Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, για την ερχόμενη εβδομάδα


Στην Δημοσιότητα δίνει για άλλη μια φορά η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Ξάνθης τα δρομολόγια που θα πραγματοποιήσει κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και πιο συγκεκριμένα απο την 1/2/2016 έως και τις 6/2/2016.
Πρόκειται για μια Μονάδα οι άνθρωποι της οποίας βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους της Ξάνθης, αλλά και στα πιο απόμερα μέρη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όποιον πολίτη χρειαστεί.

Παρελθόν η «πιάτσα» ΤΑΞΙ, στην οδό Ηρώων. Μεταφέρεται πίσω από το ΙΚΑ


Πίσω από το ΙΚΑ, στο μικρό πάρκο επι της οδού 40 Εκκλησιών και Πεσόντων θα μεταφερθεί από 1η Φεβρουαρίου η πιάτσα των ΤΑΞΙ της οδού Ηρώων, ύστερα από τις….προστριβές των ιδιοκτητών και οδηγών, με μερίδα επαγγελματιών που ενοχλούνταν από την στάθμευση των ΤΑΞΙ σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ξάνθης.
«Από 27 Ιανουαρίου έχει βγει απόφαση για μεταφορά της πιάτσας στην οδό Ηρώων, σε καινούργιο χώρο στάθμευσης, που βρίσκεται στην οδό Πεσόντων. Καταργείται τελείως η πιάτσα της οδού Ηρώων και μεταφέρεται» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ξάνθης, Βασίλης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «στην νέα πιάτσα, θα έχουμε έξι θέσεις στάθμευσης. Είναι κάτι που έχει ήδη αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το μόνο που μένει είναι να γίνουν οι διαγραμμίσεις από την Δήμο Ξάνθης. Ο λόγος για τον οποίο καταργείται η πιάτσα αυτή, είναι ότι…ενοχλούσαμε κάποιους επαγγελματίες, που έφτασαν ακόμη και με εξώδικα στην Περιφέρεια και έτσι ζητήσαμε να φύγουμε από εδώ και να πάμε σε χώρο που να μην έχουμε προβλήματα. Πιστεύουμε ότι στη νέα πιάτσα θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον κόσμο και ότι θα είναι πιο λειτουργικό εκείνο το σημείο.»



Στα…μπλόκα των Τοξοτών σήμερα και οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της Ξάνθης

Στα μπλόκα των αγροτών στους Τοξότες θα μεταβούν σε λίγη ώρα, με τα αυτοκίνητά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί της Ξάνθης, στηρίζοντας από την μια τις προσπάθειες των αγροτών και συμμετέχοντας με τον δικό τους τρόπο και αυτοί στις κινητοποιήσεις, οι οποίες θα έχουν αποκορύφωμα την 4η Φεβρουαρίου.

Χωρίς...φιλάθλους του Ηρακλή, ο αγώνας της Κυριακής με την Skoda Ξάνθη


H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ στο γήπεδο SKODA ΞΑΝΘΗ ΑRENA, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου την 31-1-2016, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Νέο έντυπο Ε1. Από το Φεβρουάριο η υποβολή, εάν «αναρτηθούν» οι αποδοχές των φορολογούμενων


Νέα φορολογική δήλωση θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν από τον επόμενο μήνα περισσότεροι από 8.500.000 πολίτες χωρίς ωστόσο να έχουν μειωθεί οι δεκάδες και πολλές φορές δυσνόητοι κωδικοί.
Και το φετινό έντυπο θα είναι προ-συμπληρωμένο σε μεγάλο ποσοστό γι΄ αυτό και οι επιχειρήσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες θα πρέπει έως τις 15 Φεβρουαρίου να έχουν αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματικές αμοιβές παρακρατούμενους φόρους, τόκους καταθέσεων κτλ.
Μάλιστα το καινούριο είναι ότι πλέον οι πρόσθετοι φόροι που θα προκύψουν από την εκκαθάριση θα πρέπει να πληρωθούν σε 3 διμηνιαίες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να πληρωθεί έως τα τέλη Μαίου 2016 και οι επόμενες τέλη Ιουλίου και τέλη Σεπτεμβρίου.

