Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Και άλλοι διακινητές μεταναστών στην....Αστυνομία της Ορεστιάδας

Συνελήφθησαν σήμερα 8-2-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή των Καστανέων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 35χρονος υπήκοος Μαρόκου και ένας 27χρονος υπήκοος Αλγερίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, επτά (7) υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Σουδάν.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ο απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Την Τρίτη 16 – 02 -2016 και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή,  θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςμε μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον «Απολογισμό  Πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έτους 2015. »

Η παράσταση «Ωχ τα νεφρά μου» την Τετάρτη στην Ξάνθη. Η ηθοποιός Κλειώ Δανάη Οθωναίου, μιλά στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Το Κλιμάκιο Μακεδονίας Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει την κωμωδία «Ωχ τα Νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη, στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 20:30, με την υποστήριξη του Δήμου.
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με την κοινωνία συνεχίζειτην συνεργασία της με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στηρίζοντας το Κλιμάκιο Μακεδονίας Θράκης. Δίνοντας την δυνατότητα σε πολίτες απομακρυσμένων περιοχών να παρακολουθήσουν εξαιρετικές παραστάσεις όπως το «Ωχ τα Νεφρά μου».
Η περιοδεία του Κλιμακίου του ΚΘΒΕ 2015-2016 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης)

ΟΑΕΔ προς ανέργους άνω των 50 ετών: «Αναρτήστε άμεσα το βιογραφικό σας»

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί άμεσα τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του ανέργους άνω των 50 ετών, με χρονικό διάστημα ανεργίας άνω των 12 μηνών να συμπληρώσουν Βιογραφικό Σημείωμα ή, όσοι ήδη διαθέτουν, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του Βιογραφικού τους με τους εξής τρόπους:
1. Μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr) - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Είσοδος πιστοποιημένου χρήστη- Βιογραφικό Σημείωμα (προηγείται η λήψη κλειδαρίθμου από το ΚΠΑ της περιοχής τους)
2. Με επίσκεψη στους εργασιακούς συμβούλους του ΚΠΑ στο οποίο ανήκουν, με την βοήθεια των οποίων θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους σημειώματος.

Αίρεται η απαγόρευση εισαγωγής τυροκομικών απο Μακεδονία και Θράκη στη FYROM


Σε άρση, της αντίθετης με τις Εκτελεστικές Αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαγόρευσης εισαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων από περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, προέβη η Κυβέρνηση της FYROM. 
Η απαγόρευση είχε επιβληθεί πριν από ένα μήνα αυθαίρετα και μονομερώς. Η συμμόρφωση της Κυβέρνησης της γειτονικής χώρας στις Εκτελεστικές Αποφάσεις 2015/1500 και 2015/2055, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της FYROM στις 28/01/2016.

Δημοτικοί Υπάλληλοι Ξάνθης, κατά….«μεγάλων κεφαλιών ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.» «Εμείς δεν προσκυνάμε….Διεκδικούμε»


Σκληρή απάντηση για όλα όσα λέγονται σχετικά με τις καταλήψεις, τα πανό, το γερανοφόρο που συμμετείχε στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, δίνουν «στα μεγάλα κεφάλια του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, με ανακοίνωσή τους η οποία καταλήγει με την φράση «εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από κόμματα και φήμες. Εμείς δεν προσκυνάμε…διεκδικούμε.»
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων αναφέρει επακριβώς:
«Τα τελευταία 24ωρα δεχόμαστε απίστευτη «λάσπη» από τα ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης. Μια για τις καταλήψεις, μια για το πανό, μια για το γερανοφόρο, ΕΛΕΟΣ Προσπαθείτε , ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ, να εκκινήσετε τον κοινωνικό αυτοματισμό .
Διαίρει και βασίλευε!!! Σωστό, αλλά σε άλλες εποχές. Και όλα αυτά γιατί …. «δεν είμαστε δικά σας παιδιά». ΟΥΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ.
Χτυπάτε κατά το δοκούν …..κ. Βεζίρη ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Την Παρασκευή η παρουσίαση του βιβλίου «Τραπεζούντα. Το διαμάντι της Ανατολής» στο Ι.Θ.Τ.Π

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:30, οι εκδόσεις «Ωκεανός», ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης και το Ίδρυµα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζουν το βιβλίο του Θοδωρή ∆εύτου, «Τραπεζούντα Το διαµάντι της ανατολής.»

Κυπελλούχος του 38ου τελικού της ΕΠΣ Ξάνθης, η Αναγέννηση Θαλασσιάς


Με Περπερή, Κελλίδη, Μαντζαρίδη (55′ Κοτζάκελη), Σαρηγιαννίδη Αλ., Μπαϊρακταρίδη, Τουργαίδη Κ., Τουργαίδη Στ., Σαρηγιαννίδης Π., Χριστοφορίδη, Καζάκης (79′ Κοτζακελίνη), Πεντεζίδη Πετρ.και (70′ Χατζηπαρασκευά), η Αναγέννηση Θαλασσιάς, έγραψε εχθές τη δική της ιστορία στο 38ο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, με δύο τέρματα έναντι του Παύλου Μελά Κουτσού.
Μεγάλος σκόρερ της ομάδας ο Γιάννης Καζάκης που «άνοιξε» στο 6ο  λεπτό και…«έκλεισε» στο 38ο λεπτό, την αυλαία των γκόλ.

Σύλληψη τριών νεαρών για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη


Συνελήφθησαν χθες 7-2-2016, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 20, 19 και 16 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Χειροπέδες σε τέσσερις διακινητές στην Ορεστιάδα. Προωθούσαν 36 μετανάστες


Συνελήφθησαν προχθες 6-2-2016 και εχθές 7-2-2016, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ένας 65χρονος ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί, ένας 41χρονος υπήκοος Πακιστάν, ένας 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 52χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι (36) μη νόμιμους μετανάστες.