Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Χειροπέδες σε πέντε για διακίνηση μεταναστών στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν χθες 15-12-2015 το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, τέσσερις (4) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 41, 28, 25 (άντρες) και 36 (γυναίκα) ετών και ένας 41χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. 

Απο σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει σήμερα στο TAXIS net η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.
Έτσι για όσους υποβάλλουν αίτηση ως το τέλος του έτους η καταβολή του επιδόματος θα γίνει ως τις 2 Φεβρουαρίου ενώ για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από την αρχή του έτους έως τις 30 Μαΐου η καταβολή του ποσού θα γίνει ως το τέλος Ιουνίου.

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός της ΣΕΚΕ Α.Ε. Ανοδική η πορεία της καπνοβιομηχανίας σε όλα τα επίπεδα

Εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή, από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας, ο ισολογισμός της ΣΕΚΕ Α.Ε για την περίοδο 1/7/2014 – 30/6/2015, ο οποίος καταδεικνύει την θετική πορεία της καπνοβιομηχανίας στην αγορά του καπνού όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο Δροσερό Ξάνθης

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (15-12-2015) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό Ρομά, στο Δροσερό Ξάνθης.

Με επιτυχία η ημερίδα για την ενημέρωση των Μηχανικών και την επιμόρφωση των Χειριστών


Ημερίδα ενημέρωσης Μηχανικών Έργων και επιμόρφωσης Χειριστών σε δομικές μηχανές (μηχανήματα έργου) διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι του κλάδου οι οποίοι όχι μόνο την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά εξέθεσαν και τις δικές τους απόψεις για επάνω στα θέματα που συζητήθηκαν.
«Μηχανήματα Χωματουργικών Έργων: Οδηγίες και Μέτρα Ασφαλούς Χρήσης», « η Κουλτούρα της Ασφάλειας στα Εργοτάξια», η «Παραγωγικότητα Δομικών Μηχανών – Βέλτιστος Συνδυασμός Κεντρικής Μηχανής και Εξυπηρετούμενων Οχημάτων», οι «Σύγχρονες Τεχνικές Στην Διαχείριση Έργων», οι «Ορθές Πρακτικές Συντήρησης Δομικών Μηχανών» καθώς και η «Λειτουργία και Συντήρηση Χωματουργικών
Μηχανημάτων» ήταν τα θέματα των ομιλητών, μέσα από τα οποία αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση μεταξύ των παραβρισκόμενων.

Σύλληψη 49χρονου διωκόμενου με ένταλμα στην Κομοτηνή


Συνελήφθη χθες 15-12-2015 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απάτη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως. 

Εξιχνίαση διάρρηξης οικίας στη Δράμα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, την 31-8-2015, στη Δράμα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 46χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και διακεκριμένες φθορές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, την 31-8-2015, διέρρηξε οικία, στην πόλη της Δράμας, προκαλώντας σε αυτήν φθορές και αφαίρεσε από το εσωτερικό της διάφορα χρυσαφικά - κοσμήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Δύο ακόμη απολύσεις στην Ροδόπη. Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι

Σε άλλες 2 απολύσεις προχώρησε την Τρίτη 15 Δεκέμβρη η εργοδοσία της Γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των απολυμένων συναδέλφων το τελευταίο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε πως θα προχωρήσει σε άλλες 2 σήμερα. 
Ωστόσο δυναμική απάντηση σε όλο αυτό δίνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι, με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη.

ΕΠΣ Ξάνθης: Μαθαίνοντας τους ποδοσφαιριστές των Μικτών ομάδων

Λίγες ώρες πριν τις αναμετρήσεις της ΕΠΣ Ξάνθης με την ΕΠΣ Θράκης για τα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πέντε ποδοσφαιριστές μίλησαν για τις εμπειρίες τους αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία των Μικτών ομάδων Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Ξάνθης.