Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

«Παραμυθένιο» το σκηνικό στα εγκαίνια της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη»



Μόνο ως παραμυθένιο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το αποψινό σκηνικό που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη» αλλά και της φωταγώγησης του φυσικού, ύψους 15 μέτρων Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, με προσκεκλημένο καλλιτέχνη τον Κώστα Μαρτάκη.
Λίγα λεπτά αργότερα από τος 18.30 το απόγευμα, τα φώτα της κεντρικής πλατείας έσβησαν και οι αρκετοί για το τσουχτερό κρύο παραβρισκόμενοι, μέτρησαν αντίστροφα μαζί με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο οποίος πάτησε το «μαγικό» κουμπί και άναψε το τεράστιο δέντρο στην καρδιά της Ξάνθης.

Ένταση στις Φέρες: Αγρότες και κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν στον Παναγιώτη Σγουρίδη

Άναψαν τα αίματα πριν από λίγα λεπτά στο κλειστό γυμναστήριο των Φερών, όπου θα ξεκινούσε τις εργασίες του το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.




Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με το thrakinea.gr, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο ισχυρότατη αστυνομική δύναμη βρίσκεται ακόμη στο σημείο. Το συνέδριο αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα.


Περισσότερα στο σχετικό ρεπορτάζ του "Zougla.gr"

Π. Σγουρίδης: Αλλα έλεγε για το μνημόνιο πριν γίνει υπουργός και άλλα τώρα που το εφαρμόζει πιστά!

Στην πολιτική τελικά όλα κρίνονται απο το τι θα πάρει ο πολιτικός και όχι με βάση το δημόσιο συμφέρον.
Άλλο ένα τρανό παράδειγμα αυτού του ελληνικού "ταπεραμέντου" είναι και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής επι ΠΑΣΟΚ και νυν Υφυπουργός Υποδομών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.
 

Ο κ. Σγουρίδης λοιπόν, ήταν ο μεγαλύτερος πολέμιος του μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο οφείλει την αναγνώρισή του και το πολιτικό αλλά και οικονομικό του μέλλον, όταν τέθηκε εκτός λίστας και στη θέση του μπήκε ο Σωκράτης Ξυνίδης!
Τότε λοιπόν έλεγε τα χίλια όσα για το ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο. Η δε εισχώρησή του στους ΑΝΕΛ, κρίθηκε απο αυτή του την στάση που κρίθηκε ως "πατριωτική".
Σήμερα, που έγινε Υφυπουργός της χειρότερης μνημονιακής κυβέρνησης που πέρασε ποτέ απο την Ελλάδα, ως κατοχικός πλέον υπουργός, μνημονεύει το μνημόνιο ως "μοναδική λύση" και μάλιστα εφαρμόζει τα μέτρα των κατοχικών δυνάμεων της τροϊκα και των δανειστών, αυξάνοντας τα εισιτήρια στα δημόσια μέσα μεταφοράς!

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΡΙΝ... ΓΙΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ! 

Ο Παναγιώτης Πλουμής υποψήφιος στη LensCulture 2015



 

Υποψήφιος για τα Βραβεία Προβολής της LensCulture 2015, είναι ο Ξανθιώτης ερασιτέχνης φωτογράφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ, παίροντας μέρος στη διοργάνωση και ισχυρά "όπλα" τον φωτογραφικό του φακό και τα ιδιαίτερα "καρέ" του!



