Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Με την βοήθεια των μαθητών, η δενδροφύτευση στα πάρκα των Κιμμερίων την Τετάρτη

Το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Ξάνθης, μαζί με μαθητές του 1ου και 2ου Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων Κιμμερίων, την Τετάρτη 16/12/2015 και ώρα 11.00 πμ, θα προβούν στη ανάπλαση με δενδροφύτευση των δύο πάρκων που υπάρχουν στην Βορειοανατολική πλευρά των Κιμμερίων. 

Σε συμβολική κατάληψη του Εφετείου, προχωρούν αύριο οι Δικηγόροι της Θράκης


Κοινή δράση των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης, με συγκέντρωση των Διοικητικών Συμβουλίων και όλων των μελών των Δικηγορικών Συλλόγων της Θράκης, στο Εφετείο Θράκης, με συμβολική κατάληψη αυτού και επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο Εφετών Θράκης, πορεία όλων των Δικηγόρων προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επίδοση ψηφίσματος στον Περιφερειάρχη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της αποχής τους για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 10 Ιανουαρίου και η μελέτη για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Η εκπόνηση της μελέτης “ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ” που συντάχθηκε σε συνδυασμό και λαμβάνοντας υπόψη την “ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ” έχει ολοκληρωθεί και είναι σε φάση έγκρισης.

Την Παρασκευή η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους


Την Παρασκευή 18.12.2015 θα έρθει ο...Άγιος Βασίλης για τους ανέργους, αφού εκείνη την ημέρα θα καταβληθεί στους δικαιούχους το δώρο Χριστουγέννων και την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που θα καταβάλλονταν τη χρονική περίοδο των εορτών (από 19 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου).
Πιο αναλυτικά η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει οτι:

Αγροτικές επιδοτήσεις: Πολλοί τις έλαβαν αλλά κάποιοι ακόμη….περιμένουν


Μπορεί οι αγροτικές επιδοτήσεις να δόθηκαν έστω και καθυστερημένα, μπορεί κάποιοι να τις έχουν πάρει έστω και «κουτσουρεμένες», ωστόσο κάποιοι άλλοι δεν τις έχουν λάβει, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Μερικά ποσά δεσμεύθηκαν από τον ΕΛΓΑ, άλλα «μπλόκαρε» η εφορία, παρά το γεγονός οτι οι φορολογούμενοι αγρότες είναι «ενήμεροι», ενώ κάποιοι άλλοι έχουν «πέσει» απλά σε….έλεγχο.

Ξανθιώτισσα κομμώτρια συγκεντρώνει….μαλλιά για τα παιδιά με καρκίνο

Μια ...διαφορετική βοήθεια σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες με αποτέλεσμα να χάνουν τα μαλλάκια τους, θέλει να προσφέρει μια κομμώτρια συντοπίτισσά μας από το Σέλερο Ξάνθης.
Η Σουεδά, που διαθέτει κομμωτήριο στον οικισμό, ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες να μαζεύει μαλλιά, χωρίς βαφή κυρίως αλλά και βαμμένα, προκειμένου να τα στείλει σε μια εταιρεία «δωρεάς μαλλιών για παιδιά με καρκίνο.»

Χωρίς δοκιμαστικό για τις εκλογές της ΝΔ ο νομός Ξάνθης. Δεν δόθηκαν ταμπλετ στα εκλογικά


Μπορεί όλη η ΚΕΦΕ της Ξάνθης να ήταν εχθές έτοιμη να ολοκληρώσει την διαδικασία του δοκιμαστικού για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο αυτό το δοκιμαστικό στην Ξάνθη….δεν έγινε ποτέ, αφού δεν εστάλησαν τα…τάμπλετ σε κανένα από τα εκλογικά κέντρα του Νομού Ξάνθης.

Αναβάλλεται το....άνοιγμα των διοδίων στον Ίασμο. Μόνο σε Μουσθένη η κινητοποίηση


Αναβλήθηκε η σημερινή κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων που ήταν προγραμματισμένη για τις 12.00, κατά την οποία θα άνοιγαν τα διόδια στον Ιάσμο, όπως εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Πρόεδρος των αγροτών της Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης ο οποίος επισημαίνει οτι «η κινητοποίηση στα διόδια του Ιάσμου αναβλήθηκε γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον, παρά το γεγονός οτι υπάρχει μεγάλη απαγοήτευση στον κλάδο. Όλοι θέλουν μεγαλύτερες κινητοποιήσεις σε ένταση και παλμό.»

Τα αστυνομικά....νέα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη



Πλούσιο σε...συλλήψεις αλλά και εξιχνιάσεις υποθέσεων ήταν για άλλο ένα τριήμερο το Αστυνομικό Δελτίο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πιο αναλυτικά τα γεγονότα που σημειώθηκαν είναι τα εξής:

Πρώτος στην Περιφέρεια ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού


Την πρώτη θέση κατέλαβε μετά από αρκετά χρόνια ο Σ.Ο. Ξάνθης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού της περιφέρειας Α.Μ.Θ. ενώ χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο παίκτης του Σεχλίδης Σάββας ως ατομική επίδοση με 5,5/6.