Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Έρανος-Μαϊμού» στην Ξάνθη, κλοπή...καυσόξυλων στην Κομοτηνή και «χειροπέδες» για ναρκωτικά, τα αστυνομικά νέα της Περιφέρειας

Πλούσιο σε....συλλήψεις είναι για άλλη μια φορά το αστυνομικό δελτίο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τα γεγονότα που σημειώθηκαν εχθές να έχουν ως εξής.

Με κατάνυξη ο Αγιασμός των υδάτων στον ποταμό Κόσυνθο



«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα…»
Πλήθος Ξανθιωτών παρακολούθησε παρά το κρύο, την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Κόσυνθο.
Στον Αγιασμό των υδάτων, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμων, ευχόμενος σε όλους τους πιστούς, «έτη πολλά, καλά και ευλογημένα.»


Με θρησκευτική ευλάβεια, πέντε άτομα βούτηξαν στα παγωμένα από το χιόνι που έπεσε προχθές και τις χαμηλές θερμοκρασίες, νερά του Κόσυνθου, ωστόσο τον Σταυρό έπιασε ο Βλαδίμηρος Γεωργιάδης, μαθητής Δευτέρας γυμνασίου και πρωταθλητής Ελλάδος Τζούντο
«Αποφασίσαμε στο σύλλογο τζούντο «Μιρμάνης» Ξάνθης, μαζί με το δάσκαλό μας να δοκιμάσουμε να πιάσουμε το Σταυρό» σημείωσε ο ίδιος, εμφανώς χαρούμενος για αυτή του την προσπάθεια.








«ΔΙΣΕΚΤΟ ΚΑΙ…ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΤΟΣ ΤΟ 2016»
«Το 2016 εκτός από ένα δίσεκτο έτος είναι και ένα δύσκολο έτος» ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «με την ευκαιρία του Αγιασμού των υδάτων στην πόλη μας, εύχομαι πάνω από όλα να έχουμε υγεία, να μας δώσει δύναμη ο Θεός για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις αντιξοότητες που θα μας φέρει το 2016 και σύνεση στους κυβερνώντες για να παίρνουν σωστές αποφάσεις. Χρόνια πολλά σε όλους.»

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ…»
Στον Αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Κόσυνθο, παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μου, σε όλους τους Θρακιώτες και στην χώρα ολόκληρη.»
«Πράγματι είναι μια χρονιά κατά την οποία πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε πια συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «στη χρονιά αυτή θα πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα βάλουμε «μπροστά» την επιχειρηματικότητα στη χώρα, ώστε να μπορέσει ξανά να ξεκινήσει η «μηχανή» της ανάπτυξης. Είμαι αισιόδοξος για το 2016 και πιστεύω ότι αυτή μου η αισιοδοξία στο τέλος της χρονιάς θα βγει αληθινή. Χρόνια πολλά.»