Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Τα Δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, για την ερχόμενη εβδομάδα


Στην δημοσιότητα δίνει το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα πραγματοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα η...ακούραστη Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, οι άνθρωποι της οποίας βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο πλευρό του κάθε πολίτη, φτάνοντας παντού. Ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της Ξάνθης.

Την Παρασκευή του...Καρναβαλιού η «νύχτα φωτός» για τα καταστήματα της Ξάνθης

Ένα μοναδικό και διαφορετικό συνδυασμό, θα απολαύσουν φέτος Ξανθιώτες και επισκέπτες, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, δυο ημέρες πριν την Κυριακή της Αποκριάς στην Ξάνθη , αφού όπως ανακοινώθηκε και κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής, εκείνη η νύχτα θα είναι η...«νύχτα φωτός» για τα καταστήματα της Ξάνθης, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ.
Για πρώτη φορά λοιπόν στην πόλη της Ξάνθης, η αγορά θα μείνει....ανοιχτή τη νύχτα, σε μια προσπάθεια να πέσει λίγο «ζεστό» χρήμα στα ταμεία και μάλιστα την περίοδο κατά την οποία αυξάνονται και πληθύνονται οι επισκέπτες στην πόλη λόγω των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.
«Κατά 99%, η «νύχτα φωτός» όπως θα την ονομάσουμε εμείς, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα γίνει στις 11 Μαρτίου, δυο μέρες πριν δηλαδή απο την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πόλη μας» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας οτι «πάμε να «τονώσουμε» το τετραήμερο της καρναβαλικής παρέλασης γιατί θεωρούμε πως αυτή είναι η σωστή περίοδος. Αν το κάνεις αυτό με αγάπη και όρεξη, θα πετύχει. Θέλουμε βέβαια τη βοήθεια όλων. Προς το παρόν ο Δήμος Ξάνθης, το Επιμελητήριο και το Κέντρο Πολιτισμού δείψνουν να είναι μαζί μας, θα μιλήσουμε και με Αντιπεριφέρεια και Περιφέρεια. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν θα εμπλακούν σε αυτή τη δράση και εκεί βέβαια θα δείξει αν θέλουν ή όχι να το κάνουν. »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου


Με δέκα στον αριθμό θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις:

Ο «Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» στις 30 και 31/1 στο Ι.Θ.Τ.Π

Ο βραβευμένος Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου από την Ξάνθη «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει για δεύτερη φορά την παράσταση «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 18:00 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 11:30. 
Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στην Καπναποθήκη Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9.

Σε στάδιο διερεύνησης και προτάσεων ο Δήμος Ξάνθης για το πρόγραμμα «INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία»



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 ένα διασυνοριακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας, με την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη βελτίωση της ικανότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους πέρα από τις τοπικές αγορές.
Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό ύψους 129 εκατ. ευρώ, με συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 110 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα βοηθήσει 11 παραμεθόριες περιφέρειες της Βουλγαρίας και της Ελλάδας να συνεργαστούν και να αναμετρηθούν με τις κοινές προκλήσεις τους όπως είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών για τις ευάλωτες κοινότητες.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Οι 11 νομοί που συμμετέχουν στο INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία είναι οι εξής:
• Στην Ελλάδα: Οι νομοί (περιφέρειες NUTS III) Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης, Δράμας, Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Σερρών.
• Στη Βουλγαρία: Οι νομοί (περιφέρειες NUTS III) Blagoevgrad, Haskovo, Smolyan και Kardzhali.

Αποχής….συνέχεια για Δικηγόρους και Δικαστικούς Επιμελητές


Σήμερα, αργά το απόγευμα αναμένεται η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγόρων της χώρας, αναφορικά με το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους ενάντια σε όλα αυτά που προωθεί το προσχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
«Σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 18.00 το απόγευμα συνεδριάζει η Συντονιστική μας Επιτροπή, οπότε την απόφαση θα την γνωρίζουμε γύρω στις 20.00 το βράδυ» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κυριακή Κιούση, επισημαίνοντας ότι «θεωρούμε ωστόσο όλοι ότι η απόφαση της συντονιστικής θα είναι υπέρ της συνέχισης της αποχής. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμανθούν και οι Δικαστικοί Επιμελητές και οι Συμβολαιογράφοι γιατί από ότι διαπιστώνουμε δεν έχουμε καμία εξέλιξη και καμία αλλαγή στο προσχέδιο αυτό του νόμου της Κυβέρνησης.»

Οι Dromocosmicas έρχονται....«Ανατολικά του Νέστου.» Παράσταση και βιωματικό σεμινάριο στην Ξάνθη


Το θέατρο Ανατολικά Του Νέστου σας ενημερώνει ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου ( Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου) έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο χώρο του (Βελισαρίου 26) τους αξιόλογους καλλιτέχνες DROMOCÓSMICAS. 
Οι DROMOCÓSMICAS είναι ένας περιοδεύον θίασος που ξεκίνησε το ταξίδι του το 2008 σε μια συνάντηση μεταξύ της Camilla Bombardini (Ιταλία) και του Byron Skouris (Βραζιλία).
 Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων η καλλιτεχνική αυτή παρέα συνεργάζεται με θιάσους και καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες δίνοντας παραστάσεις που επικεντρώνονται στην έρευνα τους πάνω σε μερικά δημοφιλή είδη θεάτρου, ειδικότερα στοσωματικό θέατρο, θέατρο κλόουν και θέατρο του δρόμου. Oι Dromocosmicas παρουσιάζουν τις παραστάσεις και τα σεμινάρια τους σε πλατείες, θέατρα, σχολεία, κοινωνικά project και φεστιβάλ. 

