Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πρόσληψη 8 ατόμων για το...καρναβάλι 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης


Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με την αρ. απόφαση 96/21-12-2015 (ΑΔΑ: 7ΚΗΟΟΚ7Ε-ΦΛΡ) του Διοικητικού Συμβουλίου, την αρ. 15918/11-01-2016 (ΑΔΑ:ΩΡ8ΖΟΡ1Υ-ΘΧΑ) έγκριση νομιμότητας του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, θα προβεί στην πρόσληψη οκτώ ατόμων (8) ΥΕ Εργατών-Γενικών Καθηκόντων, για τις ανάγκες διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν.2190/1994 (όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει), και την περίπτωση ιε του άρθρου 1 του Ν. 3812/09.
Οι εργάτες θα εργαστούν από την 01 Φεβρουαρίου έως και την 31η Μαρτίου 2016.

Α. Μάρκου και Γ. Παπαθανασίου οι Διευθυντές Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

Μάρκου Αναστάσιος και Παπαθανασίου Γιώργος είναι οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης αντίστοιχα, μετά και απο την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνεντεύξεων.
Πιο αναλυτικά η μοριοδότηση τόσο των νέων Διευθυντών, όσο και αυτή των υποψηφίων έχει ως εξής: 

Η Κατασκήνωση Αγάπης... Eurotaxiδεύει. Αλληλεγγύη, Ανιδιοτέλεια, Ανθρωπιά...


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος N. Ξάνθης «Οι Κατασκηνωτές» ευχαριστούν θερμά το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Eurotaxi Ξάνθης για την πολύτιμη εθελοντική κίνηση τους να συμμετέχουν ως βασικοί αρωγοί της δράσης «Κατασκήνωση Αγάπης» .
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του σωματείου Eurotaxi Ξάνθης δέχονται τις προσφορές σας σε ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιχνίδια και σχολικά ήδη και αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση και μεταφορά τους στο σημείο διαλογής των «Κατασκηνωτών».

Στην Κομοτηνή και οι Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ξάνθης. Ανένδοτοι στον απεγκλωβισμό του Αποστόλου

Φωτογραφία απο xronos.gr

Ένταση και φωνές, είναι οι μόνες λέξεις που χαρακτηρίζουν το σκηνικό που επικρατεί αυτή τη στιγμή, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Κομοτηνής, στο κτίριο της οποίας παραμένει εγκλωβισμένος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Μάλιστα, σύσσωμοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης, αφού είδαν και…αποείδαν ότι λόγω των επεισοδίων εκεί, ο Υπουργός δεν πρόκειται να έρθει, μετέβησαν απο την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στην Κομοτηνή.
Τo κλίμα που επικρατεί εκεί μας μετέφερε ο Πρόεδρος των Αγροτών της Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης, ο οποίος επεσήμανε ότι «ήρθαμε στην Κομοτηνή, περίπου 100 άτομα γιατί δεν πρόκειται να έρθει στην Ξάνθη ο ίδιος, αλλά όπως φαίνονται τα πράγματα δεν πρόκειται να φτάσει ούτε στην Καβάλα.»
«Υπάρχει πολύς κόσμος εδώ, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κομοτηνής, της Ορεστιάδας, της Καβάλας και δεν πρόκειται να τον αφήσουμε να βγει από το κτίριο. Δεν έχουμε σκοπό να τον αφήσουμε να φύγει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Χειροπέδες σε τρεις για ναρκωτικά σε Κομοτηνή και Δράμα

Συνελήφθησαν χθες 19-1-2016, σε χωριά της Ροδόπης και της Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφαλείας Κομοτηνής και Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 38, 36 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. 

Μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου η αποχή των Δικηγόρων


Tην συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αντιδρώντας στις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισαν οι δικηγόροι, παρατείνοντας την αποχή από τα καθήκοντά τους έως την ερχόμενη Παρασκευή μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας.
Η Ολομέλεια συνεδρίασε μετά την πορεία των δικηγόρων και άλλων επιστημονικών συλλόγων προς τη βουλή, αποφασίζοντας νέες κινητοποιήσεις έως την προσεχή Παρασκευή, 22 του μήνα, όποτε και θα συνεδριάσουν εκ νέου.

Έκτακτο: Εγκλωβισμένος ακόμη στην Κομοτηνή ο Αποστόλου. Περιμένει η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Μπορεί μερικοί να περιμένουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου να έρθει στην πόλη της Ξάνθης, ωστόσο όπως ενημερωθήκαμε μόλις, παρά το γεγονός οτι η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι έτοιμη να τον υποδεχθεί, αυτός είναι εγκλωβισμένος στην....Κομοτηνή.
Πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή, αναζητείται τρόπος διαφυγής του υπουργού από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης σε συννενόηση με τον αστυνομικό διευθυντή.
Οι αγρότες έχουν περικυκλώσει το κτίριο και ρίχνουν σε αυτό αυγά και πέτρες, με συνέπεια να αρχίσει να χτυπάει ο συναγερμός του κτιρίου.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν έξω από το κτίριο, ενώ ο Υπουργός μόλις ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Κανονικά στην Ξάνθη ο Βαγγέλης Αποστόλου. Σε λίγη ώρα η συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Κανονικά θα γίνει η συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη και το Διοικητικό Συμβούλιο Αγροτών και Κτηνοτρόφων, σε λίγη ώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Μάλιστα έξω απο το κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, θα παραβρεθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, πέρα των μελών του ΔΣ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σημειώνεται βέβαια οτι απο νωρίς το πρωί εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του Υπουργού και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.


Επιβεβαιώνεται η τοποθέτηση Γκοδοσίδη ως Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Ξάνθης

Επιβεβαιώνεται το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ» σχετικά με την τοποθέτηση του τέως Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης Γεώργιου Γκοδοσίδη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης.
Πρόκειται για μια άριστη επιλογή, καθώς είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία, με ευρεία απήχηση, ικανό, που θα έχει άριστες σχέσεις με τις Αρχές του τόπου και με όλους τους φορείς, αφού δεν είναι τυχαίο το ότι κατά την αποστράτευσή του, μόνο λίγοι δεν ήταν εκείνοι που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για έναν άνθρωπο που προσέφερε τον καλύτερό του εαυτό στη Αστυνομία της Ξάνθης.
Εφόσον Δήμαρχος Ξάνθης και Αντιδήμαρχοι, κοινώς η Δημοτική Αρχή της Ξάνθης εμπιστευθεί το πρόσωπό του για μια τέτοια καίρια θέση, κάτι που είναι παραπάνω και από δεδομένο σύμφωνα και με τις πληροφορίες της δικής μας εφημερίδας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει τεράστια αλλαγή και αναβάθμιση της Δημαρχιακής αρχής.
Ευχόμαστε οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιωθούν το συντομότερο δυνατό καθώς πρόκειται πραγματικά για ένα αξιόλογο άτομο που μόνο πολλά μπορεί να προσφέρει στον τόπο, μέσα από αυτή τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Ξάνθης.