Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αστυνομικοί έσωσαν απο πνιγμό 20χρονη στην Καβάλα

Διασώθηκε μετά την άμεση επέμβαση δύο αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 20χρονη ημεδαπή, η οποία κατά την προσπάθειά της να επιβιβασθεί σε καΐκι συγγενικού της προσώπου, έπεσε στο λιμάνι της Καβάλας και κινδύνευε να πνιγεί.

Διαμαρτυρία για την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης στην Ξάνθη, απο την ΔΑΚΕ καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα διότι θεωρούμε ότι ήταν αυθαίρετη και μη σύννομη η απόφαση να αναβληθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 13/1/2016, με αντικείμενο τη διεξαγωγή των προσωπικών συνεντεύξεων των υποψηφίων διευθυντών εκπαίδευσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, παρά το γεγονός ότι στις 13/1/2016 υπήρχε, σύμφωνα με το νόμο 2690/1999 , η νόμιμη απαρτία του συμβουλίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή που απέστειλε στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ΔΑΚΕ Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης, σημειώνοντας οτι «η εν λόγω συνεδρίαση μετατέθηκε και πραγματοποιήθηκε τελικά στις 18/1/2016, με διαφοροποιημένη σύνθεση των μελών του συμβουλίου.
Θεωρούμε ότι ενέργειες όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω δεν συμβάλουν στο πνεύμα διαφάνειας και αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση και ειδικότερα στην εκπαίδευση.»

Η κοπή πίτας και το Τουρνουά Blitz του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης


Το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας στο αθλητικό κέντρο "Φίλιππος Αμοιρίδης", με την ευλογία του Πάτερ Κωνσταντίνου, εφημέριου της ενορίας παρουσία του Αντιδημάρχου πολιτισμού και αθλητισμού της Ξάνθης Μιχάλη  Λομβαρδέα,  ο οποίος δεσμεύτηκε να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στο αθλητικό και κοινωνικό έργο του ΣΟΞ και στην αναβάθμιση του αθλήματος στην πόλη μας.

Σύσκεψη για τον τελικό Παύλος Μελάς Κουτσού- Αναγέννηση Θαλασσιάς, στην ΕΠΣ Ξάνθης


Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης σύσκεψη της Επιτροπής πρωταθλήματος και κυπέλλου με τους εκπροσώπους των ομάδων που θα λάβουν μέρος στον 38ο τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Άρθρο: « Η Ελλάδα του Τουργκούτ Οζάλ»

Γράφει ο: Ναπολέων Λιναρδάτος
Κάποτε ένας πρόεδρος της Τουρκίας, ο Τουργκούτ Οζάλ, είχε πει ότι «Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο». 
Τότε, ο Οζάλ, εννοούσε ότι η δημογραφική άνθηση της Τουρκίας ήταν τέτοια που θα άλλαζε δραματικά τα δεδομένα ισχύος μεταξύ των δύο χωρών, ώστε η Τουρκία δεν θα χρειαζόταν να διαπραγματευτεί, απλά θα αρκούσε να περιμένει. Αρκετά χρόνια μετά, έρχεται η πολιτική των ανοιχτών συνόρων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της Τουρκίας με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς.

Απεργίας....συνέχεια για τους Μηχανικούς, έως τις 29 Ιανουαρίου

Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένη τη συνέχεια των συζητήσεων για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που προωθείται τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 25/1 έως 29/1/2016.
Στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σ/ν που καταστρέφει το Ταμείο των Μηχανικών, τον Κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού.

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα στην Ξάνθη

Συνελήφθη χθες 25-1-2016 το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Έκλεψαν παρεκκλήσι στην Αλεξανδρούπολη. Χειροπέδες σε δύο


Συνελήφθησαν προχθές 24-1-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) άτομα, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουγγαρίας και ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ξεστολίζει το κέντρο της πόλης ο Δήμος Ξάνθης. Εργασίες την Τετάρτη και την Παρασκευή

Εργασίες επι της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία) θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ξάνθης την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, κατά τις ώρες 15:00 έως 18:00.
Οι εργασίες αφορούν στην αποξήλωση του χριστουγεννιάτικου διακόσμου της πόλης μας και ο Δήμος Ξάνθης ζητά την κατανόηση και προσοχή των πολιτών.


