Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Με βροχές και καταιγίδες τα Θεοφάνεια στη χώρα. Έκτακτο δελτίο καιρού απο την Ε.Μ.Υ

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το οποίο αναφέρεται σε πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης.
Στο διάστημα αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Προπόνηση στη Νέα Καρβάλη για την Skoda Ξάνθη


Προπόνηση εκτός... έδρας περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ για την 17η αγωνιστική και τον Σαββατιάτικο αγώνα με την ΑΕΚ. 
Η ξανθιώτικη ομάδα δεν ήταν εφικτό να γυμναστεί στο προπονητικό της κέντρο καθώς η χιονόπτωση δημιούργησε πάγο στα γήπεδα, με αποτέλεσμα οι σημερινές ασκήσεις τακτικής να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Ν. Καρβάλης Ναζιανζός.

Νεκρός στο εξοχικό του βρέθηκε 67χρονος στην Καβάλα

Νεκρός στο μπαλκόνι της υπό ανέγερσης εξοχικής του οικίας, βρέθηκε εχθές το μεσημέρι 67χρονος ημεδαπός στην Κάριανη Καβάλας, έχοντας τραύμα στο κεφάλι.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες θανάτου.

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης


Τα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης συνεχίζονται, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου με τις ομάδες να επιστρέφουν στα γήπεδα μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εορτών.
Όπως είναι γνωστό τα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ κατηγορίας αλλάζουν ημέρα διεξαγωγής, με τις αναμετρήσεις της Α’ να διεξάγονται την Κυριακή και οι αγώνες της Β’ το Σάββατο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων στα πρωταθλήματα έχει ως εξής:

Σωρεία συλλήψεων διακινητών μεταναστών στον Έβρο. Χειροπέδες σε άλλους τρεις


Συνελήφθησαν χθες 4-1-2016 το πρωί, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 48, 40 και 38 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εξήντα επτά (67) μη νόμιμους μετανάστες. Πενήντα πέντε (55) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δώδεκα (12) υπήκοοι Ιράκ.

Στις 11.30 στον Κόσυνθο και στις 13.00 στο Πόρτο Λάγος η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Στις 11.30 στον ποταμό Κόσυνθο και στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, τόσο για την αυριανή εορτή των Θεοφανείων, όσο και για την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου έχει ως εξής:

Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, με τις εκπτωτικές περιόδους για το έτος 2016 να έχουν ως εξής:

«Ποδαρικό» με δύο προγράμματα για ανέργους, κάνει ο ΟΑΕΔ

Δύο νέα προγράμματα μπαίνουν σε εφαρμογή απο τον ΟΑΕΔ εντός του Ιανουαρίου, τα οποία αφορούν σε απασχόληση 36.000 εγγεγραμμένων ανέργων που βρίσκονται κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ και στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για 10.000 ανέργους, άνω των 50 ετών.
Οι άνεργοι που θα ενταχθούν σε αυτό θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα καθ' όλη τη διάρκεια της απασχόλησής τους που κυμαίνεται από 12 ως 24 μήνες.
Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε 26.000 ανέργους ηλικίας 29 μέχρι 64 ετών και προβλέπει την εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.
Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης voucher για ανέργους 29 μέχρι 64 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ.

Έως τις 20 Ιανουαρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην Ξάνθη

Έχουν υπογραφεί ήδη από τον Δήμο Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Λομβαρδέα, τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015, η απόφαση των οποίων έχει ήδη πάρει το δρόμο προς το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο θα δώσει και την τελική έγκριση.
«Έχουν ήδη υπογραφεί και σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο όλες εκείνες οι αποφάσεις για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων» εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο κ. Λομβαρδέας, υπογραμμίζοντας ότι «αν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, η καταβολή αυτών στους δικαιούχους της Ξάνθης θα γίνει έως τις 20 Ιανουαρίου.»


Εως 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ για το 2015

Έως τις 15 Ιανουαρίου, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση Α21 για χορήγηση Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων ή/και Ειδικού Επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για το έτος 2015.