Οπως αναφέρεται στη σχετική σελίδα της διοργανώτριας αρχής, "Θέλουμε να ανακαλύψουμε τους πιο ενδιαφέροντες φωτογράφους στον πλανήτη! Τα Βραβεία Προβολής της LensCulture 2015 στοχεύουν στην ανεύρεση και ανάδειξη των καλύτερων σύγχρονων φωτογράφων του κόσμου, σε κάθε είδος φωτογραφίας και από διαφορετικές κουλτούρες σε κάθε ήπειρο. Στον 7ο χρόνο αυτού του διαγωνισμού, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη στήριξη φωτογράφων κάθε επιπέδου προκειμένου να αποκτήσουν παγκόσμια αναγνώριση και ώθηση στην καριέρα τους. Η διεθνής κριτική επιτροπή μας θα επιλέξει 6 κορυφαίους νικητές καθώς και 25 φιναλίστ. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα και πιο επιφανή βραβεία της χρονιάς και ΣΑΣ καλούμε να συμμετάσχετε με τις καλύτερες φωτογραφίες σας, αποκτώντας παγκόσμια προβολή."
Ας δώσουμε μία ώθηση λοιπόν στον καλό μας συμπολίτη, τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΛΟΥΜΗ, προκειμένου με τη δουλειά του να κάνει ακόμη πιο γνωστή καλλιτεχνικά την πόλη μας και τους ανθρώπους της!


https://www.lensculture.com/exposure-awards-2015/event-submission/134610?utm_campaign=49-submit&utm_content=submit&utm_medium=social&utm_source=fb-social

Νέα Δημοτική Κίνηση στην Ξάνθη...

Μπορεί οι Δημοτικές Εκλογές να απέχουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια απο την ημερομηνία διενέργειάς τους, όμως κάποιοι ενεργοί πολίτες οργανώνονται και σκέφτονται την επόμενη ημέρα για την πόλη τους.


Και όταν συζητάμε για ενεργούς πολίτες, δεν εννούμε τους "ενεργούς" ή τις "κινήσεις" κατά τη λογική της παραοπλάνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουσιαστικές κινήσεις ενεργών πολιτών που σκέφτονται το μέλλον της πόλης και των πολιτών της.
Οσο ουτοπικό και αν ακούγεται αυτό, προχθές έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση των συμπολιτών μας, σε χώρο ουδέτερο απο κάθε άποψη και τέθηκαν οργανωτικά και άλλα ζητήματα αυτής της δράσης.
Σύντομα, όπως μετέφερε έγκυρη πηγή στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", ίσως και στο πρώτο τρίμηνο του 2016, θα υπάρξουν ανακοινώσεις, η πλατφόρμα συζήτησης και φυσικά η στελέχωση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αυτή την αυτοδιοικητική κίνηση έχουν συνταχθεί πολλά άτομα απο διαφορετικούς πολιτικά και κοινωνικά χώρους.

Τα νέα της Αστυνομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης




Πλούσιο σε...συλλήψεις είναι για άλλη μια φορά το δελτίο της Αστυνομίας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πιο αναλυτικά τα περιστατικά που σημειώθηκαν αυτές τις ημέρες κυρίως σε Καβάλα, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη, έχουν ως εξής:

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται και ποιοι οι δικαιούχοι


H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Χριστουγέννων.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, για την ερχόμενη εβδομάδα


Ούτε μια εβδομάδα δεν περνά χωρίς την πραγματοποίηση των δρομολογίων της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, η οποία δίνει στη δημοσιότητα, το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει απο την Δευτέρα 14/12 έως και το Σάββατο 19/12/2015, περνώντας ακόμη και απο το πιο απόμερο χωριό της περιοχής μας.

Σήμερα οι οριστικοί πίνακες του ΟΑΕΔ για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2015-2016

Αναρτώνται σήμερα, 11.12.2015, τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και «Παρόχων» καθώς και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 - 2016.