«Ποδαρικό» με….καυγάδες, εντάσεις και φωνές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης



«Ποδαρικό» με…καυγάδες έγινε εχθές στην πρώτη για το νέο έτος Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, της οποίας προηγήθηκε η κοπή βασιλόπιτας τόσο για τους Συμβούλους, όσο και για τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το φλουρί «έπεσε» στον Δημοτικό Σύμβουλο της Συμπολίτευσης Καρά Οσμάν Λεβέντ ενώ το…τυχερό τοπικό Μέσο Ενημέρωσης ήταν η «Φωνή της Ξάνθης» και ο Σταύρος Βλαχόπουλος.




Η…«ΠΛΗΡΩΜΗ» ΣΑΒΒΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ…«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ»
Βέβαια μετά από εκείνο, το….«Πρωτοχρονιάτικο» κλίμα, την εμφάνισή του έκανε ένα άλλο κλίμα. Ένα κλίμα έντασης, διαφωνιών και καυγάδων, η αρχή του οποίου έγινε με ένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα και με κοινή ερώτηση των παρατάξεων Δημήτρη Μπένη και Ιπποκράτη Καμαρίδη, που αφορούσε στη συναυλία Σαββιδάκη και στον….τρόπο με τον οποίο τελικά πήρε χρήματα η…εταιρεία του, από την αγορά βιβλίων-cd, με τίτλο «τα Χριστούγεννα της Αρετής.» μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης.
Μάλιστα ο Ιπποκράτης Καμαρίδης στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτή την…«κεκαλυμμένη» πληρωμή, με δεδομένο ότι το Κέντρο Πολιτισμού, ομόφωνα αποφάσισε την πρόσκληση του καλλιτέχνη που παραχώρησε τη Συναυλία, χωρίς να λάβει ούτε ένα ευρώ για αυτό και με όλα τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής καλυμμένα εννοείται από τον Δήμο.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπένης, ρώτησε ποιοι ήταν αυτοί που επέλεξαν τα συγκεκριμένα βιβλία ως κατάλληλα για τα παιδιά.
Απαντώντας σε αυτά, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, ανέφερε ότι «Στο πλαίσιο της Μουσικής Προπαιδείας των παιδικών σταθμών, υπήρχε από την Υπηρεσία η σκέψη να αναζητηθεί ένα βιβλίο ή cd με παιδικά τραγούδια για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο. Μετά την αναζήτηση της υπηρεσίας βρέθηκε ένα βιβλίο με παιδικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, νότες, ζωγραφιές και δώρο ένα cd. Το βιβλίο αυτό ήταν της εταιρείας Σαββιδάκης και ΣΙΑ. Στη συνέχεια η υπηρεσία επικοινώνησε με την εταιρεία, ζητώντας την τιμή για το βιβλίο, η οποία ήταν 8 ευρώ και μάλιστα ο κ. Σαββιδάκης προθυμοποιήθηκε ότι σε περίπτωση που γίνει η αγορά των βιβλίων, να συμμετάσχει δωρεάν στις εκδηλώσεις του Δήμου, εάν καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς και διανυκτέρευσης 5 ατόμων από την Αθήνα στην Ξάνθη.
Η Επιτροπή αξιολόγησης προσφορών, πήρε προσφορές και γνωμοδότησε υπερ της ανάθεσης της προμήθειας των βιβλίων ως πλέον ικανοποιητική και συμφέρουσα για το Δήμο από την εταιρεία Σαββιδάκης και ΣΙΑ.
Από εκεί και πέρα αιτηθήκαμε στο Κέντρο Πολιτισμού να εξετάσει την περίπτωση για την προσφερόμενη από τον καλλιτέχνη συναυλία.»
Ωστόσο τα παραπάνω γεγονότα και τα στοιχεία δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό.
«Εμείς ξαφνικά μάθαμε ότι το Κέντρο Πολιτισμού αγοράζει σε ένα κόστος περίπου 5000 ευρώ, βιβλία του Σαββιδάκη και θέλετε να μας πείτε ότι π΄ρωτα επιλέχθηκε η αγορά των βιβλίων; Και ένα δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι το αν είναι κατάλληλο το βιβλίο αυτό για τα παιδιά; Ποιος το αποφάσισε;»
«Αυτά εδώ δεν τα αποφασίζει ο πρόεδρος ή κάποιος άλλος, αλλά η υπηρεσία. Για ο,τιδήποτε ζήτημα γίνεται ένα αίτημα στο τμήμα υπηρεσιών. Το τι θα πάρουν στα παιδιά το ψάχνουν οι δάσκαλοι» απάντησε ο Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, «εξοργίζοντας» τον επικεφαλής της «Νέας Εποχής» Ιπποκράτη Καμαρίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι «εδώ υπάρχει θέμα και ζητώ από τον Πρόεδρο να μας πει ποιος συμμετείχε στην επιτροπή ότι για το CD αυτό, για να ξέρουν όλοι. Πληρώσατε διπλάσια. Το ένα CD κοστίζει 4 ευρώ και εσείς πληρώσατε 8.»
Τελικά σαφής απάντηση στα ερωτήματα δεν δόθηκε.



