Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ασκήσεις τακτικής για τη Skoda Ξάνθη


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ για την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Η ξανθιώτικη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έχει προγραμματισμένες πρωινές προπονήσεις μέσα από τις οποίες θέλει να παρουσιαστεί έτοιμη για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena».

Έρχεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. «Λευκή» η Πρωτοχρονιά του 2016


Με λιακάδα ξεκινά η εβδομάδα, ωστόσο Πρωτοχρονιά αναμένεται να κάνουμε με κρύο και χιόνια, αφού από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει σταδιακή επιδείνωση του καιρού με απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.
Έτσι για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα νότια. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιασθεί παγετός.

Τεχνική «παρέμβαση» της Περιφέρειας σε «Γκιόλα», «Μονοπάτι της ζωής» και «Καταρράκτη Λειβαδίτη»

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα της βελτίωσης της προσβασιμότητας σε σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, προχώρησε η ένταξη των παρακάτω έργων και τεχνικών παρεμβάσεων.

Και άλλες συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες 27-12-2015 το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 29 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα επτά (67) μη νόμιμους μετανάστες. Σαράντα (40) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, είκοσι πέντε (25) υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Τουρκίας και Αφγανιστάν.

Έως τις 18 Ιανουαρίου, οι ενστάσεις για την βασική ενίσχυση 2015 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, ενημερώνει τους δικαιούχους άμεσων ενισχύσεων ότι έπειτα από την έκδοση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτημάτων αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015.

Π. Μυλωνάς: Ο Συγγραφέας του βιβλίου «Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων», μιλά στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Τους λόγους για τους οποίους έφτασε στο σημείο να γράψει ένα βιβλίο…αλλιώτικο από τα άλλα, καθώς και το τι ακριβώς είναι αυτό το σύνδρομο, εξηγεί σε συνέντευξή του, που παραχώρησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Παναγιώτης Μυλωνάς.
Ένας άνθρωπος του οποίου το επάγγελμα δεν έχει καμία σχέση με την ιατρική.
Σχέση την οποία ωστόσο «απέκτησε» μετά από προσωπική του εμπειρία, αφού έπασχε από το «Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων», όπως αναφέρεται και στο ομώνυμο βιβλίο του.

Ικανοποιημένοι απο την πληρότητα οι ξενοδόχοι της Περιφέρειας τα Χριστούγεννα


Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι φαίνεται πως είναι οι Ξενοδόχοι σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία, ήταν αρκετά μεγάλη, με βάση τα οικονομικά πάντα δεδομένα των οικογενειών.
Πρωταγωνίστριες πόλεις η Αλεξανδρούπολη και η Δράμα, όπου εκεί η πληρότητα των ξενοδοχείων άγγιξε το 90%, ενώ ακολουθεί η Ξάνθη με 60-70%, η Καβάλα και η Κομοτηνή.

Η κοινωνική παρέμβαση του Τεκτονικού Ιδρύματος με 280.000 ευρώ προς ευπαθείς ομάδες





Η τεράστια κοινωνική παρέμβαση του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος ξετυλίχθηκε και πάλι, όπως κάθε χρόνο,  μέσα από ειδική εκδήλωση πού έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Με το ποσόν των 280.000 ευρώ από το υστέρημά τους, τα μέλη του Ιδρύματος, έτειναν  χείρα βοηθείας- βάλσαμο στην αγωνία αυτών, που μέσα από δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουν ταχθεί και υπηρετούν το θεάρεστο έργο στήριξης και ενίσχυσης του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας.
Έτσι, η προσφορά αγάπης και υποστήριξης προβάλει ως καθήκον όλων μας. Και κάτω από αυτό το πνεύμα, διατέθηκαν ποσά από 3.000 έως 5.000 ευρώ σε διατακτικές τροφίμων προς 25 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι μόνον.

«Αναβρασμός» στους δικαιούχους για το επίδομα Α21. Απο μέρα σε μέρα οι επίσημες ανακοινώσεις


Απο μέρα σε μέρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το πότε και αν θα δοθούν μέχρι το τέλος του 2015, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, αφού υπάρχει αναβρασμός στους δικαιούχους για την καταβολή της τελευταίας δόσης.

Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με ένταλμα, στους Κήπους του Έβρου

Συνελήφθη χθες 27-12-2015 το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Βουλγαρίας, για απάτες και εκβίαση.
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Έως την Πέμπτη 31/12 η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2016

Μέχρι την Πέμπτη 31/12, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα από το υπουργείο Οικονομικών, οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 ενώ σε διαφορετική περίπτωση, τους περιμένει πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο. 

«Εορταστικές» κόντρες για το…τίποτα στο Δήμο Αβδήρων


Με κεντρικό θέμα την ακύρωση του προϋπολογισμού του Δήμου Αβδήρων, λόγω ελλείμματος στα ανταποδοτικά τέλη, πύρινα….«εορταστικά» βέλη εξαπολύουν μεταξύ τους, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, με τις ανακοινώσεις του Βασίλη Τσολακίδη και Γιώργου Τσιτιρίδη, να διαδέχονται η μια την άλλη.

Οι συλλήψεις των....«Χριστουγέννων» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης




Χριστούγεννα με...χειροπέδες έκαναν πολλοί δράστες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αφού οι συλλήψεις της Ελληνικής Αστυνομίας δεν σταμάτησαν ούτε κατά το διήμερο αυτό των γιορτών.
Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το...αστυνομικό δελτίο της Ξάνθης, όπου οι συλλήψεις
αφορούν σε δύο περιπτώσεις παράνομης διενέργειας τυχερών παιχνιδιών, τα γνωστά σε όλους μας «φρουτάκια.»