Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ανακοινώνει τα παρακάτω:

Πανελευσινιακός - Skoda Ξάνθη 0-5


Στo πλαίσιo της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου, η SKODA ΞΑΝΘΗ κέρδισε τον Πανελευσινιακό με 0-5, στο παιχνίδι που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα. Τοπ σκόρερ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν οι Ερέα (50’ πέν., 82’), Κρίστοφερ (80’, 88’) ενώ ο Καπετάνος είχε ανοίξει το σκορ στο 43’ χάνοντας και πέναλτι στο 16’. 
Η ξανθιώτικη ομάδα δεν συνεχίζει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου καθώς στον 7ο Όμιλο τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν ΑΕΚ και Λάρισα.

Χειροπέδες σε 30χρονο απο τα Κιμμέρια, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθη την 17-12-2015 το πρωί, στα Κιμμέρια Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 30χρονος ημεδαπός, διότι προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας του, που βρίσκεται στα Κιμμέρια Ξάνθης.

Προσοχή: Νέος ιός «αποστέλλεται» με....email

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές κακόβουλων λογισμικών που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ενημερώνει του πολίτες για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware».

Επιστρέφονται απο αύριο πινακίδες και άδειες οδήγησης ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς


Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από αύριο 19-12-2015 οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην μετακίνησή την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα 18-12-2015.

Πού και πως θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΝΔ στο Νομό Ξάνθης


Ξανά στο προσκήνιο έρχονται οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ παραθέτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκλογείς, αλλά και τα εκλογικά κέντρα για το Νομό Ξάνθης.
Σημειώνεται οτι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου κύκλου, ως ημερομηνία ορίζεται η Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα


Ούτε την παραμονή των Χριστουγέννων σταματούν οι άνθρωποι της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, αφού απο το πρόγραμμα δρομολογίων της ερχόμενης εβδομάδας, λείπει η 25η Δεκεμβρίου , ημέρα των Χριστουγέννων και μόνο. 

Και Υποδομές Κοινωνικής Πρόνοιας στο ΠΕΠ- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε σήμερα με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, σε πρόσθετη ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού της Προγράμματος περιόδου 2014–2020 με την έκδοση της 9ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 €.

Ανεπαρκές το προσωπικό στο ΕΚΑΒ Καβάλας, αλλά «αποκλείστηκε» απο τις μετακινήσεις υπαλλήλων


Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας και παρά το γεγονός οτι αυτά είναι γνωστά σε όλους, σάλος προκλήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, το οποίο «έκρινε οτι το ΕΚΑΒ Καβάλας δεν χρειάζεται άμεση ενίσχυση, αποκλείοντας το έτσι απο την συμμετοχή του στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για μετακινήσεις υπαλλήλων.»

«Αποχωρεί» ο Αθανάσιος Πάσχου απο το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης


Δεκαέξι στον αριθμό είναι οι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές που παραμένουν στις θέσεις τους, μετά την διαδικασία αξιολόγησης, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το Υπουργείο Υγείας.
Πρόκειται για μια λίστα απο την οποία απουσιάζει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Αθανάσιος Πάσχου,ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, σχολίασε το συγκεκριμένο θέμα, μόνο με τη φράση «Διοίκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, υπάρχει συνεχίζει και...περιμένει.»

Χειροπέδες σε έξι διακινητές μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη


Συνελήφθησαν χθες 17-12-2015, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, έξι (6) διακινητές, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27, 28 και 48 ετών και τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 22 και 31 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 44 μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι δύο (22) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Συρίας, έξι (6) υπήκοοι Αφγανιστάν και δύο (2) υπηκοότητας Πακιστάν και Λιβάνου.

«Σκληρή» διαμάχη εργαζομένων - εργοδοσίας στη ΡΟΔΟΠΗ

Συνεχίζεται η…«σκληρή» διαμάχη ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδοσία στην Γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ με τους μεν πρώτους να συμμετέχουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και τη δε δεύτερη να συνεχίζει ακάθεκτη τις απολύσεις της αλλά και να απαντά με…εξώδικο για παράνομη απεργία, τη στιγμή που υπάρχει ωστόσο «υποτυπώδης λειτουργία του εργοστασίου με προϊστάμενους γραφείων σε ρόλο εργατών.»

Ο Γιάννης Σαββιδάκης στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Με ελάχιστο κόσμο, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε μέχρι το τέλος, αφού το κρύο ήταν τσουχτερό, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα η συναυλία του Γιάννη Σαββιδάκη στην πλατεία Διοικητηρίου.
Ο γνωστός καλλιτέχνης, προσπάθησε να «ζεστάνει» με την φωνή του και τα τραγούδια του τις ψυχές των παραβρισκόμενων, ενώ παρά το κρύο που επικρατούσε το πρόγραμμα διήρκησε μιάμιση ώρα.