Η ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο απασχόλησε στα εκτός ημερήσιας διάταξης είναι το ζήτημα της σφράγισης των ανελκυστήρων.
Ζήτημα για το οποίο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επεσήμανε ότι «Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ την τοπική κοινωνία. Ο Έλεγχος δεν προβαίνει σε ελέγχους. Το μόνο που κάνει είναι να ελέγχει τους φακέλους και τις πιστοποιήσεις της ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων. Η τελευταία παράταση που είχε δοθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν έως τις 31/12/2012. Έκτοτε ειδοποιούνται οι ένοικοι των πολυκατοικιών και ενημερώνονται από τον Δήμο προκειμένου να συμπεριληφθούν στους φακέλους ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων.
Κάποιοι έχουν ήδη ανταποκριθεί. Ο Δήμος προσπαθεί να δώσει τρόπους να παραταθεί ο χρόνος της διαδικασίας.»
Επάνω σε αυτό το ζήτημα, από την δική του πλευρά ο Ιπποκράτης Καμαρίδης ρώτησε «με ποια σειρά αποφασίζει η υπηρεσία, από αυτά τα παράνομα ασανσέρ να τα σφραγίσει. Ποια είναι η σειρά που ακολουθείτε; Υπάρχουν στην Κεντρική Πλατεία παράνομα, που λειτουργούν κανονικά και εκεί τυχαίνει να στεγάζονται «περίεργα» γραφεία. Αν είναι να εκτελούμε τον νόμο, να τον εκτελούμε ισάξια για όλους. »
Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, απασχόλησαν επίσης ο Παπακωνσταντίνου και η πληρωμή αυτού για την συναυλία στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, το πάρκινγκ (Γκαίρινγκ) απέναντι από το ΙΚΑ, οι υποχρεωτικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι και οι άδειες των τραπεζοκαθισμάτων, με ερωτήσεις που κατέθεσε ο Επικεφαλής των «Πολιτών για την Ξάνθη» Νίκος Ανταμπούφης.
Αναφορικά λοιπόν με την συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, η ερώτηση αφορούσε στο που ακριβώς δόθηκαν τα χρήματα (16.500 ευρώ) με δεδομένη τη δήλωση του ίδιου του καλλιτέχνη, στην οποία επεσήμανε ότι έλαβε 8000 ευρώ για δουλειά 25 ατόμων.
Απάντηση στο ερώτημα έδωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης, ο οποίος επεσήμανε ότι «οι υπηρεσίες του Κέντρου Πολιτισμού έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με την συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Τα χρήματα που δόθηκαν είναι 16.500 ευρώ και αφορούν την αμοιβή του καλλιτέχνη και όλα τα υπόλοιπα έξοδα για την συγκεκριμένη εμφάνιση. Το κόστος δεν υπερβαίνει από άλλες του εμφανίσεις σε γειτονικές περιοχές. Όσον αφορά τις αμοιβές, τα έξοδα και όλα τα υπόλοιπα, αυτά αφορούν τα τη συμφωνία που έχει κάνει ο καλλιτέχνης με την εταιρεία που τον εκπροσωπούσε και δεν αφορούν το Κέντρο Πολιτισμού.»
Τελικά ξέσπασε μια «προσωπική» κόντρα Πασχάλη Λύρατζη και Νίκου Ανταμπούφη, ενώ εντονότερο έγινε το κλίμα, με τις φωνές του Θανάση Ξυνίδη, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «εδώ θα μιλάμε για.,…φοροδιαφυγή. Βγάλατε τα λεφτά στη Βουλγαρία και θα μας…«δείρετε» και από πάνω;»
Αναφορικά τώρα με το πάρκινγκ 276 θέσεων, απέναντι από το ΙΚΑ και την απαγόρευση της στάθμευσης εκεί, ο Δήμαρχος Ξάνθης διευκρίνισε ότι «η μελέτη δεν παραδόθηκε στο Δήμο και κατ επέκταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. έχουν αναρτηθεί όλα τα κομμάτια, συγκεντρώνονται παρατηρήσεις δημοτών, γίνονται υπολογισμοί και μετρήσεις που δεν θέτουν κάτι υπό αμφισβήτηση. Μάλιστα προβλέπεται νέο παρκινγκ στην Πλατεία Διοικητηρίου. Μάλιστα στο παρκινγκ απέναντι από το ΙΚΑ, προβλέπονται και δύο στάσεις λεωφορείου. Ελπίζουμε να μην έχουμε κάποιο θέμα.»

