Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Το μήνυμα της Κυριακής: «Μπροστά στις ευεργεσίες»

Στην σημερινή ευαγγελική περικοπή ο Ευαγγελιστής Λουκάς περιγράφει την αντίδραση των δέκα λεπρών απέναντι στον ευεργέτη Χριστό. Ο ένας γύρισε λαχανιασμένος από το τρέξιμο, τη συγκίνηση, την αγαλλίαση. Πέφτει στα πόδια του ευεργέτου του και τα φιλάει, τα λούζει με δάκρυα ευγνωμοσύνης. Όπου να ‘ναι θα πρέπει να φανεί και ο δεύτερος, κι ο τρίτος, κι οι υπόλοιποι που έγιναν με τρόπο θαυμαστό καλά. Έτσι θα περίμενε κανείς. Αλλ’ η ώρα περνά κι οι άλλοι δε φαίνονται. Κι ούτε πρόκειται ποτέ να φανούν...
Έφυγαν...Ήταν μαζί, όταν ικέτευαν για τη θεραπεία. Αφού την πήραν, οι δρόμοι τους χωρίστηκαν. «Αποκριθείς δε ο Ιησούς είπεν∙ ουχί οι δέκα εκαθαρίσθησαν; οι δε εννέα που; ουχ ευρέθησαν υποστρέψαντες δούναι δόξαν τω Θεώ ει μη ο αλλογενής ούτος;»

Η απάντηση του Κέντρου Πολιτισμού για τον...«σάλο» με την συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου


Επίσημη απάντηση για τα όσα διαδραματίστηκαν και το ζήτημα που προέκυψε με την συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τα ποσά που δόθηκαν και τη... Βουλγαρική εταιρεία δίνει το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, με ανακοίνωσή του η οποία αναφέρει επακριβώς οτι ««στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Γιορτών Παλαιάς Πόλης στην Ξάνθη, το Κέντρο Πολιτισμού ( Κ.Π.) δέχθηκε δεκάδες αιτήματα από καλλιτεχνικά γραφεία για την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Ένα από τα αιτήματα αυτά ήταν από την εταιρεία The Brain Co Southeast Europe Ltd η οποία μας πρότεινε μια σειρά από καλλιτέχνες ένας εξ αυτών ήταν το καλλιτεχνικό σχήμα του Βασίλη Παπακωσταντίνου. 
Το Κ.Π. έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ήρθε σε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι μιας πιθανής συνεργασίας.
Στις 17 Ιουνίου 2015 με εισήγηση του αρμόδιου τμήματος του Κ.Π. εγκρίθηκε το πρόγραμμα των Γιορτών Παλαιάς Πόλης της Ξάνθης οπότε παράλληλα και η συνεργασία με την παραπάνω εταιρεία για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας με το καλλιτεχνικό σχήμα του Βασίλη Παπακωσταντίνου το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια περίπου μια ημέρα μετά.

Σήμερα μετά τις 17.00 τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών θα είναι διαθέσιμα σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, μετά τις 17:00, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr στην οποία δύνανται να εισέλθουν με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) με τα οποία υπέβαλαν την αίτησή τους, είτε μέσω σχετικού συνδέσμου που θα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Σήμερα το απόγευμα η κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης

Συνεδριάζει κατεπειγόντως σήμερα το απόγευμα στις 18.00 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87), για τη διάθεση Προνοιακών Επιδομάτων διμήνου Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου λόγω του ότι η κατάθεση του ποσού αυτών έγινε στο λογαριασμό του Δήμου Ξάνθης στις 11/01/2016.
ΘΕΜΑ 1ο : Προτάσεις ανάληψης υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2016 (Εισηγήτρια: Ιουλία Ζούρα)

Πρώτη Οικονομική Επιτροπή του έτους, για το Δήμο Τοπείρου

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη για το 2016 Οικονομική Επιτροπή στο Δήμο Τοπείρου, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στον οικισμό Ευλάλου και κατά την οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορά στην «έγκριση και διάθεση προτάσεων ανάληψης υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2016.»

Σε φτωχές οικογένειες της Ξάνθης, τα….ξύλα από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Το πολύ μέχρι αύριο θα έχει αφαιρεθεί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ύψους 15 μέτρων από την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.
Ένα δέντρο το οποίο κόστισε αρκετά χρήματα για την αγορά του και για τον στολισμό του και το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα τεμαχιστεί και τα ξύλα του θα δοθούν, μάλλον, σε φτωχές οικογένειες της Ξάνθης που τα έχουν ανάγκη.
Σημειώνεται ότι η ευθύνη της αφαίρεσης του τεράστιου δέντρου είναι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης, η οποία έχει και την ευθύνη για το που θα παν τελικά αυτά τα ξύλα.
Κάτι βέβαια που θα πρέπει να συναποφασιστεί και από την Δημοτική Αρχή.
«Είναι κρίμα να πετάξουμε τα ξύλα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και να μην τα χρησιμοποιήσουμε με κάποιο τρόπο» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν σκέψεις να δοθούν σε φτωχές οικογένειες της Ξάνθης, εάν βέβαια υπάρχει και ανάλογο ενδιαφέρον.»

«Καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής.» Νέα επιστολή Αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ στον Υπουργό Παιδείας

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Νίκο φίλη απέστειλε για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Ε.Π.Α.Θ Ξάνθης, προκειμένου να κάνει γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δάσκαλοι των Μειονοτικών Σχολείων Ξάνθης.
«Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επιστολή» όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά οτι «στέλνουμε επιστολές στην Κυβέρνηση και κάνουμε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά ανταπόκριση δεν έχουμε ποτέ.»
Πιο αναλυτικά η επιστολή των Αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ προς τον Υπουργό Παιδείας αναφέρει:

«Ελαστικότερα» πλέον τα...capital controls για τις επιχειρήσεις. Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Σε νέα αύξηση των ορίων των πληρωμών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις προχώρησε η Κυβέρνηση, «χαλαρώνοντας» λίγο ακόμη τα...capital controls σύμφωνα με απόφαση που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πιο συγκεκριμένα το ΦΕΚ προβλέπει:

Κοπή πίτας και...βραβεύσεις απο τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Τοξοτών



Το Σάββατο 9 του Γενάρη ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών πραγματοποίησε την κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου παρουσία των μελών του και πλήθους κατοίκων. 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καρασακαλίδου Βούλα τους καλωσόρισε όλους και έκοψε την Πίτα. 
Εξαιρετική στιγμή αποτέλεσε η βράβευση παιδιών των Τοξοτών που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και η βράβευση των Ολυμπιονικών Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Τραγικό τέλος 57χρονου στη Ροδόπη. Έδεσε τσιμεντόλιθο στο λαιμό και έπεσε στο λιμάνι

Δένοντας ένα τσιμεντόλιθο στο λαιμό του και πέφτοντας στο λιμάνι Φαναρίου της Ροδόπης, τέλος στη ζωή του έβαλε την περασμένη Δευτέρα ένας 57χρονος συνταξιούχος αστυνομικός.
«Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μέσα στο Λιμένα του Φαναρίου σε βάθος τριών μέτρων. Είχε δεμένο στο λαιμό του ένα τσιμεντόλιθο» εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος Απόστολος Κυλίτσης, επισημαίνοντας ότι «η αναζήτησή του ξεκίνησε από την Αστυνομία το απόγευμα της Δευτέρας. Η οικογένειά του μας πληροφόρησε ότι κατά καιρούς πήγαινε στο συγκεκριμένο σημείο για ψάρεμα. Σε εκείνο λοιπόν το σημείο βρέθηκε το αυτοκίνητό του και λίγη ώρα αργότερα τον ανασύραμε από την θάλασσα.»
«Επειδή διενεργείται ακόμη προανάκριση, δεν μπορούμε να δώσουμε παραπάνω στοιχεία» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ωστόσο ότι «από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται μάλλον όντως για αυτοχειρία και όχι για κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια.»
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το περιστατικό αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς ο αυτόχειρας δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό ή άλλο πρόβλημα.