Νέα οκτάμηνη διορία για την τακτοποίηση των...αυθαιρέτων


Νέα οκτάμηνη διορία στην τακτοποίηση αυθαιρέτων, φαίνεται να δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και μάλιστα αυτή δεν θα συνοδεύεται από άλλες αλλαγές στη νομοθεσία για τα αυθαίρετα, όπως είχε αρχικά διαφανεί.
Σημειώνεται οτι έχουν απομείνει μόλις λίγες ημέρες, μέχρι την 8η Φεβρουαρίου 2016, μέρα κατά την οποία εκπνέει και η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί πριν από ένα χρόνο για την ένταξη στο νόμο 4178/13 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

«Κατέλαβαν» εχθές το Δημαρχείο Ξάνθης, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι


Σε κατάληψη του Δημαρχείου της Ξάνθης, προχώρησαν εχθές το πρωί οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου, μέρα κατά την οποία θα «παραλύσει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

"Οργανα" της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ οι τρείς Βουλευτές του Νομού!

Μέγιστο πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί με τη μονομερή πολιτική εκπροσώπηση στην Ξάνθη, μετά την εκλογή τριών Βουλευτών απο το ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο στερεί απο το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών την αντικειμενική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αλλά δημιουργεί παράλληλα και "φράξια", με τους τρείς να λειτουργούν ως "όργανα" ενός κομματικού "σωλήνα"!
Το αυτό, ομολογεί και η κομματική σελίδα "XanthiPress", σε σημερινό της σχόλιο:

"Συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Γιαννακίδη και Γρηγόρη Στογιαννίδη, είχε ο Γενικός Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτριος Αναγνωστάκης, πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Δημόσιας Τάξης, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία του Νομού Ξάνθης, με βάση της σχετική ενημέρωση των επιτελών της Νομαρχιακής"


Τα ερωτήματα λοιπόν είναι προς τους τρείς Βουλευτές που απουσιάζουν επιδεικτικά απο το σύνολο των εκδηλώσεων του νομού, απο το σύνολο των προβλημάτων του νομού και κινούνται με πρόγραμμα που εκδίδει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:
-Ποιος ο όρκος που δώσατε ως Ελληνες Βουλευτές; Να τηρείται τους νόμους και τις διατάξεις του κράτους ή τις οδηγίες και τα "θέλω" της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ;
-Με ποιούς, συγκεκριμένα έχετε έρθει σε επαφή έξω απο το κομματικά όρια και ποια αιτήματα έχετε προωθήσει στη Βουλή και στους αρμόδιους Υπουργούς;
-Ποιος καθορίζει την ανεξάρτητη και εθνική σας λειτουργία που προβλέπεται απο το Σύνταγμα; Το Σύνταγμα και η συνείδησή σας ή η Ν.Ε. Ξάνθης;
Οι τρείς Βουλευτές - που είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν την πολιτική παρένθεση του νομού στην πιο θλιβερή ιστορία του - οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.
Αν είναι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της ΞΑΝΘΗΣ ή είναι "όργανα" του κομματικού "σωλήνα" και των επιθυμιών του ΣΥΡΙΖΑ!

Με μεγάλη επιτυχία η ενημέρωση για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, στην Ξάνθη


Στο πλαίσιο της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας έλαβε χώρα την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης, με μεγάλη επιτυχία, στρογγυλή τράπεζα με θέμα  «Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας - HPV - Εμβόλιο.»
Ο Αιμίλιος Γρηγοριάδης (Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Χειρουργός, Ειδικός Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής & Διοίκησης Υγείας, συνιδιοκτήτης ιατρείων FeminOrm) εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η επιστημονική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως αφορά σε μια κακοήθεια με εξαιρετικά άσχημη πρόγνωση εφόσον πλέον εκδηλωθεί, ενώ υπάρχουν σήμερα τα αναγκαία και ικανά διαγνωστικά και θεραπευτικά μέσα, που με σωστή και ευρεία εφαρμογή θα συνέβαλαν στον σημαντικό περιορισμό της νόσου, εάν όχι στην εξαφάνισή της.

28χρονος έκλεψε 12 κινητά τηλέφωνα, από καταστήματα της Ξάνθης


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δώδεκα (12) κλοπές κινητών τηλεφώνων από καταστήματα στην πόλη της Ξάνθης, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 13 Ιούνιου 2015 - 22 Ιανουαρίου 2016.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Αλλαγή πορείας»

Τα λόγια του Κυρίου, σαν άνεμος δυνατός, σκορπίζουν την πυκνή συννεφιά της πλεονεξίας, που χρόνια τώρα πλάκωνε την ψυχή του αρχιτελώνου. 
Ο Ζακχαίος αρχίζει να βλέπει καθαρά πια τη ζωή του. Από τη σκέψη του διαβαίνουν διαδοχικά οι τόσοι και τόσοι που είχε αδικήσει, οι χήρες και τα ορφανά, που ανάλγητα έδιωχνε όταν ζητούσαν την βοήθειά του.