η οδός 28ης Οκτωβρίου είναι γεμάτη με λαμπάκια και…αστέρια, ενώ ακόμη πιο….παραμυθένιο είναι το σκηνικό στη Γειτονιά του Άη Βασίλη στην Πλατεία Διοικητηρίου.

Επιστροφή στις προπονήσεις για την Skoda Ξάνθη. Δηλώσεις Πανόπουλου για τις ήττες


Επιστροφή στις προπονήσεις για την SKODA ΞΑΝΘΗ μετά το παιχνίδι του Σαββάτου και την ήττα με 0-2 από τον Πλατανιά.
Η ξανθιώτικη ομάδα χάνοντας σε δύο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, αυτό της ερχόμενης Κυριακής με την Βέροια (17:15).

Στην Ξάνθη το ομαδικό Πρωτάθλημα rapid Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης 2015

Η ΕΣΣΑΜΘ και ο Σκακιστικός Όμιλος ΞΑΝΘΗΣ διοργανώνουν το Ομαδικό Πρωτάθλημα Rapid Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του 2015. 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Le Chalet» στα Πηγάδια Ξάνθης.

«Κάνε τη ζωή...να τρέμει»: Την Παρασκευή η μουσική εκδήλωση με τον Μπάμπη Κούκο

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ, σας προσκαλούν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00μμ στον Πολυχώρο «Π» της Καπναποθήκης Του Ιδρύματος στην παρουσίαση της πρόσφατης μουσικής έκδοσης του τραγουδοποιού-μουσικού-στιχουργού Μπάμπη Κούκου «Κάνε τη ζωή… να τρέμει».
Σε αυτόν, τον καλύτερο σε όλη του την διαδρομή δίσκο, ο καλλιτέχνης επιστρέφει όσο ποτέ άλλοτε γεμάτος από ωριμότητα και κατάφαση.

ΕΠΣ Ξάνθης: Οι Διαιτητές της Τετάρτης

Τους διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στους αγώνες της Τετάρτης 9/12 ανακοίνωσε η ΕΠΣ Ξάνθης, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η τοπική επιτροπή διαιτησίας:
http://www.epsxanthis.gr/images/referee/referee22.pdf