Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Στις 19.00 στην Πλατεία Διοικητηρίου, η συναυλία των Underhill West

Τους...ενισχυτές τους θα τερματίσουν σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στην Πλατεία Διοικητηρίου οι 
Underhill West..
Το γνωστό Ξανθιώτικο συγκρότημα, θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στη δική τους μουσική καθώς και σε  πασίγνωστες ξένες χριστουγεννιάτικες και rock 'n' roll επιτυχίες.

13,499 εκατομμύρια ευρώ, σε επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης

Το χρηματικό ποσό των 13,499 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιραστεί τις επόμενες ημέρες σε επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίες υπάγονται στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 (Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή).

Με χρηματοδότηση απο το ΠΕΠ-ΑΜΘ τα δεκατέσσερα ασθενοφόρα στην Περιφέρεια

Υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια 14 ασθενοφόρων, για την κάλυψη των αναγκών του Ε.Κ.Α.Β. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ύψους 837.753 ευρώ, μεταξύ του Ε.Κ.Α.Β. και της προμηθεύτριας εταιρείας MERCEDES BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.
Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΠΕΠ ΑΜΘ 2007-2013, με συνολικό προϋπολογισμό 980.000 ευρώ, ωστόσο, λόγω κωλυμάτων ολοκληρώθηκε η συμβασιοποίηση του πρόσφατα.

ΦΠΑ…τριών ταχυτήτων στα φάρμακα. Δ. Κάλφα: είναι σίγουρη η αύξηση των τιμών


Φάρμακα με ΦΠΑ….τριών ταχυτήτων. Αυτή είναι η μόνη φράση που μπορεί να περιγράψει το αλαλούμ που επικρατεί αναφορικά με την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% αλλά και 23%, κάποιων σκευασμάτων, η οποία είναι ήδη γεγονός.
«Η φαρμακευτική αγορά αποτελεί έναν ευαίσθητο τομέα της οικονομίας, που δεν υπόκειται στους νόμους των αγορών, αλλά υπερισχύει ο κοινωνικός χαρακτήρας γιατί η Υγεία και το Φάρμακο είναι κοινωνικά αγαθά» υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με αφορμή το πρόσφατο δελτίο τιμών φαρμάκων, όπου αναφέρονται δύο κατηγορίες ΦΠΑ, 6% και 13%.

Διεύθυνση Αναπτυξης ΑΜΘ: Απλές συμβουλές για τα Χριστούγεννα

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνιστά στους καταναλωτές:

Εξαπάτησε 43χρονο μέσω...διαδικτύου στη Δράμα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 43χρονου ημεδαπού και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 26χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Άρθρο: «Εικόνες πολιτικής ηγεμονίας»

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Μετά από την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, στα Εξάρχεια, o ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση όπου καταδίκαζε «απερίφραστα τη βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό», και το ερώτημα που θα ήταν το πρωτεύων σε μια λογική κοινωνία θα ήταν αν μια τέτοια ανακοίνωση θα μπορούσε κανείς να την πάρει στα σοβαρά. Πως θα μπορούσε η σοβαρή δημοσιογραφία την ίδια εβδομάδα αυτής της ανακοίνωσης να ερμηνεύσει την νέα νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ όπου αποποινικοποιούσε τις καταλήψεις σχολείων;

Οι Ιερές Ακολουθίες Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων

Τις Ιερές Ακολουθίες στις οποίες θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων, κατά τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Χαρά και συγκίνηση στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παραρτήματος ΑμεΑ Ξάνθης με το 1ο Λύκειο


Την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους έκανα σήμερα το πρωί οι εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, σε συνεργασία με το 1ο Λύκειο Ξάνθης, με τους παραβρισκόμενους να «πλημμυρίζουν» χαμόγελα συγκίνησης και χαράς.
Οι εκπαιδευόμενοι του, παραρτήματος, έστειλαν τις δικές τους ευχές στους Ξανθιώτες για τα Χριστούγεννα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους συμμαθητές τους για το επόμενο έτος, αφού στην ουσία σήμερα είναι και η τελευταία μέρα λειτουργίας του, λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Άναψαν» τα…αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης



«Άναψαν» τα αίματα στη χθεσινή...«Χριστουγεννιάτικη» και τελευταία για το 2015, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19.00 το απόγευμα, με είκοσι οκτώ θέματα ημερήσιας διάταξης.
Η αρχή, των εντάσεων και των τσακωμών, έγινε με το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα και πιο συγκεκριμένα με μια ερώτηση της παράταξης Κοινωνία Δημοτών, με τρία σκέλη.
Το πρώτο σκέλος της ερώτησης αφορούσε στον γνωστό καταξιωμένο καλλιτέχνη Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τραγούδησε στις περασμένες Γιορτές Παλιάς Πόλης, τα δικαιώματα όμως του οποίου ανήκουν σε….Βουλγαρική εταιρεία. Ο επικεφαλής της παράταξης λοιπόν Θανάσης Ξυνίδης, αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν, να καταλήγουμε στο να δώσουμε τα χρήματα του Δήμου Ξάνθης στη Βουλγαρία.
Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, αφορούσε στην τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης και στο αν αφενός υπάρχει ασφάλεια ως προς το αν μπορεί να κρατηθεί σε περίπτωση ισχυρών ανέμων, αφού πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο δέντρο.
Το τρίτο και τελευταίο ερώτημα, αφορούσε στα παιχνίδια που τοποθετήθηκαν στη Γειτονιά του Αη Βασίλη, τα οποία παραχωρήθηκαν ναι μεν δωρεάν, αλλά όπως σημείωσε ο κ. Ξυνίδης, «εδώ δημιουργείται ένα θέμα σοβαρό, αφού μόνο σε ένα από τα παιχνίδια την πρώτη ημέρα κόπηκαν 500 χαρτάκια, δηλαδή 1000 ευρώ. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Να κληθεί λοιπόν το Λύκειο των Ελληνίδων και να αποδώσει λογαριασμούς για το τι πήρε, γιατί αν έκανε τέτοιους μεγάλους τζίρους, τότε θα δημιουργηθεί και θέμα φοροδιαφυγής στην οποία δεν πρέπει ο Δήμος Ξάνθης να εμπλέκεται. »