Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Αποψη: "Επιτέλους ξεκολήστε απο τη μετριότητα..."



Γράφει ο Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης

 Ελέω της κρίσης, οικονομικής – θεσμικής και αξιακής, όλοι οι παράγοντες του πολιτικού βίου τούτης της χώρας «κρύβονται» πίσω από την εξελισσόμενη κατάσταση και φυσικά λειτουργούν σε ένα πλαίσιο «μετριότητας» που και δεν τους αγγίζουν οι ευθύνες αλλά και αυτές δεν τις αναλαμβάνουν με πρόσχημα… την κρίση!
Ναι, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματική κατάσταση της χώρας και των όσων εμείς ψηφίζουμε και στέλνουμε στα έδρανα Βουλής, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων!
Θα μου πείτε και ποιους άλλους να επιλέξουμε;
Άλλη μία διαπίστωση.
Με τη λάσπη, την ενοχοποίηση κάθε τι θετικού και δημιουργικού, «ξεμείναμε» από ΙΚΑΝΟΥΣ, από ΕΤΟΙΜΟΥΣ και ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ανθρώπους, που έχουν αποστασιοποιηθεί για να μην τους… «φάει η μαρμάγκα» και «λερώσουν» το κοινωνικό τους μητρώο, από το αδηφάγο σύστημα που θέλει τους πάντες υποτελείς και υποτακτικούς στα συμφέροντα, έμμεσα και άμεσα.
Όμως, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Δεν είναι δυνατόν να μας διοικούν οι «μέτριοι», οι «ανέτοιμοι», οι «λίγοι», που λόγω αυτής τους της κατάστασης παίρνουν στο «λαιμό» τους μια ολόκληρη πόλη, μια ολόκληρη Περιφέρεια, μια ολόκληρη χώρα!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ας ξεκολλήσουμε, ας ξεκολλήσουν όλοι από τη μετριότητα!
Ωθήστε τους ικανούς να μπούν μπροστά!
Ωθήστε τους έτοιμους και δώστε εγγυήσεις ότι δεν θα σπιλωθούν, αλλά θα στηριχθούν για το κοινό καλό!
Αναδείξτε τις έντιμες και τις ικανές δυνάμεις!
Απωθήστε τους μέτριους να βγαίνουν πάντα μπροστά γιατί τους προωθούν κάποιοι…
Δείτε την κατάσταση κατάματα!
Αυτό είναι το πρόβλημα του σήμερα!
-Ξεκολλήστε από τη μετριότητα!
Όλα είναι στο χέρι μας, αρκεί να το πιστέψουμε!

Απόγνωση απο τον Κ.Ο.Ξ.: Καταληστεύουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο

 Σε απόγνωση βρίσκονται οι κολυμβητικοί σύλλογοι (Κ.Ο.Ξ) Ξάνθης, καθώς η περιουσία του Δήμου και των συλλόγων καταληστεύεται απο την ανεπαρκή προστασία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου που πλέον βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Με ανάρτησή τους στα social media οι άνθρωποι του ΚΟΞ, διαμαρτύρονται και εκφράζουν την απογνωσή τους:









"...Σήμερα το πρωί μας ενημέρωσαν ότι έγινε διάρρηξη των γραφείων του ΚΌΞ μετά από επίσκεψη πού έκανα για να δω την ζημιά πού υπέστη διαπίστωσα ότι δεν έχω λόγια για την κατάντια του κολυμβητηριου, ένα ξέφραγο αμπέλι κυριολεκτικά... ο δήμος απών και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα καρναβαλια και η γιορτές παλιάς πόλης... αλλά αυτό το σημερινό δεν είναι θα μείνει εδώ θα το μάθουν όλοι στην Ελλάδα με κάθε τρόπο!!!"
-Κύριε Δήμαρχε, κύριοι της αντιπολίτευσης και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου;
-Ανευθυνο-υπεύθυνοι αυτού του τόπου;
-Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;

Στις πέντε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το φυσικό αέριο


Το σχεδιαζόμενο έργο των υποδομών φυσικού αερίου στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Θόδωρο Κιτσάκο και συνεργάτες του, στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τόσο ο σχεδιασμός, όσο κι επιμέρους προβλήματα εφαρμογής του, λόγω των ιδιαίτερων μορφολογικών χαρακτηριστικών. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την μέγιστη ένταξη που-τεχνικά- είναι εφικτή.

