Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις για χρέη στο Δημόσιο κάτω απο 100.000 ευρώ!

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αναστέλλεται ουσιαστικά η ποινική δίωξη για όσους χρωστούν στο δημόσιο για ποσά μικρότερα των 100.000 ευρώ.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1272/2015) με θέμα: «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 8 του ν. 4337/2015 (ΦΕΚ 129 Α/17.10.2015) περί ποινικής δίωξης λόγω μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο (άρ. 25 ν.1882/1990)».

Προετοιμασίας...συνέχεια για την Skoda Ξάνθη


Με πρωινές ασκήσεις στα γήπεδα του προπονητηρίου της στα Πηγάδια, συνεχίστηκε εχθές η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 
Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι για το 2016 και το 9ο εκτός έδρας για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ ορίστηκε από τη Super League για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου η αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της SKODA ΞΑΝΘΗ με τον ΠΑΟΚ, με ώρα έναρξης 19:30.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ έριξε το βάρος στην τακτική, με το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές να δουλεύουν και στην ανασταλτικότητα και στο δημιουργικό κομμάτι των αγώνων. Μετά την προθέρμανση υπήρξαν παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους και στη συνέχεια «διπλό» και τελειώματα φάσεων.
 Παπαστεριανός και Δεμένικος συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα.

Δικάζεται την Τρίτη ο πρ. Πρόεδρος του ΠΣΦΞ «Η Γέφυρα». Συγκέντρωση των Φοιτητών στο Δικαστικό Μέγαρο

Στις 12 Ιανουαρίου εκδικάζεται η έφεση του πρώην προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», για την ύπαρξη και λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού των φοιτητών «UndergroundRadio» και έτσι σύσσωμη η Φοιτητική κοινότητα θα παραβρεθεί εκείνη την ημέρα στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης ζητώντας την αθώωσή του.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης αναφέρει: 

Συλλήψεις δίχως...τέλος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Τέλος δεν έχουν οι συλλήψεις απο την Ελληνική Αστυνομία σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τα περιστατικά να σημειώνονται ακόμη και εχθές, ημέρα εορτής των Θεοφανίων.

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου η παρουσίαση των βιβλίων «Δακρυσμένο Διαμάντι» και «Τ’ εμέτερον η γενεά»

«Τ’ εμέτερον η γενεά»
«...Μαζί με τους χιλιάδες Ποντίους ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα απόγονοι του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά.
Μια απ’ αυτές η οικ. Λεωνίδα Γαβριηλίδη ο οποίος διηγείται την περιπετειώδη ζωή του στον συγγραφέα για να συνταχθεί το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα «Τ’ εμέτερον η γενεά»
Το ζεύγος Γαβριηλίδη ύστερα από μισό αιώνα στην μακρινή Αυστραλία επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του κυρίως ήρωα Λεωνίδα, στην Σταυρούπολη Ξάνθης...»
Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης σας προσκαλεί στην παρουσίαση των βιβλίων «Δακρυσμένο Διαμάντι» και «Τ’ εμέτερον η γενεά» του ομότιμου καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Dortmund Δρ. Μαυρίδη Όμηρου από την εκπαιδευτικό , συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας κ. Άννα Δεληγιάννη το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 , στις 19:00 στην αίθουσα της «Δημοτικής Πινακοθήκης.»

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης βραβεύει τα αριστούχα παιδιά των μελών του

Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την πιο ισχυρή βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζει η πατρίδα μας το ίδιο της το μέλλον. Την νεολαία μας. Που καλείται να βαδίσει σ’ ένα περιβάλλον με κακοτράχαλα μονοπάτια, που έχει κακοποιηθεί και δυστυχώς κακοποιείται από λάθη και παραλείψεις, που έχει παγιδευτεί από ευτελή «φανταχτερά» πρότυπα.

443 επιχειρήσεις έκλεισαν, μόλις 263 άνοιξαν στην Ξάνθη το 2015. Μετρά «πληγές» το ΕΒΕ Ξάνθης


Όλο και χειρότερα πηγαίνουν τα πράγματα για τους επιχειρηματίες, αφού τα δεδομένα για το 2015 στο Επιμελητήριο Ξάνθης έχουν αναφέρουν ότι οι διαγραφές των επιχειρήσεων από αυτό ανήλθαν στις 443, την στιγμή που οι εγγραφές ήταν μόλις 263, όπως αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το 2015 στο Επιμελητήριο της Ξάνθης έγιναν σύνολο 263 εγγραφές και 443 διαγραφές επιχειρήσεων. Έχουμε δηλαδή 180 λιγότερες επιχειρήσεις από πέρυσι.»

Συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. 115 άτομα προώθησαν στη χώρα

Συνελήφθησαν χθες 6-1-2016, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 34χρονος ημεδαπός, ένας 39χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 52χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εκατόν δεκαπέντε (115) μη νόμιμους μετανάστες. Εκατόν τέσσερις (104) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και έντεκα (11) υπήκοοι Ιράκ.

Αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη των Διευθυντών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης

Εκλογές για την ανάδειξη του Προϊσταμένου, έχουν αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης, με τους υποψηφίους, όπως αυτοί ανακοινώθηκαν απο τις ιστοσελίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευητεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης να είναι οι εξής:

«Εξάρες» έφεραν οι αστυνομικοί της Δράμας. Χειροπέδες σε επτά άτομα για...«ζάρια»

Συνελήφθησαν σήμερα 7-1-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας 70, 67, 62, 57, 45, 42 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), κατά τη διάρκεια του οποίου εντόπισαν τον 57χρονο, ιδιοκτήτη του, να επιτρέπει στους υπόλοιπους πέντε δράστες, ηλικίας 70, 67, 45, 42 και 41 ετών, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «Ζάρια.»

«Άχρηστη η εφαρμογή υποβολής φορολογικών δηλώσεων αν «ανοίξει» νωρίς»


Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα υποβληθούν το 2016 οι φορολογικές δηλώσεις από 6 εκατ. φυσικά πρόσωπα.
Κάτι που σημαίνει βέβαια ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα πρέπει να έχει έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τεράστια προβλήματα, προκειμένου να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις.
Ωστόσο όσο γρήγορα και να ανοίξει το σύστημα, υπάρχουν πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία αν δεν ολοκληρωθούν δεν μπορεί να γίνουν οι υποβολές και έτσι επι της ουσίας ενώ θα υπάρχει η εφαρμογή, δεν θα…χρησιμοποιείται.

Διαθέσιμη και πάλι η δήλωση ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Δημοσών Εσόδων κάνει γνωστό ότι είναι διαθέσιμη στο TaxisNet, η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσεων ΕΝΦΙΑ 2014 και 2015 μέσω της εφαρμογής του Περιουσιολογίου.
Σημειώνεται οτι η παραπάνω εφαρμογή του Περιουσιολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2014 και 2015 είχε κλείσει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς λόγω της αλλαγής του έτους.

«Μείον» το ταμείο, πολλά τα έξοδα. Από 20% και επάνω η πτώση του τζίρου των καταστημάτων στην Ξάνθη


Από 15 με 20% στα καταστήματα που…«δούλεψαν» μάλιστα λόγω των εορτών ξεκινά η πτώση του τζίρου της αγοράς της Ξάνθης.
Πτώση η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη στα είδη ένδυσης και υπόδησης, με δεδομένο ότι όλοι κοιτούσαν να έχουν τα…απαραίτητα και δώρα για τα παιδιά, παραμερίζοντας τα δικά τους «θέλω» για την αγορά ρούχων.
Ακόμη μάλιστα και το γεγονός ότι ξεκινούν και οι χειμερινές εκπτώσεις, σε καμία περίπτωση δεν φέρνει το…χαμόγελο στα χείλη των επαγγελματιών, αφού ο μισθός και η σύνταξη του Ιανουαρίου, έχει ήδη ξοδευτεί στο τέλος Δεκεμβρίου, με την επόμενη καταβολή να είναι στο τέλος του μήνα.

Όλα έτοιμα στο Νομό Ξάνθης, για την «γαλάζια μονομαχία» στη ΝΔ


Προ των πυλών βρίσκεται άλλη μια εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου, με τους Ευάγγελο Μειμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη να «μονομαχούν» στον δεύτερο γύρο εκλογών.
Ωστόσο με την ίδια διαδικασία της πρώτης Κυριακής θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα η εκλογική αυτή αναμέτρηση, ακόμη όμως πιο εύκολα και γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις για τους ψηφοφόρους και βέβαια χωρίς το αντίτιμο των τριών ευρώ.