Καλή χρονιά…

Γράφει ο Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης
Δύο χιλιάδες δεκαέξι (2016), το νέον έτος και συνηθίζεται να δίνουμε ευχές για τον ερχομό της νέας χρονιάς!
Θα το πράξω γιατί το έχουμε ανάγκη όλοι. Μια ευχή, μια ελπίδα…
Οι καιροί που ζούμε δύσκολοι και σίγουρα θα γραφθούν στην ιστορία, όχι ως οι καλύτεροι.
Η Ελλάδα, ζει μέρες «κατοχής» με μία κυβέρνηση που πελαγοδρομεί ανάμεσα στην ασχετοσύνη της και την εξουσιομανία, οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό σε βέβαιο ναυάγιο.
Όμως και οι διεθνείς εξελίξεις δεν είναι και οι καλύτερες.
Οι γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, μπορεί να είναι ο «μαγνήτης» των κερδοσκόπων, την καθιστά όμως και «ευάλωτη» απέναντι σε κάθε απειλή.
Αυτή τη χρονιά αλλά και το 2017 που θα συνεχιστούν οι διεθνείς εκκαθαρίσεις, η χώρα μας, αν δεν ανακτήσει καταρχήν την πολιτική της δύναμη και δεν βάλλει μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης, θα βρεθεί προ οδυνηρών εξελίξεων.
Ήδη, η πολιτική αδυναμία, δημιουργία και στρατιωτική «αρρυθμία» και όλα αυτά μια χώρα κυριολεκτικά ανοχύρωτη στον ορατό κίνδυνο.
Εύχομαι να διαψευσθώ, μα δεν το βλέπω.
Ένας γνώστης της διεθνούς «σκακιέρας» θα αντιληφθεί ότι ο «συγκερασμός Βορρά και Νότου» - όπως πολύ σοφά προβλέπεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου στην Αγία Γραφή – θα επιφέρει πολλά δεινά, κυρίως στα «πήλινα» πόδια, που είναι και η Ελλάδα, είτε το θέλουμε είτε όχι!
Προκρίνω λοιπόν ψυχραιμία, άμεση αλλαγή του πολιτικού δυναμικού της χώρας μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία της ψήφου, αλλά με καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι των ευάλωτων μειονοτήτων και κοινωνικών ομάδων που αρέσκονται στις υποσχέσεις και τις ανέξοδες δεσμεύσεις των πολιτικών απατεώνων της «αριστερής παρένθεσης»!
Αυτοί ενδιαφέρονται για το πώς θα εξοφλήσουν τα πολιτικά τους «γραμμάτια», νομιμοποιώντας τους ομοφυλόφιλους, τους χρήστες ναρκωτικών, ακυρώνοντας την εκμάθηση της θρησκευτικής πίστης και λατρείας στα σχολεία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των Τούρκων «φίλων» τους, μιας και έλυσαν όλα τα άλλα προβλήματα της χώρας και πλέον ασκούν πολιτική… επιπέδου!
Καλή χρονιά φίλες και φίλοι αναγνώστες αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας και σύντομα ξανά έντυπης!
Καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, ασφάλεια και ελπίδα.
Ηρθε η ώρα που πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
Και αυτό μπορεί να συμβεί ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εκλογικής διαδικασίας, με τη συμμετοχή όλων, θωρακίζοντας τη χώρα μας με δυνατό πολιτικό προσωπικό, για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που βιώνουμε!
Καλή χρονιά…

Τα «επικίνδυνα» σημεία διέλευσης των οδηγών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σήμερα

Μπορεί τα χιόνια να...λιώνουν ωστόσο οι χαμηλή θερμοκρασία έχει οδηγήσει στην δημιουργία πάγου σε αρκετά μέρη της Ελλάδος και έτσι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Ξάνθης, ενημερώνει εκ νέου τους οδηγούς για τα σημεία της περιοχής στα οποία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Πιο συγκεκριμένα αυτά αφορούν σήμερα την Ξάνθη και την Δράμα και έχουν ως εξής:

Άρθρο: «Έξι χρόνια στασιμοχρεοκοπίας»

Γράφει: ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Οφείλουμε στον κ. Βενιζέλο τον νεολογισμό στασιμοχρεοκοπία, ο οποίος φαίνεται θα είναι ένας πετυχημένος όρος αφού ήδη πλησιάζει τις δέκα χιλιάδες ευρέσεις στο διαδίκτυο. Ο κ. Βενιζέλος τον χρησιμοποιεί προκειμένου να χαρακτηρίσει την σημερινή κατάσταση όπου «και Grexit δεν θα έχουμε αλλά και ανάταση δεν θα έχουμε γιατί δεν δημιουργούνται οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.»