Πυκνό το χιόνι στο κέντρο της Ξάνθης. «Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία» δηλώνει ο Π. Ταρενίδης


Πυκνό χιόνι ξεκίνησε να πέφτει πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Ξάνθης το οποίο γίνεται όλο και πυκνότερο, δημιουργώντας μια διαφορετική, χειμωνιάτικη, βέβαια διάθεση σε όλους τους Ξανθιώτες οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις δικές τους αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Βέβαια το ζήτημα είναι να μην δημιουργήσει η χιονόπτωση αυτή, νέα προβλήματα στην Ξάνθη, καθώς δεν είναι μόνο το χιόνι που θα πέσει και θα σκεπάσει τα πάντα γύρω του, αλλά και η μετακίνηση πεζών και οδηγών στο κέντρο, μιας και θυμόμαστε όλοι πολύ καλά την προηγούμενη χιονόπτωση και τα προβλήματα που δημιούργησε.

Ωστόσο από πλευράς πολιτικής προστασίας Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με τον εντεταλμένο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ταρενίδη «ο μηχανισμός είναι καθόλα έτοιμος, για ο,τιδήποτε προκύψει. Προς το παρόν στο περιαστικό δάσος για παράδειγμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βρίσκομαι καθ΄οδόν για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, προκειμένου να δούμε τα δελτία καιρού. Πρέπει να πέσει πολύ η θερμοκρασία για να «πιάσει» το χιόνι. Παρόλα αυτά είμαστε σε επιφυλακή και υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού σε περίπτωση που χρειαστεί.»

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός μιλά για τους Τρεις Ιεράρχες στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 µ. µ. η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου σε συνεργασία µε το Ίδρυµα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγµατοποιεί εκδήλωση µε την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών µε οµιλητή τον Οµότιµο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ελλογιµώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό, ο οποίος θα δώσει διάλεξη µε θέµα, «Η ελληνορθόδοξη παιδεία κατά τους Τρείς Ιεράρχες και οι σηµερινοί εκπαιδευτικοί πειραµατισµοί» 

Λήστεψαν ηλικιωμένη σε χωριό της Ξάνθης. Εξιχνιάστηκε η υπόθεση. Δύο οι δράστες

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 27-4-2015, στη Γενισέα Ξάνθης.

Ο Δ. Πέτροβιτς στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: «Πάνω απο το όριο συναγερμού η στάθμη του νερού στο Πύθιο Έβρου»


Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην φεύγουν από το σημείο, παραμένει ο Έβρος, αφού η στάθμη του νερού στο Πύθιο συνεχίζει είναι πάνω από το όριο συναγερμού.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ο οποίος μίλησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, παραβρισκόμενος στο Πύθιο μάλιστα, «τόσο ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Πολιτική Προστασία όσο και αυτός των Τεχνικών Υπηρεσιών παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας καθώς η στάθμη στο Πύθιο συνεχίζει να είναι πάνω από το όριο συναγερμού, δηλαδή πάνω απο 4,70 και πιο συγκεκριμένα στα 6, 40 μέτρα.»
«Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια της ζωής των πολιτών και η διασφάλιση των περιουσιών τους» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αν χρειαστεί θα εκκενώσουμε και κάποια χωριά, αλλά δεν τίθεται προς το παρόν τέτοιο ζήτημα. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ζήτησε από τους Βούλγαρους ομολόγους του  να συγκρατήσουν τα νερά προκειμένου να αποφευχθούν οι πλημμύρες στον Έβρο. Κάτι που έγινε αποδεκτό και από σήμερα έχει ξεκινήσει η σταδιακή μείωση της ροής των υδάτων που έρχονται από την Βουλγαρία.»

