Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Στον κόμβο του Ιάσμου αύριο οι αγρότες. Διαμαρτυρία στη συνάντηση με Αποστόλου για την Ξάνθη (;)


Στον κόμβο του Ιάσμου θα βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, αύριο το πρωί, αγρότες της Κομοτηνής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα δεινά που έρχονται με το ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση.
Ωστόσο το βράδυ της ίδιας ημέρας, για το Νομό Ξάνθης, θα υπάρξει Γενική Συνέλευση αγροτών και κτηνοτρόφων στις 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης κατά την οποία θα αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις στη δική μας περιοχή.
Μάλιστα ένα εκ των θεμάτων που θα συζητηθεί, είναι και το αν θα γίνει κάποια διαμαρτυρία απο πλευράς αγροτών την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, έξω απο την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, κατά τη διάρκεια δηλαδή της συνάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη και το Διοικητικό Συμβούλιο των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Ξάνθης.

Σε «κόκκινο» συναγερμό ο Έβρος. Υπερχείλισε το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ στη Βουλγαρία

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο και έτσι η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά τη ρηματική διακοίνωση για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ, που έστειλαν σήμερα οι βουλγαρικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.
Η διακοίνωση ενημέρωνε για πληρότητα του φράγματος σε ποσοστό 100% και για αποδέσμευση εντός των επόμενων ωρών περισσότερων από 300 κ.μ. νερού το δευτερόλεπτο.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, κάτι που μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατό, αφού ο ίδιος, όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο του, βρίσκεται αυτή τη στιγμή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο βόρειο τμήμα του Έβρου.

Χειροπέδες σε Ιρακινό για πλαστογραφία στον Έβρο

Συνελήφθη χθες 17-1-2016 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για πλαστογραφία. 

Άγριος «καυγάς» στην Καβάλα. 36χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε 59χρονο

Συνελήφθη χθες 17-1-2016 το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη.
Ειδικότερα, ο 36χρονος ευρισκόμενος σε κατάστημα, στην Καβάλα, μετά από διαπληκτισμό με δύο ημεδαπούς, ηλικίας 59 και 61 ετών, τους επιτέθηκε με τα χέρια και συνεπλάκη μαζί τους. Στη συνέχεια, έξω από το κατάστημα, ο δράστης επιτέθηκε εκ νέου στον 59χρονο και τον τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στην πλάτη.

Χωρίς...φιλάθλους του ΠΑΟΚ ο αγώνας με την Skoda Ξάνθη στις 20 Ιανουαρίου

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο SKODA ΞΑΝΘΗ ΑRENA, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 20-1-2016, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Με τουρνουά Blitz η...κοπή πίτας του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης

Με...τουρνουά Blitz, θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του την ερχόμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 18.30 ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης στην αίθουσα του συλλόγου στο αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης.»
Πρόκειται για το 1o Τουρνουά Blitz 2016 (Χanthi 1st Blitz Tournament 2016), το οποίο είναι ενταγμένο στο σύστημα αξιολόγησης της Fide και η διαδικασία αναφορικά με την συμμετοχή είναι η εξής:

10.181,20 ευρώ σε φτωχές οικογένειες από την…. «Γειτονιά του Αη Βασίλη»


Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας είχε εχθές το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και μαζί έκανε και έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, φτάνοντας στην Γειτονιά του Αη Βασίλη, η οποία εκτός από χαρά, χαμόγελα και ευτυχία σε μικρούς και μεγάλους, προσφέρει και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο σε φτωχές οικογένειες της Ξάνθης.

Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία. Προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες από την Ε.Μ.Υ



Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπήρξε σύμφωνα με τον εντεταλμένο Αντιδήμαρχο για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης Παναγιώτη Ταρενίδη, από τις καταιγίδες που έκαναν την εμφάνισή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη.

«Δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σημειώνοντας μάλιστα ότι «βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή, με δεδομένο ότι σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ, θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί.»

Στις 20 Ιανουαρίου στα…χέρια των δικαιούχων της Ξάνθης τα προνοιακά επιδόματα

Στις 20 Ιανουαρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους της Ξάνθης, τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015, όπως εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας, ο οποίος επισημαίνει οτι «η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για το Δήμο Ξάνθης έχει ήδη εγκριθεί και τα χρήματα βρίσκονται στην τράπεζα. Ωστόσο η καταβολή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη, με δεδομένο ότι η τράπεζα τα κρατά τρεις μέρες ως βαλέρ (valeur).»
Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, συνεδρίασε «περνώντας» με την μορφή κατεπείγοντος το θέμα αναφορικά με τη διάθεση Προνοιακών Επιδομάτων διμήνου Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου λόγω του ότι η κατάθεση του ποσού αυτών έγινε στο λογαριασμό του Δήμου Ξάνθης στις 11/01/2016.
Πρόκειται βέβαια για επιδόματα, τα οποία έχουν καταβληθεί σε δικαιούχους πολλών Δήμων από την προηγούμενη Παρασκευή, με την καταβολή αυτή να συνεχίζεται στους δικαιούχους, σήμερα, αύριο και μεθαύριο, όπως στην περίπτωση του Δήμου Ξάνθης.