Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ολιγοήμερη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης
Μιλώντας στο MEGA σχολίασε πως «τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. Αρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.»

Χωρίς φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ο αγώνας της Κυριακής με τη Skoda


H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο SKODA ΞΑΝΘΗ ΑRENA, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 3-1-2016, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Χειροπέδες σε 48χρονο στη Δράμα, για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες 30-12-2015 το πρωί, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Με την μεταγραφή του Βασίλη Σκούρτη, «έκλεισε» η χρονιά για την Skoda Ξάνθη


Και επισήμως στην Ξάνθη ανήκει από εχθές Τετάρτη 30/12 ο Βασίλης Σκούρτης. 
Ο 23χρονος επιθετικός υπέγραψε για 1,5 χρονο στους ακρίτες, ενώ έκανε ήδη και την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα.
Η προπόνηση της ημέρας έγινε παρουσία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος. Αφού γνώρισε τους συμπαίκτες, το προπονητικό επιτελείο και το νέο εργασιακό του περιβάλλον, στη συνέχεια ακολούθησε το πρόγραμμα προσαρμογής του.

Στο χωριό «Ερύμανθος» θα φιλοξενηθεί ομάδα Ατόμων με Αναπηρία

Όπως έγινε γνωστό από τον Επιστημονικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "Victor Artant" – ΝΙΚΗ από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου 2016 μια ομάδα ΑμεΑ θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Ξάνθης και θα υποστηριχθεί και από άλλους φορείς όπως την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και τα ΚΤΕΛ Ξάνθης στο Δασικό Δημοτικό Χωριό «Ερύμανθος.»

Περιφέρεια: Προσοχή στη λειτουργία εστιών καύσης

Εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας και της ως εκ τούτου εντονότερης λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης εφιστάται η προσοχή των κατοίκων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα παρακάτω:

Το μήνυμα της Πρωτοχρονιάς από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου

Πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ Λαό
τῆς καθ΄ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Ἀδελφοί μου ἀγαπητοί,
Μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ ζοῦμε σήμερα τήν ἀνατολή μιᾶς νέας χρονικῆς περιόδου, τοῦ ἔτους 2016.
Ζητοῦμε ἀπό τόν Θεό νά εὐλογήσει τήν εἴσοδο στόν νέο Ἐνιαυτό τῆς χρηστότητός Του, νά δωρήσει ὄμβρους εἰρηνικούς γιά τήν καρποφορία τῆς γῆς, εὐκράτους καί ὑγιεινούς ἀέρας γιά τούς ἀνθρώπους καί τήν ἄλογη κτίση, εἰρήνη καί ὁμόνοια στόν κόσμο.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Το Ευαγγέλιο του Χριστού»

Το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα από την αρχή του κατά Μάρκον ευαγγελίου μας παρουσιάζει τη ζωή και τη φωνή του «βοώντος εν τη ερημώ» Ιωάννου του Βαπτιστού. Η φωνή αυτή προαγγέλλει τον Μεσσία και το ευαγγέλιό του και ως εκ τούτου η εμφάνιση αυτής της μορφής συνιστά, κατά τον ευαγγελιστή, την «αρχήν του ευαγγελίου Ιησού Χρίστου, υιού Θεού».

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, για την ερχόμενη εβδομάδα


Ακάθεκτη και τη νέα χρονιά συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο μέρος του νομού Ξάνθης, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα δίνοντας στη δημοσιότητα για άλλη μια φορά  το πρόγραμμα των δρομολογίων της για την ερχόμενη εβδομάδα.