Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Στο πλευρό των εργαζομένων στην ΡΟΔΟΠΗ, το ΠΑΜΕ Ξάνθης

Στο πλευρό των εργαζομένων στην γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ, οι οποίοι ξεκίνησαν απο σήμερα συνεχόμενες 24ωρες απεργίες, βρίσκεται το ΠΑΜΕ Ξάνθης, το οποίοι σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι :«η γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αποφασιστικό αγώνα που δίνει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης – ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία. Η μαζική συμμετοχή των μελών του σωματείου σε όλες τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος αλλά και της μεγάλης απεργιακής μάχης που ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα δείχνει το δρόμο συνολικά στην εργατική τάξη της Ξάνθης. Η αμέριστη έμπρακτη συμπαράστασή μας σε κάθε τους απόφαση είναι δεδομένη. 

Αυξημένα τα μέτρα της Αστυνομίας κατά την περίοδο των εορτών

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια.

Μήνυμα αγάπης προς το περιβάλλον, έστειλαν οι μαθητές των Κιμμερίων


Ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης προς το περιβάλλον έστειλαν εχθές το πρωί τα παιδιά του 1ου και 2ου Μειονοτικού Σχολείου Κιμμερίων, τα οποία βοήθησαν το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης, να φυτεύσει δέντρα στα δύο πάρκα που υπάρχουν στην Βορειοανατολική πλευρά του οικισμού.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Ο σκανδαλισμός μπροστά στο μυστήριο»

Μια πρώτη αντίδραση στα γεγονότα της ελεύσεως του Χριστού στη γη υπήρξε ο σκανδαλισμός. Ο σκανδαλισμός ενός από τους πιο καλοπροαίρετους ανθρώπους, του Ιωσήφ. Όταν αντιλαμβάνεται πως η Παρθένος Μαριάμ, η εκλεκτή και ευσεβέστατη κόρη, με την οποία είχε μηστευθεί, ετοιμάζεται να γίνει μητέρα, τα χάνει, σκανδαλίζεται φοβερά. Ένα σωρό υποψίες τον τυλίγουν. 
Ξέρει πολύ καλά τον άσπιλο χαρακτήρα της Μαρίας, γι’ αυτό βρίσκεται σε σύγχυση. Του είναι δύσκολο να εξηγήσει όλη αυτή την υπόθεση.

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης


Με είκοσι οκτώ θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 19.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

Κανονικά η συναυλία με τον Γιάννη Σαββιδάκη, παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα

Παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα που επικρατεί σήμερα στην πόλη της Ξάνθης, κανονικά θα πραγματοποιηθεί, λίγα λεπτά πριν τις 19.00 το απόγευμα η σημερινή προγραμματισμένη συναυλία στην Πλατεία Διοικητηρίου, με τον γνωστό καλλιτέχνη Γιάννη Σαββιδάκη, όπως μας διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης, ο οποίος επεσήμανε οτι «όλοι οι καλλιτέχνες έχουν έρθει και όλα είναι έτοιμα για το βράδυ. Η συναυλία θα γίνει κανονικά.»

Skoda Ξάνθη: Η αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό

Το πρωινό της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο θεσμό του κυπέλλου. 
Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές στην χθεσινή προπόνηση δούλεψαν σε θέματα τακτικής και στις στημένες φάσεις ενώ νωρίτερα παρακολούθησαν DVD. 

Χειροπέδες σε 19χρονο για ναρκωτικά στη Δράμα

Συνελήφθη χθες 16-12-2015 το απόγευμα, στη Δράμα, στα πλαίσια διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 19χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και κατοχή ναρκωτικών.

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων του Παναθηναικού στην Κομοτηνή

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 20-12-2015, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Α.Π.Σ. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. 


Α. Πάσχου: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου υπάρχει, συνεχίζει και…περιμένει»

«Διοίκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης υπάρχει, συνεχίζει και περιμένει.»
Με αυτή και μόνο τη φράση, χωρίς να επισημάνει ο,τιδήποτε άλλο, σχολίασε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, τα όσα λέγονται και γράφονται περι αντικατάστασης Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας.

«Μουδιασμένη» η κίνηση στην αγορά, παρά το…«εορταστικό» κλίμα


Μπορεί το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα της Ξάνθης να έχει ξεκινήσει, μπορεί οι δρόμοι να είναι στολισμένοι και να «βάζουν» τους καταναλωτές στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ωστόσο αυτό το…πνεύμα δεν φαίνεται να «μεταφέρεται» μέσα στα καταστήματα, όπου μπορεί να μπαινοβγαίνουν οι καταναλωτές, με σκοπό ωστόσο όχι να αγοράσουν αλλά να κάνουν πριν από όλα μια καλή έρευνα αγοράς.

Άγνωστο ακόμη πότε θα δοθούν τα επιδόματα τέκνων του ΟΓΑ

Σε αναμονή παραμένουν οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων απο τον ΟΓΑ, αφού μέχρι και σήμερα είναι άγνωστο το πότε θα γίνει η πληρωμή καθώς δεν υπάρχει καμία απόφαση για εκταμίευση της τέταρτης δόσης που αφορά περίπου 640.000 δικαιούχους.

Με δεκατέσσερα ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Δεκατέσσερα ασθενοφόρα θα προστεθούν στις  υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης από το υπουργείο Υγείας για την προμήθεια συνολικά 39 νέων ασθενοφόρων οχημάτων για τέσσερις Υγειονομικές Περιφέρειες, συνολικού κόστους 2.333.740 ευρώ.
Πιο αναλυτικά τα οχήματα θα κατανεμηθούν ως εξής: