Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Προσοχή: Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Λήψη έκτακτων μέτρων από το Λιμεναρχείο Πορτο-Λάγους

Σε λήψη αυξημένων μέτρων λόγω έκτακτου Δελτίου επιδείνωσης καιρού προχωρά το Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους, εφιστώντας την προσοχή σε όλους τους πολίτες.
Μάλιστα αναμεταβιβάζει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Σώματα ασφαλείας το έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων απο την Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία.
Σύμφωνα λοιπόν με την Ε.Μ.Υ θα υπάρξει μεταβολή του καιρού απο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 16/01/2016 και απο τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά απο χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:

Η αποστολή της Skoda Ξάνθης για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο


Το πρωινό της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Super League με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο "SKODA ΞΑΝΘΗ Arena". Για την αναμέτρηση του Σαββάτου (15:00) ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τους παρακάτω 19 ποδοσφαιριστές:
Τσέναμο, Ζαρόπουλο, Μπέρτο, Μπαξεβανίδη, Γουάλας, Λισγάρα, Καρυπίδη, Φλίσκα, Καμαρά, Βασιλακάκη, Λουσέρο, Τριάδη, Νιέτο, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι, Ορφανίδη, Ερέα, Σκούρτη και Καπετάνο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) με βοηθούς τους κ.κ. Δαμιανό Ευθυμιάδη (ΕΠΣ Πιερίας) - Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς).

ΕΠΣ Ξάνθης: Την Δευτέρα η συνάντηση για τα παιδικά πρωταθλήματα


Η Επιτροπή πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης πρόκειται να συναντήσει τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στα παιδικά πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ένωσης. Μεταξύ άλλων οι ομάδες θα ενημερωθούν για τα προγράμματα αγώνων σε όλες τις κατηγορίες, ημερομηνία επανέναρξης των πρωταθλημάτων, προτάσεις για την ακόμη καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων κτλ.

Απεργία- αποχή για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς της χώρας από 18 έως 22/1

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής στις 12-1-2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 11-1-2016, καθώς και το σύνολο των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών σε κοινή τους σύσκεψη στις 12-1-2016 αφού έλαβαν υπόψιν τους τις καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του Κλάδου που επιφέρει η τυχόν ψήφιση του σ/ν της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που συνίστανται:

Προβλήματα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Παράταση αιτήσεων για επιδόματα

Με σκοπό την ταχύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη ήδη από την 04.01.2016 έχει τεθεί σε εφαρμογή η παροχή μιας σειράς υπηρεσιών του Οργανισμού μας αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής μας Πύλης ή των ΚΕΠ.
Παρ’ όλα αυτά επειδή κατά τη μετάβαση στο νέο αυτό σύστημα εντοπίσθηκαν προβλήματα κυρίως προσαρμογής στις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες, προκειμένου αυτά να αντιμετωπισθούν και να ομαλοποιηθεί η εφαρμογή του συστήματος παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και μέσω των Υπηρεσιών του Οργανισμού μας (ΚΠΑ2) μέχρι την 31.03.2016 για τα εξής επιδόματα:

Σύλληψη 21χρονου για απόπειρα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθη σήμερα 15-1-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τα δρομολόγια της Κ.Α.Μ Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα


Άλλη μια εβδομάδα με πολλά....δρομολόγια έρχεται για την Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, οι άνθρωποι της οποίας φτάνουν ακόμη και στο πιο απόμερο μέρος για να στηρίξουν, να ενημερώσουν και να βοηθήσουν όποιον πολίτη έχει ανάγκη.

Χειροπέδες σε 47χρονο για ναρκωτικά στη Δράμα

Συνελήφθη χθες 14-1-2016 το πρωί, στην Προσοτσάνη Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην οικία και το ποιμνιοστάσιο του τέσσερα (4) γυάλινα δοχεία και μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 181,7 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

«Εικονικές»…εκπτώσεις σε καταστήματα της Ξάνθης (;)

Περίοδος εκπτώσεων αυτή που διανύουμε και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καταναλωτές, που ίσως θα ήθελαν να αγοράσουν κάτι, αφήνοντας παράλληλα και κάποια χρήματα στα…ταμεία των καταστημάτων της Ξάνθης.
Ωστόσο, ένα μεγάλο ζήτημα που γεννάται είναι το κατά πόσο πραγματικές είναι οι εκπτώσεις που γίνονται, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, μικρή μερίδα επαγγελματιών δεν αποκλείεται να κάνει «εικονικές» εκπτώσεις στα εμπορεύματα.
Πιο συγκεκριμένα υπήρξε ένα….«περιστατικό» που αφορούσε σε μια τσάντα (χ μάρκας) , η οποία κατά τη διάρκεια των εορτών, κόστιζε 92 ευρώ.
Έτσι ο…εν δυνάμει καταναλωτής, θέλοντας αφενός να αφήσει τα χρήματά του σε επαγγελματία της Ξάνθης και αφετέρου να αγοράσει την συγκεκριμένη τσάντα σε καλύτερη τιμή περίμενε τις εκπτώσεις.
Τώρα όμως, που ήρθε αυτή η περίοδος των εκπτώσεων, η τσάντα αυτή έχει αρχική τιμή 117 ευρώ….και τελική τιμή με την έκπτωση πάλι 92 ευρώ.
Κάτι που αποδεικνύει ότι κάποιοι επαγγελματίες και όχι όλοι, το τονίζουμε να γίνει αντιληπτό αυτό, «εκμεταλλεύονται» την περίοδο των εκπτώσεων, χωρίς βέβαια οι ίδιο να συμμετέχουν σε αυτές.

Με «μπλόκα» στις 20 Ιανουαρίου ξεκινούν κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι


Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα βγουν στις εθνικές οδούς, σε συνοριακούς σταθμούς και στα λιμάνια τα τρακτέρ των αγροτών, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων που συσκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου στο συνεδριακό κέντρο «Νίκος Γερμανός».
Παράλληλα, αποφασίστηκε νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείεται νέα κάθοδος στην Αθήνα, με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση.
Πιο αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά και απο την συνάντηση η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αναφέρει: