Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Υποτροφίες σε παιδιά Δημοτικού σε Ξάνθη και Κομοτηνή, απο το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια»


Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη (Γυμνάσιο-Λύκειο) προσφέρει σε τελειόφοιτο μαθητές ή μαθήτριες της 6ης Δημοτικού των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης έως δύο εξαετείς (2) υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων – με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια – για την Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2016- 2017.
Η υποτροφία θα απονεμηθεί σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες της 6ης Δημοτικού των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά στην ύλη της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Για τη χορήγηση των υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. 
Το εισόδημα της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα €10.000.
Οι εξετάσεις θα γίνουν στην περιοχή από κλιμάκιο καθηγητών του Ανατόλια το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Κορίνα Θεοδωρίδου, Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλια, τηλ. 2310 398 203, email:enroll@anatolia.edu.gr,
www.anatolia.edu.gr/scholarships 

ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ «ΑΝΑΤΟΛΙΑ»
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 περισσότεροι από 170 μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, φοιτούν με ολικές ή μερικές υποτροφίες.