Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Τέσσερα προγράμματα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ τους πρώτους μήνες του 2016


Τέσσερα νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους ξεκινήσουν απο τις αρχές του επόμενου έτους σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ. 
Πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση προγράμματος 10.000
θέσεων 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, στις γυναίκες και στους ανέργους άνω των 50 ετών.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης βραβεύει τα παιδιά των μελών του, που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές


Το Επιμελητήριο Ξάνθης τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει την δράση του σε τομείς που συνδέονται, όχι μόνο, με την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη αλλά και με την κοινωνική αλληλεγγύη και την αναγνώριση και επιβράβευση των ικανών και άξιων μελών του.
Φέτος η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης έχει επιλέξει να επιβραβεύσει την προσπάθεια των νέων μαθητών – τέκνων των μελών του Επιμελητηρίου , που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015, για την επιτυχία τους στην κατάκτηση της γνώσης καθώς αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον και δίνουν ελπίδες για την ανάπτυξη του τόπου μας και της χώρας μας. 

Βραβεύθηκαν για τις διακρίσεις τους απο τον Υπουργό Παιδείας, οι Ξανθιώτες μαθητές που συμμετείχαν στη Ολυμπιάδας Φυσικής και Ρομποτικής


Τους Ξανθιώτες μαθητές Βασίλη Κόκκινο, Αλέξανδρο Πανταζίδη και Χαράλαμπο Παπαδάκη, απο το1ο Γενικό Λύκειο που διακρίθηκαν κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, αλλά και τη Ζωή Τσαγκαλίδου απο το ΑΞΙΟΝ, που έλαβε την Εύφημη Μνεία στην 46η Διεθνή Μαθητική Ολυμπιάδα Φυσικής, βράβευσε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ωνάση.

Χειροπέδες σε διακινητή μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθη σήμερα 23-12-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεννέα (19) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.

Μόνο μέσω διαδικτύου η ΚΕΠ, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ απο τη νέα χρονιά

Από τις 4 Ιανουαρίου 2016 μία σειρά υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα παρέχονται ΜΟΝΟ μέσω διαδικτύου, με τη χρήση κωδικών πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΑΕΔ ή μέσω ΚΕΠ. 

Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο. «Μείον» ακόμη το...ταμείο στα μαγαζιά


Με σύμμαχο τον καλό, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καιρό, πλήθος Ξανθιωτών έκανε τη βόλτα του σήμερα στο κέντρο της πόλης. 
28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία, Μιχαήλ Καραολή και άλλες κεντρικές οδοί, «πλημμύρισαν» με μικρούς και μεγάλους, μιας και απο σήμερα ξεκινούν και οι  εορταστικές διακοπές των μαθητών.
Βέβαια το πλέον απαγοητευτικό, τουλάχιστον για τον εμπορικό κόσμο είναι οτι ναι μεν οι Ξανθιώτες περιφέρονται απο βιτρίνα σε βιτρίνα, ναι μεν μπαίνουν μέσα στα καταστήματα, αλλά οι περισσότεροι βγαίνουν χωρίς...σακούλες, αφού κοιτούν και ξανακοιτούν τις τιμές, σκεπτόμενοι οτι δεν πρέπει να αγοράσουν κάτι που....«περισσεύει» παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Το Μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου, απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ἀριθμ. Πρωτ. 1172
ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΙΣ
+ Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ
ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,
ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΧΑΡΙΝ, ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΟΣ
ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ἀδελφοὶ καὶ τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,
Ἡ γλυκύτης τῆς Ἁγίας Νυκτὸς τῶν Χριστουγέννων περιβάλλει καὶ πάλιν τὸν κόσμον. Καὶ ἐν μέσῳ τῶν ἀνθρωπίνων καμάτων καὶ πόνων, τῆς κρίσεως καὶ τῶν κρίσεων, τῶν παθῶν καὶ τῶν ἐχθροτήτων, τῶν ἀνησυχιῶν καὶ τῶν ἀπογοητεύσεων, προβάλλει μὲ τὴν ἰδίαν ὡς καὶ ἄλλοτε γοητείαν, πραγματικὸν καὶ σύγχρονον ὅσον ποτέ, τὸ μυστήριον τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Θεοῦ, προτρεπόμενον ἵνα «δικαιοσύνην μάθωμεν οἱ ἐνοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς» (πρβλ. Ἠσ. κς΄, 9), ὅτι «ἐτέχθη ἡμῖν σήμερον Σωτήρ» (Λουκ. β΄, 11).
Ἀτυχῶς, ὅμως, κατὰ τὴν ἐποχήν μας, πολλοὶ ἄνθρωποι σκέπτονται ὅπως ὁ ἐκτελεστὴς ἐκεῖνος τῶν νηπίων Ἡρώδης, ὁ ἄνομος καὶ ἀδίστακος, καὶ ἐξολοθρεύουν τοὺς συνανθρώπους των διὰ ποικίλων τρόπων. Ὁ στρεβλωμένος ἀπὸ τὴν ἐγωκεντρικότητά του νοῦς τοῦ ἐξουσιαστοῦ τοῦ κόσμου τούτου, ὁ ὁποῖος προσωποποιεῖται εἰς τὸ φονικὸν πρόσωπον τοῦ Ἠρώδου, εἶδε παραδόξως κίνδυνον διὰ τὴν ὑπόστασίν του τὴν γέννησιν ἑνὸς ἀθώου Παιδίου. 

