Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Δωρεά γραφομηχανής Braille στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για τη δωρεά μιας γραφομηχανής Braille για το τμήμα της γραφής και ανάγνωσης που λειτουργεί στην Ξάνθη. 

Στο...«θρανίο» ο Δήμαρχος Ξάνθης. Επισκέφθηκε μαθητές Δημοτικών Σχολείων


Η επίσκεψη του Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές δημοτικών σχολείων της Ξάνθης, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με πολλή χαρά και ενθουσιασμό.

Σύλληψη δύο για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο


Συνελήφθησαν σήμερα 21-12-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 17 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Χειροπέδες σε δύο, για κλοπή τσάντας στη Δράμα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή τσάντας, που διαπράχθηκε χθες 20-12-2015 το βράδυ, στη Δράμα.
Συνελήφθησαν άμεσα, το ίδιο βράδυ, στη Δράμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ένας 17χρονος και μία 17χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ο τρόπος αμοιβής για όσους εργαστούν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον ιδιωτικό τομέα


H ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/) ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Έως σήμερα, το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα


Έως σήμερα Δευτέρα 21/12, θα πρέπει να καταβληθεί απο τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα να καταβάλλουν το Δώρο Χριστουγέννων για το 2015.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

«Ανακωχή» στη ΡΟΔΟΠΗ. Επιστρέφουν οι απολυμένοι που το επιθυμούν

Μετά από δεσμεύσεις του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Μ. Σαράντη για σταμάτημα των προγραμματισμένων απολύσεων και επαναπρόσληψη το άμεσο επόμενο διάστημα των απολυμένων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους όπως παλιά, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανίας Γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ, αποφάσισε να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις από Κυριακή 20/12 μέχρι Πέμπτη 24/12.

Βεβαιώσεις για τα σεμινάρια Ποντιακής Διαλέκτου στους....«μαθητές» του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης


Παρουσία του ποντιακής καταγωγής π. Βησσαρίωνα, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Ξάνθης, του Δημάρχου Ξάνθης, του προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών και πολλών φίλων και μελών του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή,18/12/2015, η εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων σε όσους παρακολούθησαν τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου. 

Εκλογες ΝΔ: Τα τελικά αποτέλεσμα στο Ν. Ξάνθης


Με πρώτο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και δευτερο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ολοκληρωθηκε ή εκλογικη διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1.Ε. Μεϊμαράκης: 1641 ψήφοι. Ποσοστό 47,07%
2. Α. Τζιτζικώστας: 792 ψήφοι. Ποσοστό 22,72%
3.Κ. Μητσοτάκης: 761 ψήφοι. Ποσοστό 21,83%
4. Α. Γεωργιάδης: 260 ψήφοι. Ποσοστό 7,46%
Ακυρα 21 Ποοστό 0,60%
Λευκα 11 Ποσοστό 0,32%
Συνολο ψήφων 3486