Θ. Ηλιάδης: «Εφαρμόζουμε τον νόμο.» 2000 ανελκυστήρες στην Ξάνθη θα σφραγιστούν αν δεν…«αλλάξουν»

Φωτογραφία από Thraki.com.gr 
Γεγονός είναι πλέον, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θράκη» το πρώτο επίσημο σφράγισμα ανελκυστήρα στο οποίο προχώρησαν οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης εχθές το πρωί στην οδό Σάρδεων.
Σύμφωνα με την «Θ» αυτό είναι «κάτι που φέρνει χιλιάδες ενοίκους σε πολύ δύσκολη θέση αφού υποχρεώνονται (σε πολυκατοικίες που έχουν παλαιού τύπου ανελκυστήρα χωρίς εσωτερική πόρτα ασφαλείας) σε περαιτέρω έξοδα για επιπρόσθετες εργασίες- μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται βάση του συγκεκριμένου νόμου. Μια μέση τιμή αυτής της εργασίας κοστολογείται περί τα 5.000 ευρώ χωρίς τα έξοδα του μηχανικού που θα κάνει την πιστοποίηση, κόστος δυσβάσταχτο, ειδικά όταν στις πολυκατοικίες κατοικούν λίγες οικογένειες, είτε οικογένειες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η πολυκατοικία είναι 17 χρονών και αποτελείται από 15 διαμερίσματα σε τέσσερις ορόφους. Οι κάτοικοι της οικοδομής, φανερά αναστατωμένοι ενημερώθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ότι αφού δεν συμμορφώθηκαν στις μέχρι τώρα ειδοποιήσεις, θα έπρεπε να παρευρίσκονται στην πολυκατοικία για να έρθει κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μαζί με τεχνικό του ανελκυστήρα και με παρουσία της αστυνομίας όπως προβλέπεται, για να σφραγίσουν την καμπίνα του ανελκυστήρα μέχρι να γίνουν οι ανάλογες εργασίες και να πάρουν την πιστοποίηση που χρειάζονται. Οι ένοικοι δήλωσαν εγκαίρως ότι δεν μπορούσαν να προβούν στις εργασίες αυτές άμεσα αφού το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. »

«ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ…»
«Η Τεχνική Υπηρεσία εκτελεί τον νόμο. Κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος και αν αυτός δεν αλλάξει πρέπει να τον εκτελέσουμε έτσι όπως είναι» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, επισημαίνοντας ότι «θα στείλουμε σε όλες τις πολυκατοικίες που πρέπει τα ανάλογα έγγραφα για τις εργασίες που χρειάζονται στους ανελκυστήρες τους. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία έχει 2000 φακέλους έως σήμερα. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνει. Αυτό το αναφέρει ο νόμος, όχι εμείς.»
«Μετά τα ανάλογα έγγραφα που θα αποστείλουμε στις πολυκατοικίες, αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες, αναγκαστικά θα σφραγιστούν και άλλοι ανελκυστήρες» συνεχίζει ο ίδιος «ευελπιστούμε ότι θα δοθεί παράταση από το Υπουργείο, αλλά ο νόμος είναι νόμος και δεν μπορώ να τον αλλάξω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος παρά μόνο το αρμόδιο Υπουργείο.»

Φωτογραφία από Thraki.com.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Θράκη» «ιδιαίτερα αγανακτισμένοι με την συγκεκριμένη περίπτωση σφράγισης του ανελκυστήρα στην οδό Σάρδεων, δηλώνουν οι ένοικοι μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι μένουν στον τελευταίο όροφο και δεν θα μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους μέχρις ότου γίνουν οι εργασίες και ξεσφραγιστεί η μονάδα.»

«Στέγη» σε αστέγους λόγω παγωνιάς, προσφέρουν οι Πρόσκοποι της Ξάνθης

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων στη πόλη μας πιστοί στην υπόσχεση τους «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση» διαθέτουν χώρο για την φιλοξενία αστέγων στο κτήριο των Προσκόπων Χατζησταύρου 8.
Η φιλοξενία στο άτυπο υπνωτήριο θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα Τρίτη 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει καθ' όλη τη διάρκεια του ψύχους.