ΑΓΝΩΣΤΗ Η…ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ…2014
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που ακόμη δεν έχουν αναρτήσει την περιουσιακή τους κατάσταση, όχι μόνο για το προηγούμενο έτος αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν να το κάνουν από το…2014.
Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται και μέσα από τον Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος επεσήμανε ότι «η ευθύνη είναι του κάθε Συμβούλου ξεχωριστά και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπόχρεοι για δήλωση και ανάρτηση των περιουσιακών τους στοιχείων είναι ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλείς των παρατάξεων. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έδωσαν στην υπηρεσία την περιουσιακή τους κατάσταση. Όσοι έχουν δώσει, έχουμε μεριμνήσει και το έχουμε αναρτήσει.»
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι υπάρχει ακόμη και…ολόκληρος συνδυασμός που δεν έχει κάνει γνωστά τα περιουσιακά στοιχεία των μελών του.


ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ….ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τελευταίο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα ήταν οι κοινόχρηστοι χώροι και οι άδειες των τραπεζοκαθισμάτων, για τα οποία μάλιστα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης έχουν γίνει μέχρι εχθές 25/01/2016, 16 αιτήσεις ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, για τις οποίες έχουν δοθεί προς το παρόν 4 άδειες.
Κατά τα λοιπά θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι…καυγάδες ήρθαν στο τέλος και πιο συγκεκριμένα στο θέμα που αφορά στην «Έγκριση της αριθμ.52/2015 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» σχετικά με την 7η αναμόρφωση προϋπολογισμού. Θέμα για το οποίο…αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στα ποσά που ψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του κέντρου σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν κατά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Μάλιστα εκεί υπήρξε και ένταση μεταξύ του Προέδρου και της Χρυσούλας Δημούδη, η οποία έθεσε κάποια ερωτήματα και η απάντηση που πήρε ήταν πως «ήταν εκτός θέματος.»
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την Χρυσούλα Δημούδη, Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης «Νέα Εποχή» και μέλος της αντιπολίτευσης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλές διαφορές. Στο αποθεματικό αναφέρεται 341.000 ευρώ, εμείς ψηφίσαμε 347.000 ευρώ Οι καταθέσεις είναι 2600, ενώ εδώ γράφει 4166 ευρώ. Υπάρχουν διαφορές.»
«Όταν κάναμε ΔΣ στο Κέντρο οι καταθέσεις ήταν 2600 και εδώ έχουν βάλει 4.166, το αποθεματικό ήταν 347.000 ευρώ και εδώ 349.000. Για τις 314.000 στις οποίες αναφέρεστε κ Δήμαρχε, όντως αυτό ψηφίσαμε εμείς και όχι 316.000 όπως αναγράφεται εδώ. Δεν ξέρω τι έγινε. Πάντως στο Διοικητικό Συμβούλιο, εγώ ψήφισα άλλους κωδικούς και άλλα νούμερα, αλλά στο τελευταίο ΔΣ, εμένα μου είπατε ότι είμαι εκτός θέματος και ότι δεν απαντώ. Εγώ έκανα ερωτήσεις και πήρα αυτή την απάντηση. Είναι άλλα τα νούμερα.» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια
Θέμα στο οποίο αντέδρασε ακόμη και ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος από το ότι δεν…έβγαινε άκρη, επεσήμανε ότι πρόκειται για…προχειροδουλειά και ζητώντας να διορθωθεί το «τυπογραφικό» λάθος.
«Πήγατε με άλλα νούμερα στη Συνεδρίαση και όταν βγήκατε από αυτή, βρήκατε στο…δρόμο άλλα δυο χιλιάρικα από το πουθενά;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν όντως πρόκειται απλά για ένα….τυπογραφικό λάθος και όχι κάτι άλλο.
Τελικά το θέμα αποσύρθηκε αφού άλλες αποφάσεις πάρθηκαν και άλλα ποσά δόθηκαν για να «περάσουν» από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα διαδικαστικά, γραφειοκρατικά και διοικητικού περιεχομένου θέματα, «πέρασαν» άλλα κατά πλειοψηφία, άλλα ομόφωνα, με την Συνεδρίαση ωστόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, να αφήνει μια…πικρή γεύση σε όλους παρά τα…γλυκά που μοιράστηκαν και την βασιλόπιτα που κόπηκε στην αρχή.