Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τα τελικά και επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Νικητής της «μονομαχίας» ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε λίγο μετά τις 13:20 το μεσημέρι της Δευτέρας (11/01/2016) το τελικό αποτέλεσμα του 2ου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος.
Σύμφωνα με την ΚΕΦΕ, στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου ψήφισαν συνολικά 334.572 μέλη και φίλοι του κόμματος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε συνολικά 173.297 ψήφους, ήτοι ποσοστό 52,43%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκέντρωσε συνολικά 157.824 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 47,57%.

Η αποσυμφόρηση του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας, στο επίκεντρο της Περιφέρειας


Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη επισκέφθηκαν οι Νομάρχες, Κίρτζαλι κ.Ιλια Ιλίεφ και Σμόλιαν Βουλγαρίας κ. Νεντυάλκο Σλάβοβ, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή.
Την συνάντηση εργασίας, απασχόλησαν το ζήτημα των βελτιωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές του μεθοριακού σταθμού Νυμφαία-Μακάζα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συμφορήσεις και ουρές οχημάτων, η διάνοιξη του δρόμου Δημαρίου-Ρούντοζεμ καθώς επίσης θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.»

Χειροπέδες σε 41χρονο για ναρκωτικά στη Δράμα


Συνελήφθη την 10-1-2016 το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 41χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε 25 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX και TRANXENE, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο Μηνιαίος απολογισμός της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2015, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:
α. Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, 39 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και 782 μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα. 

«Ο Λαγός και η χελώνα...» έρχονται στην Ξάνθη

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας επιστρέφει στην πόλη της Ξάνθης με την νέα του παραγωγή ''ο Λαγός και η Χελώνα.....μύθοι του Αισώπου'' την Κυριακή 17/1 και κατά τις ώρες 12.00 & 17.30 στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης.
Η προπώληση πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο Πυργέλη τηλ 25410-72363 και είναι 7€, ενώ η είσοδος στα 9€. Οι μύθοι του Αισώπου μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής. 
Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα.

Μετακίνηση, διαμονή, διατροφή και άλλα, στο κόστος των 16.500 ευρώ για τον Παπακωνσταντίνου


Τα δημοσιεύματα και οι ερωτήσεις για το τι πραγματικά έχει γίνει με την περιβόητη αμοιβή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου απο το Δήμο Ξάνθης συνεχίζονται και έτσι η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ αναζήτησε να μάθει τι ακριβώς γίνεται με την διαφορά που αναφέρεται στο οικονομικό κομμάτι, αφού απο την μια ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δηλώνει οτι πήρε «8000 ευρώ για δουλειά μάλιστα 25 ανθρώπων» και απο την άλλη η ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναφέρεται στο ποσό των 16.500 ευρώ.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, μέσα σε όλο αυτό το ποσό, είναι ενταγμένα τα έξοδα μεταφοράς, διατροφής και διαμονής των καλλιτεχνών καθώς και η ασφαλιστική κάλυψη των συνεργατών του γνωστού καλλιτέχνη.
Αν συνυπολογιστεί λοιπόν και ο ΦΠΑ, αλλά και η εταιρεία στην οποία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει τα πνευματικά του δικαιώματα, τότε ίσως και να μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό το ποσό.
Ωστόσο όλες οι απαντήσεις,σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  θα δοθούν εν καιρώ, απο επίσημα χείλη και μέχρι τότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.

Β. Παπακωνσταντίνου:«ιδέα δεν είχα για την εταιρεία. Πήρα 8.000 ευρώ απο το Δήμο Ξάνθης»

Ιδέα δεν είχε, από ό,τι φαίνεται ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τον Δήμο Ξάνθης ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ,  κατέβαλλε το ποσό των 16.500 ευρώ σε νομικό-πρόσωπο εταιρεία στη Βουλγαρία.
Ο ίδιος μάλιστα, έδωσε δημόσια την απάντησή του στην κοπή της πίτας της μουσικοχορευτικής παράστασης 9:05 (εννέα και πέντε) στο θέατρο Διάνα σημειώνοντας επακριβώς ότι «ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δημοσιογράφο με "Δ" που μου έβαλε ιδέες που δεν τις είχα. Η εταιρεία που συνεργάζομαι χρόνια και κάνω συναυλίες μαζί της, συνεργάστηκε με το πνευματικό κέντρο του Δήμου Ξάνθης και προχθές έμαθα ότι συνεργάζεται με μια βουλγάρικη εταιρεία. Ιδέα δεν είχα, ειλικρινά. Ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι το νόμιμο από το ηθικό. Εάν το ήξερα θα είχα αντιδράσει. Όμως, όλα αυτοί οι άνθρωποι τα έκαναν κανονικά, τυπικά. Όσο αφορά στις αμοιβές, μπορείτε να πάτε στην Εφορία Χολαργού και να δείτε εκεί κατατεθειμένη την αμοιβή μου, όποια και αν είναι αυτή. Δεν είμαι ανιχνευτής εταιρειών. Πάω την τελευταία στιγμή, γιατί έρχομαι από άλλη πόλη, τραγουδάω και φεύγω. Δεν είναι δυνατόν να ήξερα τι συμβαίνει, πώς έχουν βρει τα οικονομικά τους και λοιπά. Δεν ήξερα κάν την εταιρεία αυτή, αγνοούσα και την ύπαρξή της στην υπόθεση. Προχθές το έμαθα.»
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί οτι ο ίδιος, αναφορικά με το ποσό που έλαβε απο τον Δήμο Ξάνθης για την συναυλία που έδωσε στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, διευκρίνισε οτι «είναι ακριβώς τα μισά. Είναι 8.000 και αυτό αφορά τη δουλειά 25 ανθρώπων.»

Βέβαια, το ζήτημα που γεννάται αυτή τη στιγμή για το Δήμο Ξάνθης, είναι γιατί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναφέρεται το ποσό των 16.500 ευρώ, την στιγμή που ο ίδιος ο καλλιτέχνης επισημαίνει δημόσια ότι έλαβε μόλις «8.000 ευρώ για τη δουλειά μάλιστα 25 ανθρώπων.»
Υπολείπεται δηλαδή το ποσό των 8.500 ευρώ.
Και μάλιστα για του λόγου το αληθές, η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ παραθέτει και την απόφαση πληρωμής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου απο τον Δήμο Ξάνθης, όπως αυτή αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.