Η Εγκύκλιος των Χριστουγέννων

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ 190η
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015

Προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αδελφοί μου αγαπητοί,
«Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε, Χριστός επί γης υψώθητε».
Μέγα και παράδοξο θαύμα τελεσιουργείται σήμερα.
Ο ουρανός ανοίγει και γίνεται περιβόλι θεανθρώπινο και η γη τόπος σαρκώσεως του Θεού Λόγου.
Βλέποντας ο Κτίστης να χάνεται το πλάσμα Του, κλίνει τους ουρανούς και κατέρχεται.
Ο Υιός του Θεού γίνεται Υιός του ανθρώπου, για να μεταβάλει τους υιούς των ανθρώπων σε υιούς του Θεού.

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη οικίας στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, την 14-10-2015 το μεσημέρι, στην πόλη της Καβάλας. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 16χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Κάλεσμα για συζήτηση με τους νέους της Ξάνθης, απο την Ιερά Μητρόπολη

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Ξάνθης καί Περιθεωρίου στο πλαίσιο τοῦ ποιμαντικοῦ της ἐνδιαφέροντος γιά τήν νεολαία, καλεῖ τούς νέους τῆς περιοχῆς μας, σπουδαστές, φοιτητές καί ἐργαζομένους τήν Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 καί ὥρα 17:00 στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Βλασίου Ξάνθης.
Μετά τήν ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ, στόν ὁποῖο θά χοροστατήσει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, θά ἀκολουθήσει συζήτηση μέ τούς νέους.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου η απογραφή των επιχειρήσεων στο ΕΒΕ Ξάνθης

Το Επιμελητήριο Ξάνθης ενημερώνει όλες τις επιχειρήσεις του Νομού που δεν έχουν ολοκληρώσει την απογραφή τους σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις Κ1-1798/12 & Κ1-941/12 & Ν. 3419/2005, ότι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης το φυσικό φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία της Απογραφής, το αργότερο μέχρι 31/12/2015.

Οι Underhill West στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε για άλλη μια μέρα στην πόλη της Ξάνθης, απτόητοι εμφανίστηκαν στη σκηνή της Πλατεάις Διοικητηρίου εχθές το απόγευμα οι Underhill West, ένα τοπικό συγκρότημα, αλλιώτικο από τα άλλα οι οποίοι ταξίδεψαν όσους παραβρέθηκαν εκεί, σε ρυθμούς rock and roll, από τους οποίους δεν έλειπαν και τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, είχε την ευκαιρία να τους συναντήσει και να συνομιλήσει μαζί τους λίγο πριν βγουν στη σκηνή.