Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, για το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης


Με είκοσι έξι θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει για πρώτη φορά για το 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

Στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων οι εργαζόμενοι της Γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης – ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την χώρα, που έχουν στο στόχαστρό τους την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες ακόμα χιλιάδες μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Τα κορίτσια του 1ου Λυκείου Ξάνθης χαρίζουν αύριο τις....κοτσίδες τους

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική κίνηση προχωρούν μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, αύριο στις 12.30 το πρωί στο χώρο του σχολείου, όπου θα….κόψουν τις κοτσίδες τους και θα τις χαρίσουν στο σωματείο Donate Hair Donate Love, όπου εκεί θα γίνουν…περούκες, που θα μπορούν πλέον να φορούν τα παιδιά με καρκίνο.
«Όλα ξεκίνησαν από ένα μάθημα Αγγλικών, που αφορούσε στην προσφορά στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη και εκεί ειπώθηκε από τα παιδιά η προσφορά…μαλλιών, όταν συζητούσαμε για τον καρκίνο και πως εμείς μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτό και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, κάτι το οποίο συγκράτησα, έψαξα και ενημερώθηκα για αυτό» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  η καθηγήτρια Αγγλικών Εύη Μαυροπούλου, που είχε και την ιδέα για αυτή την κίνηση επισημαίνοντας ότι «όταν το πρότεινα υπήρχαν πολλές κοπέλες που δέχθηκαν να κόψουν τα μαλλιά τους και να τα στείλουν στην Αθήνα για να γίνουν περούκες για τα παιδάκια με καρκίνο.»
«Στην δράση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσες θέλουν, είναι ελεύθερη, ενώ καλούμε και τους κομμωτές που θέλουν να κάνουν αυτην την «ψαλιδιά» στα κορίτσια να έρθουν αύριο στις 12.30 στο 1ο γενικό Λύκειο. Όπως είπα και στα κορίτσια, για εμάς που τις έχουμε, είναι απλά τρίχες που μακραίνουν ξανά, κάποιοι άλλοι όμως, δυστυχώς δεν μπορούν να τις έχουν.»

22χρονος εξαπάτησε ιερέα στο Διδυμότειχο. Του «άρπαξε» 5000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, απάτη σε βάρος ιερέα, στο Διδυμότειχο Έβρου. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 22χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, το πρωί της 14-1-2016, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν 61χρονο ιερέα και προσποιούμενος τον ιερέα και υπάλληλο του Ταμείου Ασφαλίσεως Κληρικών, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να του αποστείλει, την ίδια ημέρα, μέσω ταχυδρομικής επιταγής, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να του χορηγηθεί υποτιθέμενο χρηματικό ποσό, από αναδρομικά επιδόματος.

Τα στατιστικά στοιχεία για τους ανέργους τον Δεκέμβριο του 2015


Τα στατιστικά στοιχεία των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, για το μήνα Δεκέμβριο του 2015.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Η θεραπεία του τυφλού»

Πολλοί άνθρωποι φροντίζουν επιμελώς να προσεγγίζουν πρόσωπα με θέσεις και αξιώματα, τα οποία κάποτε μπορεί να χρειαστούν, και από την άλλη μεριά αποφεύγουν τους ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να τους χρειάζονται. Η ζωή του Κυρίου υπήρξε μια διαμαρτυρία σ’ αυτή την τακτική, μια επανάσταση για την κλασική λογική της εποχής Του – και της εποχής μας. Την προσοχή Του μαγνήτιζαν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκες, οι ταπεινοί, οι πονεμένοι.

Ο Δήμος Ξάνθης συγχαίρει την Διοίκηση της ΠΑΕ Skoda Xanthi


Η ΠΑΕ Skoda Xanthi, μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, με μια ζηλευτή αγωνιστική πορεία ετών στα αθλητικά ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας κοσμεί με την πολυετή παρουσία της το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Έκλεισε» η γέφυρα του Νέστου από αγρότες και κτηνοτρόφους. Μεγάλη η συμμετοχή

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η κινητοποίηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ξάνθης στη Γέφυρα του Νέστου, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, όπως μας μετέφερε ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ξάνθης Θανάσης Λουκμακιάς, ο οποίος σημείωσε ότι «τώρα κλείνουμε το δρόμο με τα τρακτέρ στη Γέφυρα του Νέστου. Είμαστε πολλοί. Οι συμμετοχή κτηνοτρόφων και αγροτών είναι πολύ μεγάλη.»

