Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Skoda Ξάνθη: Με το νέο «απόκτημα», τον Κάσα Καμαρά, η χθεσινή πρωινή προπόνηση


Με τον Κάσα Καμαρά να προπονείται με τη νέα του ομάδα, συνεχίστηκε η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό του Σαββάτου (15:00) με αντίπαλο τον Ατρόμητο.
 Στις 10:30 τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων και αφού πρώτα παρακολούθησαν DVD με φάσεις από παιχνίδια της ομάδας, στη συνέχεια άκουσαν τα όσα είχε να τους πει ο προπονητής τους. 
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του στη συνέχεια έδωσαν τις οδηγίες τους στις ασκήσεις τακτικής, πάνω στις οποίες δούλεψαν την περισσότερη ώρα της προπόνησης της Τρίτης.

Σε δικαστήρια και ΙΚΑ σήμερα το Π.Α.Μ.Ε της Ξάνθης

Συγκέντρωση στα δικαστήρια ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία σε ΚΟΜΟΤΕΞ- ΡΟΔΟΠΗ.και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ για το ασφαλιστικό πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.Μ.Ε Ξάνθης στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων τους.
Επιπλέον το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν πλατιά ενημέρωση – πικετοφορία στο παζάρι και πάλι αναφορικά με την...επίθεση στο ασφαλιστικό.

Ξανθιώτης ο «αγρότης της χρονιάς» για το 2016


Ο 41χρονος Χρήστος Κούτρας από την Ξάνθη, ανακηρύχθηκε «αγρότης της χρονιάς» στα βραβεία της «Agrenda» για το 2016, οι υποψήφιοι των οποίων ήταν πρόσωπα με εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής.
Ο Χρήστος Κούτρας ξεκίνησε την ενασχόλησή του µε τη γεωργία το 1995 σταδιακά µε βαµβάκι, καλαµπόκι, σιτάρι, ηλίανθο και ελαιοκράµβη, ενώ το 2009 έστρεψε το ενδιαφέρον του στα δενδρώδη.
Στην αρχή έβαλε 28 στρέµµατα µε µήλα και µετά προστέθηκαν 15 στρέµµατα µε βερίκοκα, 40 µε ρόδια, 10 µε αχλάδια και 11 µε ακτινίδια, µε πλήρη αντιχαλαζική προστασία, ενώ η συνολική επένδυση σε χώρους αποθήκευσης 200 τ.µ., ψυκτικούς θαλάµους 170 τόνων κι ένα διαλογητήριο συνολικής επιφάνειας 130 τ.µ, έχει φτάσει ήδη στα 500 χιλ. ευρώ.

Προσοχή: Ελεγκτές - «μαϊμού» στην Ξάνθη


Το Επιμελητήριο Ξάνθης, μετά από έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕΤ, εφιστά την προσοχή στα μέλη του για την δραστηριότητα ατόμων, τα οποία προσποιούμενα τους ελεγκτές ή επιθεωρητές του ΕΦΕΤ, εξαπατούν τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων και καταστημάτων διάθεσης τροφίμων και είτε προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα είτε ζητούν κατάθεση χρηματικών ποσών σε τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να παρεμποδίσουν τους ελέγχους ή να αποφύγουν δήθεν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Στην Ξάνθη μαθητές από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες


Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται η εκπαιδευτική επίσκεψη 30μελούς αντιπροσωπείας από μαθητές και καθηγητές Ευρωπαϊκών κρατών, στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος Erasmus plus και κατόπιν πρόσκλησης του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης. 
Το πρόγραμμα αφορά την προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, πρακτική εξειδίκευση αλλά και απόκτηση πολύτιμων εμπειριών για όλους.Αξίζει να σημειωθεί ότι το Erasmus + αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και χρήσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς λειτουργεί μέσα από τον πολιτισμό της νεολαίας και σε ένα μοναδικό περιβάλλον πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικότητας.

Στον... «χορό» των κινητοποιήσεων οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας, από τις οποίες βέβαια δεν θα λείπουν και αυτοί της δικής μας περιοχής, όπως εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος των Αγροτών Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης, ο οποίος επισημαίνει ότι «αύριο θα συγκληθεί το πανελλαδικό όργανο για να καταλήξει στην μορφή την οποία θα έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις.»

Τριήμερη αποχή Δικηγόρων για το ασφαλιστικό. Σκέψεις για…αποχή διαρκείας


Τριήμερη αποχή πραγματοποιούν οι Δικηγόροι της χώρας από χθες Τρίτη, έως και αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Μάλιστα αύριο Πέμπτη, συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να καθορίσει την περαιτέρω στάση τους.
Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας, και πορεία προς τη Βουλή.
Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων είναι για αποχή διαρκείας.

Χειροπέδες σε δύο για ναρκωτικά σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν χθες 12-1-2016, στην Καβάλα και την Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο ημεδαποί, ένας 63χρονος και μία 38χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Κλοπή χρυσαφικών από κοσμηματοπωλείο της Ξάνθης. 20.000 ευρώ η λεία και οι φθορές


20.000 ευρώ, είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, η ζημία που προκλήθηκε στο κοσμηματοπωλείο επί της οδού Δαγκλή τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ξάνθη, όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, διέρρηξαν το συγκεκριμένο κατάστημα και άρπαξαν μέρος των χρυσαφικών, όπως εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Υποδιευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης.
Ποσό στο οποίο βέβαια εκτός από τα χρυσαφικά που κλάπηκαν, συνυπολογίζονται και οι φθορές στο κατάστημα.

Εξαπάτησαν ιδιοκτήτη βενζινάδικου στην Κομοτηνή. Χρήσιμες συμβουλές από την Αστυνομία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι, στις 11-1-2016 το μεσημέρι, εξαπάτησαν 32χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κομοτηνή.
Αναλυτικότερα, άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 32χρονο και ισχυριζόμενη ότι είναι συνάδελφος, αναφέροντας επίσης ψευδώς ότι έχει οικονομική ανάγκη για την κηδεία συγγενικού της προσώπου, τον έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ, σε ένα άτομο που θα μετέβαινε στο πρατήριό του.
Η δράστιδα επικοινώνησε επίσης με έναν 49χρονο ημεδαπό, οδηγό ταξί, από τον οποίο ζήτησε, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, να μεταβεί στο πρατήριο του 32χρονου, να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει στον συνεργό της.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο Κομοτηνής-Ξάνθης. 34χρονος οδηγός παρέσυρε 86χρονο πεζό

Χθες 12-01-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 24ο χλμ της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 86χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν πεζός στο οδόστρωμα.
Ο 86χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Χειροπέδες σε διακινητή στον Έβρο. Προωθούσε 123 μετανάστες

Συνελήφθη χθες 11-1-2016 το πρωί, στο Σουφλί Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εκατόν είκοσι τρεις (123) μη νόμιμους μετανάστες. 
Εκατόν δύο (102) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και είκοσι ένα (21) υπήκοοι Ιράκ.