Τη Δευτέρα η σύσκεψη το Επιμελητήριο Ξάνθης, για το...12%

Το Επιμελητήριο Ξάνθης καλεί τα μέλη του σε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κατάργησης της επιδότησης 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας καθώς και οι νομικές ενέργειες οι οποίες πρέπει να δρομολογηθούν από τις επιχειρήσεις οι οποίες εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο μέτρο, προκειμένου να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις τους για το 2010. 
Στη σύσκεψη θα κληθούν να συμμετέχουν νομικοί οι οποίοι θα δώσουν νομικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Τεράστια τα ποσοστά της ανεργίας στο Νομό Ξάνθης. Κόμματα και φορείς, μιλούν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Τεράστια, σε σχέση με πανελλαδικό επίπεδο είναι τα ποσοστά της ανεργίας στο Νομό Ξάνθης η οποία, επίσημα τουλάχιστον φτάνει το 40%, χωρίς σε αυτό βέβαια να υπολογίζονται οι μη εγγεγραμμένοι άνεργοι, αλλά και οι προσφάτως απολυμένοι συμπολίτες μας.
Φορείς και εκπρόσωποι κομμάτων, μιλούν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ για την τραγική αυτή κατάσταση στο Νομό Ξάνθης, που σε κάποιες περιοχές, όπως στο Δήμο Μύκης για παράδειγμα φτάνει μέχρι και το 50%.

Με υγιείς ισολογισμούς «κλείνει» η χρονιά για Δήμους και Αντιπεριφέρεια Ξάνθης


Με έναν υγιή ισολογισμό, τουλάχιστον με βάση την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, κλείνει οικονομικά η χρονιά για τους Δήμους του Νομού Ξάνθης, αλλά και για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, όπως επισημαίνουν μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ οι Δήμαρχοι αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.
Παρά τα πενιχρά χρήματα που έλαβαν, παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση δεν δόθηκαν, το 2015 τελειώνει με ένα αρκετά καλό οικονομικό επίπεδο και με σωστή διαχείριση των όποιων πόρων για τους Δήμους της Ξάνθης, κανένας από τους οποίους ευτυχώς δεν βρίσκεται στους λεγόμενους «κόκκινους.»

Χαρά, χαμόγελα, αλλά και….βοήθεια προσφέρουν οι Δήμοι του νομού τις μέρες που έρχονται


Οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων που έρχονται, είναι μέρες γιορτής, αγάπης αλλά και αλληλεγγύης.
Έτσι στο πλαίσιο αυτό το Χριστουγεννιάτικο, σύσσωμοι οι Δήμοι του Νομού Ξάνθης, στόλισαν, φόρεσαν τα….καλά τους, αλλά θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν τα άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη προκειμένου όλοι να καθίσουν, γύρω από ένα, έστω και φτωχό, Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Άλλωστε για να έρθει το χαμόγελο σε έναν άνθρωπο δεν χρειάζονται πολλά. Αρκεί η αγάπη και η αλληλοβοήθεια.
Έτσι ο Δήμος Ξάνθης, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους την ψυχαγωγία, το χαμόγελο, την….«μαγεία» και την διασκέδαση, ενώ ο Δήμος Αβδήρων, «γιορτάζει» τα Χριστούγεννα, με την διανομή τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Κατόπιν….εορτών θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα

Καμία απολύτως ενημέρωση αναφορικά με το πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα στο Νομό Ξάνθης, δεν έχει ακόμη η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, η οποία μας επεσήμανε ότι «δεν έρθει ακόμη τίποτα για την πληρωμή των επιδομάτων αυτών.»

Στις 18 Ιανουαρίου ξεκινούν τα μαθήματα της γραφής Braille στην Ξάνθη


Ο νέος κύκλος μαθημάτων της γραφής και ανάγνωσης BRAILLE της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης θα ξεκινήσει στην Ξάνθη στις 18 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 25410-62551 κατά τις πρωινές ώρες.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι ενδεικτικοί πίνακες προστατευόμενων του νόμου 2643/1998,

Τους ενδεικτικούς πίνακες με τη βαθμολόγηση των προστατευόμενων του νόμου 2643/1998, ανά κατηγορία προστασίας και εκπαίδευσης των δικαιούχων, ανήρτησε η διοίκηση του ΟΑΕΔ στο site του Οργανισμού www.oaed.gr

ΕΠΣ Ξάνθης: Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ανακοινώνονται οι διαιτητές των αγώνων της Α’ – Β’ – Γ’ κατηγορίας αλλά και του παιδικού πρωταθλήματος.