Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Σε Μητροπολίτη και Ταμία της ΟΕΒΕ τα...φλουριά



Με σεμνότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε και φέτος το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, παρουσία του Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη, του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Α’ Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α.Μ.-Θ. κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, του Δημάρχου Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά, του Δημάρχου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, του εκπροσώπου του Διοικητή του Δ’ Σ.Σ., του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων – Βιοτεχνών Ν. Ξάνθης κ. Θανάσης Πατσατζής, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμιος Μίλκογλου, εκπροσώπων της Ο.Ε.Β.Ε Ν. Ξάνθης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ.κ. Λομβαρδέας Μιχάλης, Ηλιάδης Θωμάς, Κιρατζή Ερκάν, Μποζ Ραμαδάν, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου κα. Ελένη Πολυχρονιάδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων κ. Γαλανόπουλος Σπύρος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ. Αβδήρων κ. Χατζόπουλος Νικόλαος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και περιφερειακός σύμβουλος κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπούτος Ιωάννης, ο π. δήμαρχος Σελέρου και περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινων. Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη – Σταυρούπολη: Νέα Εποχή» κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή συσπείρωση Ξάνθης κ. Κολλάρος Γεώργιος, ο π. Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, η π. Αντιδήμαρχος Ξάνθης κα. Δέσποινα Παρτσαλίδου, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Φ.Α. Τοπείρου κ. Γιοβανόπουλος Άγγελος, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Π.Α.Π. Τοπείρου κ. Σπυριδόπουλος Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης.
Επίσης, παρέστησαν δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές των κομμάτων, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, πλήθος επιχειρηματιών - μελών και φίλων του επιχειρείν και του Επιμελητηρίου Ξάνθης καθώς και διακεκριμένοι νομικοί της Ξάνθης.



Το φλουρί των επισήμων κέρδισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων. 

Το δώρο που ήταν ένα φλουρί κωνσταντινάτο, το κέρδισε ο ταμίας της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης κ. Δημήτρης Καραπαναγιωτίδης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι αργυροί Ολυμπιονίκες Ρομποτικής του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Τον Αλέξανδρο Πανταζίδη, τον Χάρη Παπαδάκη, τον Βασίλη Κόκκινο και τον προπονητή – καθηγητή πληροφορικής κ. Αθανάσιο Μπαλαφούτη











Χειροπέδες σε 69χρονο με 852 λαθραία πακέτα τσιγάρα στην Καβάλα


Συνελήφθη χθες 31-1-2016 το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 69χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν 852 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.



570 κιλά ακατάλληλα όστρακα μετέφερε 48χρονος. Συνελήφθη χθες απο Αστυνομικούς της Ξάνθης.


Συνελήφθη χθες 31-1-2016 το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε, παράνομα, ποσότητα ακατάλληλων οστρακοειδών. 

Χειροπέδες σε 20χρονο που έκλεψε μοτοποδήλατο στην Ξάνθη

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε, την 30-1-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πόλη της Ξάνθης.
Συνελήφθη χθες (31-1-2016) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

«Παραλύουν» όλα στις 4 Φεβρουαρίου. Α. Μπεμπεκίδης: «Γενικός ξεσηκωμός.» Γ. Μπούτος: «Φτάνει πια...»


Τίποτα δεν θα μείνει ανοιχτό, από ότι φαίνεται την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, κατά την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Απεργία στην οποία θα συμμετέχουν σύσσωμοι και επιμέρους κλάδοι των επαγγελματιών, όπως Γιατροί, Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Οδοντίατροι, Μηχανικοί, Δικαστικοί Επιμελητές, Χημικοί, Φοροτεχνικοί, Διατροφολόγοι, Γεωτεχνικοί, Κτηνίατροι, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, Ελεύθεροι επαγγελματίες, Αγρότες, που συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις τους, υπάλληλοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , της ΠΟΕ- ΟΤΑ καθώς και αυτοί στις αστικές συγκοινωνίες.

«ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ…»
«Η Απεργία της Πέμπτης δεν θα είναι ούτε μόνο της ΓΣΕΕ, ούτε μόνο της ΑΔΕΔΥ, αλλά όλων των Ελλήνων, όλων των κλάδων» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης, επισημαίνοντας ότι «διαπιστώνουμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση κορόιδεψε τους Έλληνες, κορόιδεψε όλους τους κλάδους των επαγγελματιών για αυτό και έχουμε γενικό ξεσηκωμό. Όλοι οι κλάδοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και όλοι θα συμμετέχουν σύσσωμοι την Πέμπτη στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση.»
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ- ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
«Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και γενικότερα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας κατεβαίνουν σε απεργία, όπου θα διαδηλώσουν για τα μέτρα, το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό…» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη Γιάννης Μπούτος επισημαίνοντας ότι «η χαρά μας είναι ότι σε αυτή την κινητοποίηση θα συμμετέχουν σύσσωμες οι παραγωγικές ομάδες του τόπου, αγρότες, κτηνοτρόφοι και πολλοί ακόμη.»
«Θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι φτάνει πια αυτή η αντιλαική- μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί στην φτωχοποίηση- εξαθλίωση του ελληνικού λαού γυρνώντας τον αρκετές δεκαετίες πίσω, στα όρια των εργατών και τον κολίγων» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «με τα μέτρα τα οποία θέλει να περάσει η Κυβέρνηση των τραπεζών και των μεγάλων Funds, θα έχει ως αποτέλεσμα η εν ενεργεία σήμερα αγρότες να γίνουν κολίγοι- εργάτες των αφεντικών.»

Τηλεφωνικά από σήμερα η αίτηση για «νυχτερινό» ρεύμα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Τηλεφωνικά θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή ρεύματος με χρονοχρέωση (νυκτερινό) από σήμερα οι καταναλωτές όλης της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι καταναλωτές θα πρέπει να καλέσουν στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500 και να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την αίτηση ( Αριθμός Παροχής, ΑΦΜ, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας)
«Ο καθένας που επιθυμεί να πάρει ρεύμα και με μειωμένη χρέωση, μπορεί να υποβάλει τηλεφωνικά την αίτησή του στον τηλεφωνικό αριθμό 11500. Αυτή θα αποσταλεί την επόμενη ημέρα σε εμάς και εμείς θα ετοιμάσουμε την αίτηση μελέτης και θα ενημερώσουμε τον πελάτη-καταναλωτή για το τι ακριβώς πρέπει να κάνει» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης, Βασίλειος Σαρρής, επισημαίνοντας ότι «ανάλογα με τον τύπο του μετρητή και συμπεριλαμβανομένου και του δέκτη ακουστικής συχνότητας, το κόστος της εγκατάστασης στοιχίζει από 40 έως 70 ευρώ περίπου, τα οποία πληρώνονται όταν υπογραφεί το συμβόλαιο από τον καταναλωτή.

Έρχονται προσλήψεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθµού για το έτος 2016, προαναγγέλλει με σχετική εγκύκλιο ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται οτι «στο πλαίσιο της δηµοσιονοµικής κατάστασης της χώρας και της περιστολής των κρατικών δαπανών, είχε περιοριστεί σηµαντικά η δυνατότητα των ΟΤΑ α’ και β’ βαθµού ως προς την πραγµατοποίηση πάσης φύσεως προσλήψεων, µε αποτέλεσµα την υποστελέχωση και αδυναµία εύρυθµης λειτουργίας αρκετών υπηρεσιών αυτών εις βάρος του δηµοσίου συµφέροντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Την κατάσταση επιδείνωσε η µεγάλη αύξηση των συνταξιοδοτήσεων και των µετατάξεων.
Ειδικότερα, παρατηρείται σηµαντική έλλειψη σε εξειδικευµένο προσωπικό, σε ευαίσθητους τοµείς υπηρεσιών όπως πολεοδοµίες, παιδικούς σταθµούς, τεχνικές, οικονοµικές και κοινωνικές υπηρεσίες, ακόµη και στην περίπτωση υπηρεσιών που παρέχουν διοικητική υποστήριξη. Ενόψει των ανωτέρω κρίνεται απαραίτητη η στελέχωση των ΟΤΑ α’ (∆ήµοι, ΝΠ∆∆ αυτών, ∆ηµοτικά Ιδρύµατα και Σύνδεσµοι ∆ήµων) και β’ βαθµού µε τακτικό προσωπικό, ήτοι µόνιµο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.»