Στις 29 Ιανουαρίου η Ημερίδα για την Ποντιακή Λαογραφία


Ο Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης σας προσκαλεί στην Εκδήλωση -Ημερίδα αφιερωμένη στην ποντιακή λαογραφία αναδεικνύοντας ειδικότερα τον τομέα του χορού, της μουσικής και της ενδυμασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/01/2016 στις 7 το απογευμα στην αιθουσα του Συλλογου στην Ξάνθη. Ομιλητής της εκδήλωσης αυτής είναι ο κ. Νικος Ζουρνατζίδης.

«Ένα έγγραφο καθυστερεί τα έργα στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης»


Μια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης, την οποία δημοσιοποίησε προχθές, ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης. Μάλιστα στην ανάρτηση των φωτογραφιών, έγραφε «σήμερα το πρωί μας ενημέρωσαν ότι έγινε διάρρηξη των γραφείων του ΚΟΞ μετά από επίσκεψη πού έκανα για να δω την ζημιά πού υπέστη διαπίστωσα ότι δεν έχω λόγια για την κατάντια του κολυμβητηρίου, ένα ξέφραγο αμπέλι κυριολεκτικά... ο δήμος απών και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα Καρναβάλια και οι Γιορτές Παλιάς Πόλης... αλλά αυτό το σημερινό δεν είναι θα μείνει εδώ θα το μάθουν όλοι στην Ελλάδα με κάθε τρόπο!!!»





Τι είναι όμως εκείνο που καθυστερεί τα έργα που πρέπει να γίνουν, σε ένα χώρο που εκτός από το ότι φιλοξενεί δυο κολυμβητικούς συλλόγους, τον έχουν ανάγκη και πολλοί μεμονωμένοι Ξανθιώτες, εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Κολυμβητικού Συλλόγου «Ποσειδώνα» Γιώργος Κόκκινος.
«Η εικόνα αυτή του κολυμβητηρίου δεν μας τιμά. Ξέρω ότι γίνονται προσπάθειες από πλευράς Δήμου να ανακαινιστεί. Όταν όμως εγκαταλείπεται ένας χώρος είναι λογικό να υπάρχουν και βανδαλισμοί» επισημαίνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αλήθεια ότι παρέμενε κλειστό επί τρία χρόνια. Άνοιξε με τεράστιες προσπάθειες το 2013. Το κρατήσαμε ανοιχτό με «νύχια και με δόντια» αλλά έπρεπε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις και αλλαγές. Ο Δήμος είχε πει ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για το έργο. Θα γίνει ριζική ανακαίνιση. Λείπει μόνο ένα έγγραφο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το οποίο όπως ενημερωθήκαμε, είναι θέμα ημερών να φτάσει στα χέρια του Δήμου Ξάνθης για να γίνει και η δημοπράτηση.»
«Όσον αφορά στον Κολυμβητικό Σύλλογο του Ποσειδώνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδρανοποίηση. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε αλλού προπονήσεις. Περιμένουμε να ανοίξει το κολυμβητήριο της Ξάνθης για να ενεργοποιηθούμε» συνεχίζει ο κ. Κόκκινος, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει εκτός από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν, ο χώρος να ξεκινήσει από τώρα να φυλάσσεται, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, μιας και όσο μένει έτσι, μπορεί να γίνουν και χειρότεροι βανδαλισμοί, ακόμη και κλοπές καλωδίων από μέσα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, εμείς οι ίδιοι, οι κολυμβητικοί σύλλογοι αλλά και όλος ο λαός της Ξάνθης, θα το προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι μετά και το έγγραφο αυτό που εκκρεμεί θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.»

Καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΕΣΕΕ


Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας και οι επιστημονικοί φορείς προχωρούν σε 24ωρη απεργία με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, αποφάσισε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την 4η Φεβρουαρίου 2016.

Δεύτερη…ευκαιρία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. «Δέλεαρ» η αύξηση δόσεων και η μείωση προστίμων

Παράταση αναμένεται να λάβει η προθεσμία για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων η οποία κανονικά λήγει στις 8 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα η προθεσμία αναμένεται να παραταθεί μέχρι το καλοκαίρι οπότε και θα υπάρξει νέος νόμος.
Στη νέα ρύθμιση θα παρέχονται διευκολύνσεις, και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν δύνανται να καταβάλλουν το πρόστιμο για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου, θα μπορούν να το πράξουν είτε με περισσότερες δόσεις, είτε με μείωση του προστίμου.