Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Συγκροτήθηκε σε Σώμα ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης της ΝΔ


Οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας προχωρούν τάχιστα. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε άμεσα σε σώμα ο τομέας Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, με επικεφαλής Τομεάρχη τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και πρώην ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρο Καράογλου.
Στον τομέα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, διακεκριμένοι επιστήμονες με προσφορά σε θεσμικούς φορείς, επιμελητήρια και πανεπιστήμια, οι οποίοι έχουν αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση και έχουν παράγει πολυεπίπεδο έργο προσφοράς στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Χειροπέδες σε διακινητή μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθη χθες 3-2-2016 το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Η αξιοποίηση των χαρισμάτων»

Το μεγαλύτερο μέρος της διηγήσεως της παραβολής των ταλάντων από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο περιστρέφεται στη λογοδοσία και τιμωρία τοΰ τρίτου δούλου που χαρακτηρίζεται ως «πονηρός» και «οκνηρός». Σε αντίθεση με τους δύο πρώτους δούλους, τους «αγαθούς» και «πιστούς», που έλαβαν ανά πέντε και δύο τάλαντα ο καθένας και με την εργασία τους τα πολλαπλασίασαν για να λάβουν τελικά τον έπαινο και την αμοιβή τους από τον επανελθόντα Κύριό τους, ο τρίτος δούλος έκρυψε στη γη το ένα τάλαντο που έλαβε, αμέλησε για την αξιοποίησή του και απέφυγε την εργασία, με αποτέλεσμα τη σκληρή και χωρίς έλεος τιμωρία.
Καιρός όμως τώρα να ερευνήσουμε τι κρύβεται κάτω από τη λέξη «τάλαντο», για την όποια γίνεται λόγος στην παραβολή. Είναι κάποιο συγκεκριμένο χάρισμα η δώρο που δόθηκε στον άνθρωπο.

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε χωριό της Καβάλας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή από οικία, που διαπράχθηκε, την 29-1-2016 το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

«Βούλιαξε» σήμερα η Ξάνθη. Καρέ καρέ η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία



Βούλιαξε κυριολεκτικά σήμερα το πρωί η πόλη της Ξάνθης, αφού πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και συμμετείχε στην πορεία.
Μια πορεία διαφορετική από όλες αυτές που έχουμε συνηθίσει. Μια πορεία που…κράτησε ακόμη και την πλειοψηφία των καταστημάτων και καφέ της Ξάνθης κλειστά.
Σύλλογοι, φορείς, Σωματεία, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό φορέα της Ξάνθης, έδωσαν το δικό τους δυναμικό παρόν και φώναξαν, ενάντια στο ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση, το οποίο γυρνά την Ελλάδα και τους Έλληνες χρόνια πίσω…
Ιδιαίτερη μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η στάση των Δημοτικών Υπαλλήλων που κουβάλησαν μαζί τους και τα απορριμματοφόρα και τον γερανό του Δήμου Ξάνθης, αλλά και η μηχανοκίνητη πορεία με ταξί, λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ξάνθης και φορτηγό αυτοκινήτων .





Κωνσταντίνος Δαλάτσης Πρόεδρος Αγροτών Ξάνθης
«Βλέπουμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση η σημερινή. Συμμετέχουν όλοι οι φορείς επιτέλους είναι και οι καφετέριες κλειστές και τα μαγαζιά κλειστά, οι αυτοκινητιστές. Είμαστε όλοι εδώ συγκεντρωμένοι για να διαδηλώσουμε για τα μέτρα που θα φέρει η Κυβέρνηση κατ εντολή των δανειστών. Θέλω να πιστεύω ότι όλη αυτή η συνάντηση θα έχει και συνέχεια. Ίσως χρειαστεί και άλλη φορά να είμαστε στο δρόμο, αλλά ενωμένοι σαν μια γροθιά γιατί τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι κοινά. Το φορολογικο και το ασφαλιστικό μας πλήττει όλους με τον ίδιο τρόπο. Ελπίζω λοιπόν αν έχει συνέχεια ολο αυτό.
Είμαστε χαρούμενοι που γίναμε όλοι μια γροθιά και ενωθήκαμε.»


Γιάννης Μπούτος Πρόεδρος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης
«Δεν είναι σήμερα μέρα για να μιλήσουμε για ποσοστά συμμετοχής, μετά από αυτή τη λαοθάλασσα του κόσμου, συνήθως αυτό το κάναμε τις προηγούμενες φορές στις απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα τα ποσοστά είναι αυξημένα σε όλους τους κλάδους και επίσης από τη στιγμή που βλέπουμε όλο αυτό τον κόσμο συγκεντρωμένο εδώ, όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους τους ελεύθερους επαγγελματίες, του καταστηματάρχες, τους εργατουπαλλήλους, να είναι εδώ σύσσωμοι για να πολεμήσουν για ένα αντιλαικό, ένα τελείως αντιαναπτυξιακό ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.
Είμαστε δίπλα στους αγρότες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να φορολογείται ένας αγρότης στην τάξη του 80% του εισοδήματός τους, γιατί όταν ο αγρότης φορολογηθεί έτσι δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του, και όταν ο αγρότης δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του, μοιραία δεν μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι να ζήσουμε γιατί είναι ένας τομέας που κρατά ενωμένη όλη την παραγωγική χώρα.»


Άγγελος Μπεμπεκίδης Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης
«Δεν είναι απλά μια απεργιακή κινητοποίηση η σημερινή, είναι ένας γενικός ξεσηκωμός, όλων των πολιτών της Ελλάδας, όλων των φορέων. Το εργατικό κίνημα εδώ και τέσσερα χρόνια είχε επισημάνει ότι οι πολιτικές ήταν αδιέξοδες. Το εργατικό κίνημα μέχρι σήμερα έχει κάνει 45 απεργίες και άλλα 45 συλλαλητήρια. Για εμάς είναι η τρίτη απεργιακή κινητοποίηση, σε διάστημα δυο μηνών. Σήμερα όμως στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στην Κυβέρνηση. Η κοροιδία, ο εμπαιγμός, έφτασε στο τέλος. Οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά ζουν σε άλλο πλανήτη. Αντί να καθίσουν και να συζητήσουν με όλους, αυτοί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τους έχουν όλους απέναντί τους. Ακόμη βέβαια και κάποια εργοστάσια και κάποια σούπερ μάρκετ που δουλεύουν και αυτά χάνουν από τους Έλληνες πολίτες.»

Δημήτρης Γαλανόπουλος Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης
«Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας σήμερα και είναι κυριολεκτικά πρωτόγνωρο, θα το δούμε το βράδυ στους δέκτες των τηλεοράσεων σε όλους τους νομούς της χώρας.
Η Ένωση Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, συμμετέχει καθολικά στην απεργία, με απορριμματοφόρα, με μηχανοκίνητη πορεία, ενώ έχουμε καταλάβει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και αναρτήσαμε συμβολικά ένα πανό το οποίο βέβαια θα κατεβάσουμε το απόγευμα. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι ο λαός πια δεν αντέχει. Είναι όλος ο κόσμος στους δρόμους. Θεωρώ ότι θα πάρει το μήνυμα και η Κυβέρνηση αλλά κυρίως η τρόικα και το ΔΝΤ και να πάρουν κάποια στιγμή πίσω όλα αυτά τα μέτρα.»