Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Αγέλες αδέσποτων στο κέντρο της Ξάνθης. Αυξάνεται συνεχώς ο πληθυσμός τους


Όλο και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Ξάνθης, τα οποία συναντά κανείς σε πολλές περιοχές και ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.
Μάλιστα αυτά, προφανώς εξαντλημένα από το κρύο, αφού δεν έχουν στέγη και στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν τροφή, γίνονται επιθετικά στον καθένα περαστικό.
«Δυστυχώς σε ένα μεγάλο βαθμό έχετε δίκιο. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και γνωστό σε όλους» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ραμαδάν Μποζ, επισημαίνοντας ότι «τα σκυλιά αυτά, δεν είναι βέβαια πεινασμένα και διψασμένα γιατί τα ταΐζουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι επαγγελματίες και μεμονωμένοι Ξανθιώτες, για αυτό είναι σε καλή κατάσταση, απλά είναι αδέσποτα γιατί δεν έχουν που να…πάνε.»

40χρονος «μαχαίρωσε» 34χρονο στην Ξάνθη

Συνελήφθη χθες 2-2-2016 το βράδυ, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. 
Ειδικότερα, χθες (2-2-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Δροσερό Ξάνθης, ο 40χρονος μετέβη στην οικία του 34χρονου, όπου μετά από μεταξύ τους διαπληκτισμό, ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τον 34χρονο στην κοιλιακή χώρα και το θώρακα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χειροπέδες σε 63χρονο που παρίστανε τον εισπράκτορα συνδρομών εφημερίδων στην Ξάνθη


Συνελήφθη, προχθές 1-2-2016 το απόγευμα, στα Πηγάδια Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία.
Αναλυτικότερα, ο δράστης μετέβη σε επιχείρηση, στα Πηγάδια Ξάνθης, όπου προσποιούμενος τον εισπράκτορα συνδρομών εφημερίδας, αποπειράθηκε να εξαπατήσει την 22χρονη υπάλληλο, ζητώντας από αυτήν να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ως συνδρομή της επιχείρησης για την εφημερίδα, υποδεικνύοντάς της μία πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα και μία απόδειξη πληρωμής.

Γενικός ξεσηκωμός αύριο στην Ξάνθη. Κλείνουν και καταστήματα, καφέ και εστιατόρια

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα «παραλύσει» αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα κατά την 24ωρη απεργία, με τους διάφορους κλάδους να δηλώνουν ξεχωριστά ένας ένας ότι συμμετέχουν σε αυτή τη μαζική κινητοποίηση.
Πιο συγκεκριμένα οι φορείς που θα συμμετέχουν και θα κλείσουν καταστήματα και γραφεία στο Νομό Ξάνθης είναι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, το Τεχνικό Επιμελητήριο- Παράρτημα Ξάνθης, ο Σύλλογος Μελετηρών Μηχανικών Ιδιωτικών Έργων, ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων, το Σωματείο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ξάνθης, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Ξάνθης, το Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης, το Σωματείο Κέντρων Διασκέδασης- Καφέ Μπαρ, το Σωματείο Εμπόρων Αυτοκινήτων, το Σωματείο Παντοπωλών Ξάνθης, το Σωματείο Επιπλοποιών Ξάνθης, το Σωματείο Αρτοποιών Ξάνθης, το Σωματείο Ταξί Ξάνθης, το Σωματείο Υφασματοπώλων Ξάνθης, το Σωματείο Υποδηματοπώλων, το Σωματείο Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ξάνθης, ο Σύλλογος Εφοριακών Ξάνθης, η Ένωση Φοροτεχνικών Ξάνθης και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ξάνθης, ο οποίος μαζί με το Σύλλογο των Αγροτών, βρίσκονται στα…μπλόκα.
Σημειώνεται οτι η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία.
Μάλιστα υπάρχουν και σκέψεις απο φορείς, μετά το πέρας αυτής, να μεταβούν με τα αυτοκίνητά τους στα μπλόκα των αγροτών.

«ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ…»
«Η Απεργία της Πέμπτης δεν θα είναι ούτε μόνο της ΓΣΕΕ, ούτε μόνο της ΑΔΕΔΥ, αλλά όλων των Ελλήνων, όλων των κλάδων» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης, επισημαίνοντας ότι «διαπιστώνουμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση κορόιδεψε τους Έλληνες, κορόιδεψε όλους τους κλάδους των επαγγελματιών για αυτό και έχουμε γενικό ξεσηκωμό. Όλοι οι κλάδοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και όλοι θα συμμετέχουν σύσσωμοι την Πέμπτη στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση.»

