Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Χειροπέδες σε τέσσερις για κλοπή επιχείρησης στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν, χθες και σήμερα 14 και 15-12-2015, στην Ξάνθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ένας 30χρονος και τρεις 20χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά περίπτωση. 

Την Δευτέρα η Συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

Με τρία θέματα ημερήσιας διάταξης και με το βλέμμα στις....Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και στο προσωπικό το οποίο θα πρέπει να προσληφθεί για την ομαλή διεξαγωγή τους συνεδριάζει την Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 14.30, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Σήμερα η ψήφιση των προαπαιτούμενων απο την Ολομέλεια της Βουλής

Κατατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση έως την Παρασκευή της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. 
Μάλιστα εχθές το μεσημέρι το νομοσχέδιο εισήχθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε στις 22:00 το βράδυ με την υποβολή της σχετικής έκθεσης.
Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία έχει ξεκινήσει απο τις 9.30 σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών.

Οδηγίες από τους Φοροτεχνικούς της Ξάνθης για όσους έχουν ρύθμιση στον ΟΑΕΕ

Οδηγίες στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του Ν.4305/2014, μέσω Άμεσης Χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού (πάγια εντολή), δίνει η Ένωση Φοροτεχνικών Ξάνθης, η οποία επισημαίνει οτι «την Δευτέρα 21.12.2015 καταβάλλονται οι δόσεις ρύθμισης  μέσω Άμεσης Χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού.
Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της Τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση:
– δόσης της 21/12/2015,
– τυχόν καθυστερούμενης της 21/11/2015, με επιπλέον προσαύξηση 2%.»

ΕΠΣ Ξάνθης: Αύριο ο αγώνας της Μικτής Ομάδας Νέων με την ΕΠΣ Θράκης


Τους ποδοσφαιριστές της Μικτής Ομάδας Νέων να βρίσκονται που θα αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Θράκης, ανακοίνωσε  η ΕΠΣ Ξάνθης.
Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Ξάνθης την Τετάρτη 16.12.2015 και ώρα 13:30.
Πιο αναλυτικά η μικτή ομάδα των νέων ποδοσφαιριστών της ΕΠΣ Ξάνθης έχει ως εξής:

Πρωινή προπόνηση για την Skoda Ξάνθη


Την Τρίτη το πρωί τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ συνέχισαν την προετοιμασία τους για το επόμενο παιχνίδι, αυτό της ερχόμενης Πέμπτης με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό εκτός έδρας. 
Η ξανθιώτικη ομάδα συνέχισε να δουλεύει με στόχο την βελτίωση πριν το φινάλε του 2015 και των δύο εκτός έδρας υποχρεώσεων καθώς εκτός από το κύπελλο, υπάρχει και η 15η αγωνιστική με την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής (17:15) στα Γιάννινα με την τοπική ομάδα.

Με…αγωγές η «κατοχύρωση» των επαγγελματιών για το 12%


Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα η έκτακτη σύσκεψη των μελών του ΕΒΕ, παρουσία μάλιστα νομικών, οι οποίοι έδωσαν τις πολύτιμες γνώσεις τους, αναφορικά με το θέμα της κατάργησης της επιδότησης 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας καθώς και των νομικών ενεργειών που πρέπει να δρομολογηθούν από τις επιχειρήσεις οι οποίες εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο μέτρο, προκειμένου να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις τους για το 2010.

Φαινόμενα υποσιτισμού σε μαθητές της Ξάνθης. Στο πρόγραμμα «Διατροφή» κάποια σχολεία


Η οικονομική ανασφάλεια και τα πενιχρά έσοδα των οικογενειών, είναι μια πραγματικότητα, την οποία δυστυχώς μαζί με τους μεγάλους την βιώνουν και τα παιδιά και ειδικότερα οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων, αφού πανελλαδικά ένας στους τρείς έχει πρόβλημα σίτισης.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, ένας στους πέντε μαθητές των σχολείων είναι λιποβαρής, ενώ στο 41% των οικογενειών κανένας από τους δύο γονείς δεν έχει εισόδημα.
Στο ίδιο όμως περίπου μήκος κύματος, κυμαίνεται και η Ξάνθη με κάποια σχολεία να έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα «Διατροφή», με το οποίο σιτίζονται δωρεάν οι μαθητές, με ένα, υγιεινό μάλιστα, γεύμα.

Αύριο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης

Με είκοσι δύο θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει αύριο 16/12/2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 στο Δημαρχιακό Κατάστημα Σμίνθης και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα εξής θέματα και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις: 

Εξιχνιάστηκε κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου στην Ξάνθη

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε, την 23/24-11-2015, στην Ξάνθη. 
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού για κλοπή.

Την Παρασκευή η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης Ποντιακής Διαλέκτου απο τον Σύλλογο Ποντίων


Εκδήλωση «Απονομής βεβαιώσεων παρακολούθησης μαθημάτων Ποντιακής Διαλέκτου», διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Συλλόγου .
Μάλιστα θα προηγηθούν της απονομής, τόσο μια σύντομη ομιλία της φιλολόγου του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας κ. Κατερίνας Γεωργιάδου με θέμα « Γλώσσες και Ιδιώματα, Ποντιακή Διάλεκτος», όσο και ένα μικρό θεατρικό στην Ποντιακή Διάλεκτο από συμμετέχοντες στα μαθήματα.

Άρθρο: «Δώσε πόνο σε Τσίπρα και Καμμένο»


Γράφει ο: Ναπολέων Λιναρδάτος

Από την μια μεριά έχουμε την πιο καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, από την άλλη η ηγεσία της ΝΔ και οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόεδροι προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για να της δώσουν όσο μεγαλύτερη στήριξη γίνεται. Όμως με αυτούς που καταστρέφουν την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία και στήριξη. Στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, μόνο η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη εγγυάται την ολική σύγκρουση με την πιο εκφυλισμένη έκδοση κυβέρνησης την νεότερης Ελλάδας.