Νοσηλευτής στην ΑΜΘ, νάρκωσε και βίασε 22χρονη ασθενή


Συνελήφθη χθες 21-1-2016 το πρωί, σε πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Ασφάλειας, 47χρονος ημεδαπός, νοσηλευτής σε νοσοκομείο, κατηγορούμενος για βιασμό, βαριά σωματική βλάβη, έκθεση, υπεξαίρεση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο νοσηλευτής εισήλθε σε θάλαμο, όπου νοσηλευόταν 22χρονη ημεδαπή και αφού της χορήγησε ενδοφλέβιο φαρμακευτικό σκεύασμα (αναισθητικό), φέρνοντάς την σε κατάσταση καταστολής, προέβη σε ασελγείς πράξεις, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016: Οκτώ άρματα. Ποικίλες εκδηλώσεις. Καλλιτέχνες και Βασίλισσα….αναζητούνται ακόμη


Με τις προτάσεις για εκδηλώσεις, καλλιτέχνες και πρόγραμμα να διαδέχονται η μια την άλλη, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ετοιμάζεται πυρετωδώς για το φετινό Καρναβάλι 2016, χωρίς ωστόσο να έχει «κλείσει» ακόμη κάτι, με δεδομένο ότι όλες οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να οριστικοποιηθούν και να «περάσουν» και από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.
«Είμαστε σε φάση προετοιμασίας. Περιμένουμε ωραία πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος τα άρματα θα είναι οκτώ στον αριθμό, υπάρχει νέα ιστοσελίδα ιδιαίτερα δυναμική στην οποία οι Πολιτιστικοί σύλλογοι θα ανεβάσουν τις φωτογραφίες με τις στολές τους, το υλικό που θέλουν και την ιστορία τους και θα υπάρχουν γενικά πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, επισημαίνοντας ότι «αναφορικά τώρα με τους καλλιτέχνες που θα επισκεφθούν την πόλη μας και θα τραγουδήσουν αλλά και με την φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού, ακόμη βρισκόμαστε σε αναζήτηση. Πάντως η έναρξη των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού για το 2016 θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου, με αποκορύφωμα βέβαια την μεγάλη παρέλαση στην Ξάνθη στις 13 Μαρτίου 2016»

Κ. Δαλάτσης: «Δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το στόχο μας με τα….ημίμετρα». Γ. Πασαλίδης: «Από υποσχέσεις χορτάσαμε...»


Την ίδια στιγμή που οι δανειστές ζητούν αλλαγές επί τα χείρω, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος αναζητά λύσεις, προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις μεγάλων ομάδων ασφαλισμένων.
Ειδικά μάλιστα για τους αγρότες δεν αποκλείεται έως το βράδυ να ανακοινωθεί πως η κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ θα υπολογίζεται με βάση το 70% και όχι το 80% του εισοδήματος του ανειδίκευτου εργάτη.
Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η εισφορά θα υπολογίζεται σε μηνιαίο εισόδημα 410 ευρώ και όχι 468 ευρώ, με αποτέλεσμα να ανέρχεται το 2019 (όταν και θα παρακρατείται το 20%) 82 ευρώ το μήνα.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αναζητηθεί λύση και στο θέμα αυτονομίας του ΟΓΑ, ο οποίος όμως θα ενταχθεί στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πιθανότατα με μια μεγαλύτερη αυτοτέλεια σε σχέση με τα υπόλοιπα ταμεία.
Κάτι από το οποίο ίσως διαφαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να «ηρεμήσει» τα πνεύματα αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών.


«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ….»
«Οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Για να σταματήσουν πρέπει να αποσυρθούν όλα εκείνα που «καταστρέφουν» τους αγρότες και να ξεκινήσουν από την αρχή» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Πρόεδρος των Αγροτών της Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης, επισημαίνοντας ότι «δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια κίνηση αποπροσανατολισμού μας αυτή, αλλά μια αλλαγή πλεύσης της Κυβέρνησης. Το ότι κάνουν αλλαγές επιβεβαιώνει τον αγώνα μας και όλους εμάς που φωνάζουμε. Δεν πρόκειται βέβαια να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με τέτοιου είδους ημίμετρα.»
«Το ότι κάνουν προσπάθεια ωστόσο δείχνει ότι ήταν όλο αυτό ήταν ένα λάθος και μια προχειροδουλειά την πρώτη φορά» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή για να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας.»

«ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ. ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ»
«Εμείς έχουμε λάβει πάγια απόφαση. Πρώτα αποσύρονται τα σχέδια και τα…προσχέδια από την Κυβέρνηση και συζητάμε μετά από μηδενική βάση» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Γιάννης Πασαλίδης, επισημαίνοντας ότι «πρώτα να αποσυρθούν οι νόμοι και εμείς μετά είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο. Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να συζητήσουμε ο,τιδήποτε άλλο.»
«Είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι και το μήνυμά μας είναι συγκεκριμένο, όπως συγκεκριμένη είναι και η απόφασή μας την οποία γνωρίζει καλά η Κυβέρνηση. Μια απόφαση όλων των αγροτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την οποία ενστερνίζονται και όλοι οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «από υποσχέσεις χορτάσαμε. Έργα δεν είδαμε.»