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ- ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
«Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και γενικότερα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας κατεβαίνουν σε απεργία, όπου θα διαδηλώσουν για τα μέτρα, το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό…» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη Γιάννης Μπούτος επισημαίνοντας ότι «η χαρά μας είναι ότι σε αυτή την κινητοποίηση θα συμμετέχουν σύσσωμες οι παραγωγικές ομάδες του τόπου, αγρότες, κτηνοτρόφοι και πολλοί ακόμη.»
«Θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι φτάνει πια αυτή η αντιλαική- μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί στην φτωχοποίηση- εξαθλίωση του ελληνικού λαού γυρνώντας τον αρκετές δεκαετίες πίσω, στα όρια των εργατών και τον κολίγων» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «με τα μέτρα τα οποία θέλει να περάσει η Κυβέρνηση των τραπεζών και των μεγάλων Funds, θα έχει ως αποτέλεσμα η εν ενεργεία σήμερα αγρότες να γίνουν κολίγοι- εργάτες των αφεντικών.»
«ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ…»
«Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση, από όλους τους επαγγελματικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς του Νομού Ξάνθης, για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, επισημαίνοντας ότι «το ΕΒΕ Ξάνθης, στηρίζει και υποστηρίζει την ομόφωνη αυτή απόφαση με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου τα εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας για τα σκληρά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό και ασφαλιστικό.»

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…»
Κινητοποιήσεις έχουμε όμως και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης και έτσι όλη η αγορά της Ξάνθης θα παραμείνει κλειστή για ένα 24ωρο.
«Δείχνουμε και εμείς έμπρακτα τη στήριξή μας στον κόσμο, στον λαό. Είμαστε όλοι μαζί, μια αλυσίδα και δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι» αναφέρει ο Πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας ότι «ήταν ομόφωνη η απόφαση, στη συγκέντρωση του Επιμελητηρίου για 24ωρο κλείσιμο. Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος θα είμαστε όλοι κλειστοί, αλλά το ζήτημα είναι τι θα γίνει με τις αλυσίδες.»

«ΟΙ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ...»
«Σαν ΟΕΒΕ Ξάνθης ήδη συμμετείχαμε στη σύσκεψη της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Ξάνθης, όπου υπήρχε μια κοινή απόφαση όλων των Σωματείων για καθολική συμμετοχή στην αυριανή απεργία» αναφέρει η Γραμματέας της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία Τσιακίρογλου, υπογραμμίζοντας ότι «καλούμε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν καθολικά. Κάνουμε έκκληση στα καφέ-μπαρ της Ξάνθης και στα καταστήματα εστίασης γιατί είμαστε και εμείς ένας κλάδος που έχουμε πληγεί από την κρίση. Είναι μόνο μια ημέρα. Έχουμε πολύ περισσότερα να κερδίσουμε..
Δεν πρέπει να υπάρχει καμία απόδειξη αύριο κομμένη. Επίσης καλούμε και τους καταναλωτές να μην δώσουν αύριο ούτε ένα ευρώ.»
«Άπαντες κλειστοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αυριανή απεργία συμμετέχουν όλοι, εναντίον των μέτρων που πρόκειται να ψηφιστούν» συνεχίζει η ίδια, σημειώνοντας ότι «διανέμεται παντού έντυπο υλικό και σήμερα, με το οποίο καλούμε τους καταναλωτές να αποφύγουν την κατανάλωση αύριο. Δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό που «καίει.» Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Οι φοροδοτικές ανοχές και αντοχές των ελλήνων έχουν εξαντληθεί. Δεν μπορούμε να γινόμαστε «Ιφιγένεια» για αλλότρια συμφέροντα.»

ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΞΑΝΘΗΣ
«Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα! Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!
Κανένας και καμιά στη δουλειά, στο χωράφι, στο σχολείο, στο γραφείο! Χωρίς χάσιμο χρόνου κάθε μέρα κάθε ώρα να νιώθουν την καυτή ανάσα της λαϊκής κινητοποίησης! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!
Με την κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βάλουμε μεγάλα εμπόδια στην πορεία να ανατρέψουμε αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!
Με μια φωνή διαδηλώνουμε: Δε θα ριζώσει για εμάς η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα, οι άθλιοι μισθοί των 400 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, καχεκτικές και υποβαθμισμένες παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τα βαθιά γεράματα!» σημειώνει από την πλευρά του το ΠΑΜΕ Ξάνθης, το οποίο καλεί για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωσή του, αύριο το πρωί στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις για την Καταπολέμηση των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη και με την συμμετοχή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Σ.Παπαδόπουλου, των Προϊσταμένων των υγειονομικών υπηρεσιών των Π.Ε και των αναδόχων του αντιστοίχου έργου, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στην Περιφέρεια στην Κομοτηνή.