Τα Αστυνομικά νέα του Σαββατοκύριακου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Ακάθεκτη συνεχίζει τις συλλήψεις η Αστυνομία σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τα γεγονότα που σημειώθηκαν καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να έχουν ως εξής:

«Έρως και Πολιτική...» Την Τετάρτη στην Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης


«Ο έρως ως τύραννος με απόλυτη εξουσία στα σώματα και τις ψυχές των θνητών είναι για τους αρχαίους η παγίδα που στήνουν οι θεοί για να τους καταστρέψουν. Ο πολιτικός έρως, με την αυτονόμηση των παθών και την κυριαρχία των συναισθημάτων επί της λογικής, οδηγεί εξίσου στην καταστροφή πολιτείες ολόκληρες. Ο έρως στην απόλυτη μορφή του κι όχι ως μέσο που υποτάσσεται σε κάποιον άλλον υψηλότερο σκοπό (αναπαραγωγικό, πνευματικό) συνδέεται άρρηκτα με τον θάνατο. Απόλυτοι έρωτες με ευτυχισμένη κατάληξη δεν υπάρχουν. Η μεγάλη λογοτεχνία το έδειξε για τα φυσικά πρόσωπα (για παράδειγμα το κλασικό έργο Άννα Καρένινα του Τολστόι). Ο Θουκυδίδης το έδειξε στις πολιτικές κοινωνίες που βρίσκονται υπό την κυριαρχία του πολιτικού έρωτος και των συναφών αυτονομημένων και βίαιων συναισθημάτων.»
Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα, απο το άρθρο επάνω στο οποίο την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 20.00, ο φιλόλογος και συγγραφέας Δημήτρης Βλάχος, θα αναλάβει το εγχείρημα στοχαστικής διερεύνησης της σχέσης του έρωτος και της πολιτικής σε αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από τις Ιστορίες του Θουκυδίδη.

Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο μετρά η Ξάνθη. 53χρονος οδηγός, «έπεσε» σε κοίτη χειμάρρου

Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα μετρά η Ξάνθη και αυτή τη φορά πρόκειται για έναν 53χρονο οδηγό, του οποίου το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε κοίτη χειμάρρου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στις 30/1/2016 το πρωί, στο 17ο Χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης- Εχίνου. 

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων για...δικαίωση, ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και η παράταξη «Νέα Εποχή»


Στο πλευρό των αγροτών αλλά και όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων, τάσσεται, με ανακοίνωσή του, ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και η Δημοτική Παράταξη «Ξάνθη- Σταυρούπολη Νέα Εποχή.»
«Ήταν αναμενόμενο ο Ελληνικός Λαός να ξεσηκωθεί και μάλιστα σύσσωμος, απέναντι στην επιχειρούμενη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και του αφανισμού του αγροτικού εισοδήματος.
Δυστυχώς, όλα όσα είχαμε προβλέψει για τούτη την κυβέρνηση επαληθεύτηκαν!

Έκλεβε...ρεύμα και συνελήφθη 51χρονη στην Ξάνθη


Συνελήφθη στις 29-1-2016 το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 51χρονη ημεδαπή, διότι προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας της, που βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης.

Χειροπέδες σε 28χρονο για ναρκωτικά στην Ξάνθη

Συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του δράστη, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
· 5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,5 γραμμαρίων
· 1 νάιλον συσκευασία με M.D.M.A, βάρους 0,3 γραμμαρίων
· 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
· 27 κενές νάιλον συσκευασίες
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Στις 12 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας του Σωματείου ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης»
σας προσκαλεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στην ετήσια κοπή βασιλόπιτας
στο εστιατόριο «Oxyzen» (1ο χλμ Ξάνθης-Λάγους) και ώρα 21.00μμ.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15€ και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται φαγητό, απεριόριστο ποτό και ζωντανή μουσική.